Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet csinalni ha a...

Mit lehet csinalni ha a fonokom nem fizet ki?

Figyelt kérdés
3an dolhoztunk egy gyorsetteremben, eloszor en mondtam fel, koveteltem a gizetesem, de 100 euroval kevesebbet adott(csak nekem van szerzodesem, meg mindig, igy a munkanelkuli hivatalba se tudok bejelentkezni, mert nem kaptam meg a vegzest, es kiment macedoniaba), a kolleganoimnek egyaltalan nem fizetett, valamelyiknek 200al, masiknak 500al log. Probalta hivni az uzletbe, a masik uzletjebe, szemelyes telefonjan is, de egyik sem elerheto. Elotte irt smsben 4x. Elsore valaszolt, hogy meglatja mikor tudja oda adni, masodikat lelattamozta, az utolso kettore semmi reagcio. Mivel nem volt szerzodesuk nem tudjuk mit lehet csinalni ezzel. Raadasul utannam meg a biztositasomat sem fizette, rengeteg tartozasa van sok fele. Mit lehet ilyenkor tenni?

2020. nov. 4. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

"de 100 euroval kevesebbet adott"

Nos, akkor innentől fogva úgy tűnik, hogy eleve nem is Magyarországon dolgoztál, nem "releváns", nem ideillő a kérdésed.

Csak egy esetben : ha magyar cégről van szó és úgy dolgoztatok külföldön.

2020. nov. 4. 19:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Felvidéki vagyok, és felvidéki cegrol van szo, a kerdesem errol a helyzetrol szolt, es nem arrol, hogy milyen penznemben nem fizetett, vagy hogy hol elek/dolgozok.
2020. nov. 4. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

Kössz a kioktatást :D

Nem véletlenül írtam, ugyanis ha NEM MAGYARORSZÁG, akkor nem tudunk magyarországi jogszabályokkal segíteni.

Hiába fogom leírni Neked, hogy a kilépéstől számítva 5 munkanap alatt meg kell kapd a kilépő papírjaidat és a fizetést, ez Felvidéken nyilván nem ugyanígy van.

Azt is leírhatom, hogy jelezd a munkaügyi felügyelőségen és belinkelek neked egy magyar címet - azzal sem fogsz semmire menni.

Aztán: ha nem kapod meg a fizetésed, akkor fizetési meghagyást is kibocsáttathatsz közjegyzővel x ft-ért - ez sem lesz igaz nálatok, mert MÁS ORSZÁG, ott MÁS JOGSZABÁLYOK VANNAK!!.

2020. nov. 4. 20:43
 4/4 anonim ***** válasza:
55%

Na ja...

Máskor írd bele a kérdésedbe, hogy a világ melyik országának jogszabályai alapján érdekel a válasz.

Mi a magyarországi jogszabályokat ismerjük, de Te azzal nem sokra mész a problémáddal.

2020. nov. 5. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!