Itthon azért nincsenek a fizetésükkel elégedett emberekm mert aki az volt már lelépett Nyugatra, akik maradtak meg elégedettek?
Nem tudom hogy aki rajtam kívül elégedett, miért az, de nekem az okok:
- itthon lakhatási költségek jóval alacsonyabbak
- olcsóbbak a szolgáltatások: fodrász, étterem
- nincs szükségem 10 milliós autóra vagy fél milliós iphonera
- itt vannak a szeretteim, barátaim
Én itt jobban érzem magam mint Nyugaton.
Kettessel mélyen egyetértek. Azok szokták lényegesen jobbnak érezni az osztrák/német életszínvonalat akik itthon nyomorogtak. Kimennek ezekbe az országokba dolgozni és örülnek mint majom a farkának hogy be tudnak vásárolni.
Amikor elkezdi az ember igénybe venni Nyugaton a szolgáltatásokat akkor döbben rá, hogy a vásárlóerő azért elég hasonló.
Voltam nemrég Salzburgban. Egy random utca végi férfi fodrásznál 29 euró volt a hajvágás.
Az közel ötszörös szorzó (hasonló színvonalú helyen, Budapesten 2350-ért vágatom a hajam).
Németország közepén egy 18 ezres településre járunk céges utakra (nem írom a nevét mer akkor egyértelmű lenne a cég), 40 euró egy steak. Hát hmm.
Akik itthon a középosztálybeli létüket hasonlítgatják a kinti mosogatóékhnoz azok normálisak?
Az itthoni mosogatókkal vesse össze.
Nem véletlenül lakik a 25-34 évesek fele a szüleikkel.
Érdekes módon ez nyugati országokban töredéke, vajno miért?
Mert ott nem éhbér van, amiből önállósodni se lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!