Szerintetek melyik végzettséggel boldogulnék legjobban? Mind álláskeresés majd fizetés szempontjából?
Műszaki menedzser projektmenedzsment szakirányon, műszaki menedzser logisztika szakirányon vagy gazdálkodási és menedzsment szakkal?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Toronymagasan a gazdálkodás és menedzsment szak a legpiacképesebb, ami egy tisztességes, önálló szakma.
A műszaki menedzser szakot csak másoddiploma szakon lenne szabad meghirdetni mérnök szakok után, mivel ez a két szék közül a padlóra tipikus esete. A mérnökök lenézik őket, mert nem igazi mérnökök, ezért mérnöki tapasztalatot se tudnak szerezni -- de ők akarnak menedzserek lenni? Ahogyan gépész ismerősöm fogalmazott: "mihasznák".
Egyik rokonom elvégezte a műmen szakot, és utána ugyanazzal a lendülettel ment is vissza mérnök szakra, amikor rájött, hogy a műmen diplomával max. értékesítő lesz, mert amúgy nem kell sehova. Az igazi műszaki menedzserek MÉRNÖKÖKBŐL lesznek, akik mögött van min. 5 év szakmai (azaz mérnöki) tapasztalat.
Kivételt képez ez alól, ha olyan mázlista vagy, hogy valamilyen duális képzésben veszel részt, és egy nagyvállalat egyből alád dug egy értelmes állást -- de akkor is bánni fogod életed végéig, hogy nem rendes mérnöki vagy rendes közgazdasági szakot végeztél.
1:
De ha értékesítő lesz, azt miért baj??
Kapásból tudok egy csomó céget, ahol az értékesítők keresnek a legjobban.
Nem tudom miért kell lenézni.
Műszaki menedzsert szerintem mérnöki után érdemes elvégezni, ha már előre tudod hogy egy idő után olyan pozíciókra vágysz. Így már lesz bőven ipari tapasztalatod amit megspékelve pénzügyi, projektmenedzseri tudással egy csapat vezetője lehetsz.
Sales-esnek egyből el lehet vele menni, de azt is érdemesebb már úgy bevállalni, hogy van mérnöki tapasztalatod. Egyszerűen akkor jobban tudod végezni az üzletkötést is, hiszen tényleg érted a gépet kívülről-belülről.
Logisztika szakiránnyal is érdemesebb ha előtte elvégeztél egy logisztikai mérnökit.
Egyszerűen a valós szemléletmódokat egy standard mérnöki képzés során lehet elsajátítani. A műmen "mindenből egy kis keveset" nem elég hozzá. Szó se róla nagyon szép terület a projektmenedzsment és minden amivel a műszaki menedzser foglalkozik, de egyszerűen nem lehet jól végezni a szakmát kellő ipari tapasztalat nélkül. 4-5 év mérnöki munka után már bőven ismered a vállalati kultúrát, munkafázisokat és onnantól lehetsz igazán vezető.
Ha e három közül szeretnél alapképzést választani akkor a gazdálkodás menedzsment való neked. Az 100% gazdasági képzés így ehhez a vonalhoz tényleg érteni fogsz. A műmen az meg ebből is abból is, de egyikhez sem fogsz (inkább csak a gazdasági részéhez fogsz) végzés után annyira érteni hogy egy műszaki csapat vezetője lehess azonnal. Addig meg mit csinálnál?
Persze ha indul műszaki menedzseren duális képzés akkor szuper választás, mert már képzés alatt beletanulsz a munkába.
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat. Igazából már egy évet lehúztam mászaki menedzseren viszont kicsit elbizonytalanodtam évvégére hogy biztosan ez e a nekem való szak, és mivel idén kell majd szakirányt választani ez a kettő jött szóba. Viszont gondolkoztam azon is (még van rá időm) hogy idén áthallgatással a gazdmenes tárgyakat veszem fel és jövőre újrajelentkezek oda és így ugye a tárgyakat eltudnám fogadtatni. Csak kicsit bizonytalan vagyok mert azért a projektmenedzsmenti és a logisztikai szakirány is érdekel, illetve van egy jó gyakorlati helyem már most, fél éve dolgozok és igazából a munka sem rossz.
Úgyhogy nem nagyon tudom még mit csináljak viszont már nagyon ketyeg az óra hogy a tárgyfelvételig eldöntsem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!