Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itthon azért nincsenek a...

Itthon azért nincsenek a fizetésükkel elégedett emberekm mert aki az volt már lelépett Nyugatra, akik maradtak meg elégedettek?

Figyelt kérdés
2020. nov. 4. 16:16
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
"fizetésükkel elégedetlen"
2020. nov. 4. 16:21
 2/32 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom hogy aki rajtam kívül elégedett, miért az, de nekem az okok:

- itthon lakhatási költségek jóval alacsonyabbak

- olcsóbbak a szolgáltatások: fodrász, étterem

- nincs szükségem 10 milliós autóra vagy fél milliós iphonera

- itt vannak a szeretteim, barátaim

Én itt jobban érzem magam mint Nyugaton.

2020. nov. 4. 16:23
 3/32 anonim ***** válasza:
39%
Kapaszkodj meg, a fizetés nem a gyakorikérdéseken való picsogástól növekszik.
2020. nov. 4. 16:43
 4/32 anonim ***** válasza:
49%
Nyugaton se kolbászból van a kerítés, rengeteg korombeli elment, de sok vissza is jött 1-2 éven belül. Nem illeszkedtek be, honvágyuk volt, ott se éltek jobban egy fokkal se. Pedig nem is 0 tudással és tapasztalattal mentek ki. Aki akar itthon is tud boldogulni szerintem, csak nagyon akarni kell :)
2020. nov. 4. 16:58
 5/32 anonim ***** válasza:
31%
Én itt vagyok és elégedett vagyok afizetsemmel , tehát az állítás hamis
2020. nov. 4. 17:12
 6/32 anonim ***** válasza:
34%

Kettessel mélyen egyetértek. Azok szokták lényegesen jobbnak érezni az osztrák/német életszínvonalat akik itthon nyomorogtak. Kimennek ezekbe az országokba dolgozni és örülnek mint majom a farkának hogy be tudnak vásárolni.

Amikor elkezdi az ember igénybe venni Nyugaton a szolgáltatásokat akkor döbben rá, hogy a vásárlóerő azért elég hasonló.

Voltam nemrég Salzburgban. Egy random utca végi férfi fodrásznál 29 euró volt a hajvágás.

Az közel ötszörös szorzó (hasonló színvonalú helyen, Budapesten 2350-ért vágatom a hajam).

Németország közepén egy 18 ezres településre járunk céges utakra (nem írom a nevét mer akkor egyértelmű lenne a cég), 40 euró egy steak. Hát hmm.

2020. nov. 4. 17:52
 7/32 anonim ***** válasza:
47%
Én is elégedett vagyok. A kortársaim, akik 10 éve kimentek, akkor 3-400 ezres havi fizetésért, most is annyit keresnek, és azóta is mosogatnak. Semmi releváns munkatapasztalatuk nincs, amivel ha mégis hazajönnének, tudnának munkát találni. Kinn nincs lakásuk, esélyük sincs rá, itthon meg tudnának venni egy szakadt putrit Karakószörcsökön. Én meg felépítettem a karrierem, kétszer annyit keresek itthon, mint ők kinn, és házam, autóm van.
2020. nov. 4. 17:54
 8/32 anonim ***** válasza:
77%
Ebben az országban egy csomó minden valóban sokkal olcsóbb az igaz, engem csak az zavar, hogy az fizetések is alacsonyak. Ha lenne egy jobb fizetésem, mellette a szokásos árak, akkor már boldog ember lennék.
2020. nov. 4. 17:55
 9/32 A kérdező kommentje:

Akik itthon a középosztálybeli létüket hasonlítgatják a kinti mosogatóékhnoz azok normálisak?

Az itthoni mosogatókkal vesse össze.

Nem véletlenül lakik a 25-34 évesek fele a szüleikkel.

Érdekes módon ez nyugati országokban töredéke, vajno miért?

Mert ott nem éhbér van, amiből önállósodni se lehet.

2020. nov. 4. 18:01
 10/32 anonim ***** válasza:
32%
Azért a kinti mosogatókéhoz hasonlítom, mert ők ugyanolyan végzettséggel és életkorral, mint az enyém, a nyugati életet választották. Ennyit ér az a kolbász meg az a kerítés.
2020. nov. 4. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!