Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire fontos egy munkahelye...

Mennyire fontos egy munkahelyen hogy átlátható nyilvános bérfejlesztési terv legyen? Vagyis tudható legyen előre mikor és mennyi emelésre lehet számítani?

Figyelt kérdés

Ez mennyire fontos nektek hogy ha elkezdtek egy helyen dolgozni már az elején tudjátok hogy itt mire lehet számítani. Mikor mennyi emelésre.

Mert én úhgy vagyok vele, ha ez nem tudható ha titkolódznak simliskednek, ennek egy marék aprót adnak emelésnek, annak tízezreket, amannak meg semmit-ilyen hely nekem nem kell.

Én szeretem tudni hogy (pl 1 év) elteltével számíthatok a 8% emelésre.

Pl.

De az hogy „majd emelünk ha akarunk annyit amennyit tudunk“ ez nekem büdös, mert ebből rendszerint semmi se lesz a gyakorlatban.

2020. okt. 30. 10:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

A mai világban nagyon nehéz azt biztosítani, hogy fixen kijelenthető legyen egy általános bérfejlesztési terv évekre előre.

Ez max az inflációkövetésre lehet megvalósítható szerintem.

Az megint egy másik kérdés, hogy simliskedés, meg nem mindenki ugyanannyit kap.

Ne most össze a kettőt

2020. okt. 30. 10:26
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Cégvezetőként tudom, hogy ha lenne is ilyen tervem, akkor nem időhöz kötném az emelést, hanem az egyénnek a saját magához viszonyított fejlődéséhez. Tehát 1 év után nem járna 8% emelés, de ha javítasz a teljesítményeden, tanulsz, fejlődsz, akkor igen. Én ezt tartom korrektnek, és ha kidolgoznék ilyen rendszert, ezt tartalmazná.
2020. okt. 30. 10:30
 3/19 anonim ***** válasza:
77%

" akkor nem időhöz kötném az emelést, hanem az egyénnek a saját magához viszonyított fejlődéséhez. "

és ezt mégis hogyan méred pl (az én esetemben) egy irodai rutin munkakör esetén? Ahol évről évre ugyanazok a rutin feladatok vannak semmi változás? Miben méred a fejlődést? 10 éve is azt csináltam amit most és 10 év múlva is azt fogom. Fejlődés nincs, nincs is hova nincs is mit.

Akkor én (mi) ne kapjunk egy petákot se?

2020. okt. 30. 10:41
 4/19 anonim ***** válasza:
38%
Ha évről évre ugyanazt a rutin feladatot látod el, és semmivel sem teszel többet a növekedésért, akkor miért vársz el emelést az infláción túl?
2020. okt. 30. 10:42
 5/19 anonim ***** válasza:

Ilyet szinte lehetetlen csinálni! Még közalkalmazotti szférában (ahol nem bevételfüggő a fizetés) sincs ilyesmi!

Honnan tudná egy cégvezető, hogy X időn belül

- te milyen teljsítményt nyújtasz

- a cég piaci körülményei hogyan alakulnak (lsd. pl. aktuálisan a COVID)

Iszonyat nagy rizikó lenne bármit előre beígérni!

2020. okt. 30. 10:43
 6/19 anonim ***** válasza:
64%
Egy adott munkakör adott %-t jelenti a profitnak. Ha többet akarsz keresni tanulj és válts munkakört, növekedj, és mozdulj. Ülni, papírokat tologatni jobbról balra, majd balról jobbra miért kéne, hogy bármilyen fizetésemeléssel is járjon? Nem, szerintem aki nem tesz semmit, az ne kapjon egy petákkal se többet. Nincs mire.
2020. okt. 30. 10:43
 7/19 anonim ***** válasza:
64%

Mérhetővé lehet tenni a fejlődést képzések elvégzésével, eredmények felmutatásával.

Ha a munkakörödben ilyen nincs, akkor váltanod kellene.

2020. okt. 30. 10:44
 8/19 anonim ***** válasza:
42%

"miért vársz el emelést az infláción túl?"

EMBER!!!! EZ NAGYON MELLÉMENT!!! Ugyanis!! Én (mi ) még az inflációs emelést SEM (még azt sem !!!!) kapjuk meg! Semmit sem kapunk.

A bérem (bérünk) az utóbb NÉGY ÉVBEN (21-ben már 5) nulla forinttal nőtt!

Na erre valami szuperokos hozzászólás? Várom.

2020. okt. 30. 10:48
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
#8: milyen szuperokos beszólás kellene? Teljesen jogos, amit előttem írtak. Ha nem tetszik, hogy még inflációkövető emelés sincs (amin lehet vitázni), akkor miért nem álltál fel az elmúlt 5 évben? Talán mert te vagy a munkaügyis troll?
2020. okt. 30. 10:50
 10/19 anonim ***** válasza:
35%

"Egy adott munkakör adott %-t jelenti a profitnak. "

Csakhogy a mi cégünkben (mivel humán szolg vagyunk) nulla a profit, mert nullás balanszosnak kell lennie a mérlegnek (jogszabályi előírás) . NEM lehet több a bevétel mint a kiadás. Itt profitra hivatkozni semmis, mert mi nulla forintot termelünk (miként egy mentős egy tűzoltő egy rendőr se a profitot termeli).

2020. okt. 30. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!