Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire fontos egy munkahelye...

Mennyire fontos egy munkahelyen hogy átlátható nyilvános bérfejlesztési terv legyen? Vagyis tudható legyen előre mikor és mennyi emelésre lehet számítani?

Figyelt kérdés

Ez mennyire fontos nektek hogy ha elkezdtek egy helyen dolgozni már az elején tudjátok hogy itt mire lehet számítani. Mikor mennyi emelésre.

Mert én úhgy vagyok vele, ha ez nem tudható ha titkolódznak simliskednek, ennek egy marék aprót adnak emelésnek, annak tízezreket, amannak meg semmit-ilyen hely nekem nem kell.

Én szeretem tudni hogy (pl 1 év) elteltével számíthatok a 8% emelésre.

Pl.

De az hogy „majd emelünk ha akarunk annyit amennyit tudunk“ ez nekem büdös, mert ebből rendszerint semmi se lesz a gyakorlatban.

2020. okt. 30. 10:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
"nulla a profit, mert nullás balanszosnak kell lennie a mérlegnek (jogszabályi előírás) " Tehát a te több béredet, ami több kiadás, több bevétellel kellene kompenzálni úgy, hogy nem adsz több hozzáadott értéket a céghez, mint korábban. Ugyanaz a helyzet az alapítványi iskolában is, mint a versenyszférában ilyen szempontból. Csak nem a kiadási és bevételi oldal között különbség maximalizálása, hanem a minimalizálása a cél. De a végeredmény ugyanaz, több bérért nagyobb hozzáadott értékű munka kell
2020. okt. 30. 10:53
 12/19 anonim ***** válasza:
Egyáltalan nem fontos. Nem is ismerek olyan helyet ahol ilyen van. Ha erre vágysz irány a közszféra.
2020. okt. 30. 10:54
 13/19 anonim ***** válasza:

10: és akkor miért vagy még mindig ott, ha neked ez nem tetszik...????

+ a #9 által feltett utolsó kérdés. :-D

2020. okt. 30. 10:58
 14/19 anonim ***** válasza:
Miért dolgozol ilyen helyen? Várom a szuperokos indoklást!
2020. okt. 30. 11:49
 15/19 anonim ***** válasza:

@Kérdező

Szerintem az összes munkahely ilyen, ahol teljesítmény alapján fizetnek. Ha jól teljesítesz, akkor jól fogsz keresni, ha nem, akkor semmit. Az ilyen munkahelyeken a munkáltatót tipikusan nem is érdekli, hogy ki hány órát dolgozik, csak az a lényeg, hogy el legyen végezve a munka és csak akkor fizeti ki az előre meghatározott összeget. Minél jobban teljesít valaki, annál jobban nő a fizetése.

2020. okt. 30. 11:52
 16/19 anonim ***** válasza:

"Szerintem az összes munkahely ilyen, ahol teljesítmény alapján fizetnek. Ha jól teljesítesz, akkor jól fogsz keresni, ha nem, akkor semmit."

És egy irodai munkakörben ahol mindig az elé tett paksamétát kell feldolgozni ott hogy lehet "többet és jól " teljesíteni?

Annyi munka van amennyi. Ha azt elvégzi és többet senki se vár tőle (nincs is mit csinálni) ott hogy lehet többet és jobbat teljesíteni?

2020. okt. 30. 14:19
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

"teljesítmény alapján fizetnek"

A munkahelyek 99%-a fix béres....

2020. okt. 30. 14:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem fontos, nem biztos, hogy megérek többet a cégemnek. Szóvá tettem, nem ígértek semmit, így keresgélek jobb lehetőséget. Én szóltam.
2020. okt. 30. 16:35
 19/19 anonim ***** válasza:
#16: Olyankor kellene fejben továbblépni, a "bemegyek, ledolgozom a 8 órát, ahogy tegnap is, mindenki hagyjon békén" mentalitáson
2020. okt. 31. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!