Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem engem választanak...

Miért nem engem választanak ki állásinterjún, ha hajlandó vagyok minimálbérért is megcsinálni, amit mások csak 250 - 300 ezer forintért?

Figyelt kérdés
2020. okt. 17. 19:33
1 2 3 4
 11/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
37%

"Igen, de ha 300 000 forintot mondtam volna bérigénynek, akkor már nem gond, hogy a munkám a minimálbért se fogja megérni?"

Tehát nem a lényeget értetted meg. Azt mondtad, hogy te feleannyiért vállalod, mint más. Aki veled szemben ül, ő nem ismer. De ha te ennyire szélsőségesen olcsó vagy, annak valami oka van. Elsődlegesen az, hogy te magad azt mondod, hogy annyit érsz. Márpedig nekik egy értelmes ember kell. Aki reálisan tud gondolkodni. Nem minden az ár, legalábbis egy valamirevaló állásnál már nem.

És akkor még nem volt szó arról, hogy gondolom nem csak annyi kérdés volt, hogy mennyiért vállalod el a munkát. Ki tudja, hogy ott mennyi baromságot hordtál össze, csak ugye valamire fogni kell...

2020. okt. 17. 22:44
 12/32 A kérdező kommentje:

"Elsődlegesen az, hogy te magad azt mondod, hogy annyit érsz."

Bezzeg ha azt mondtam volna, hogy egymillió a bérigényem, akkor már fel nem merült volna bennük, hogy annyit érek (még akkor sem ha minden másra tökéletesen válaszoltam volna).

2020. okt. 17. 22:59
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem a bérigényed miatt nem vettek fel.

Amúgy alap, hogy ha nem vagy tisztában az adott állás bérsávjával, akkor nem neked való. Nagy szerencsével meg lehet kapni, de ez ritka.

Ha minimálbér az igényed, akkor meg menj el bármelyik gyárba. Mivel semmihez nem értesz, lehet az is sok lesz.

2020. okt. 17. 23:30
 14/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
83%

"Bezzeg ha azt mondtam volna, hogy egymillió a bérigényem, akkor már fel nem merült volna bennük, hogy annyit érek (még akkor sem ha minden másra tökéletesen válaszoltam volna)."

Igen, mert ez is szélsőség. Nem gondolkodsz reálisan, vagy legalábbis nem adsz reális válaszokat. Az interjú egyfajta elemzés is, hogy mennyire felelsz meg az elvárásoknak. Nem csak pénzügyileg, emberileg is. És persze szakmailag. Rólad lesüt, hogy sötét vagy, mint az éjszaka, elborultan gondolkodsz, totálisan negatív vagy.

"még akkor sem ha minden másra tökéletesen válaszoltam volna"

Nincs tökéletes válasz. Nincs előre betanulható válasz. Embert keresnek, aki képes magát kifejezni, nem (csak) bemagolt interjúbullshiteket.

2020. okt. 18. 01:06
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, hogy ezt írom, de az eddigi válaszaid alapján téged nem csak a bérigényed miatt utasítottak el. Nem kelted értelmes ember benyomását, egyrészt többen és többször megírtuk a kérdésedre a választ (amit még mindig nem akarsz érteni), másrészt mindenki hibás rajtad kívül ("hülye HR-esek" stb.). Egy közepesnél jobb HR-es ezeket már az ajtóban észreveszi, és talán már ott helyben dönt magában. Az önismereteden nagyon sokat kellene fejleszteni, és akkor tisztában lennél azzal is, mennyit érsz a munkaerőpiacon. Ha meg tényleg csak minimálbért érsz, akkor fejleszd magad annyira, hogy többet érj (online képzések, okj, nyelvvizsga stb., de már az is valami, ha könyveket olvasol, vagy mostantól csak angolul és felirat nélkül nézel filmeket). Olyan munkaerő nem kell sehova, aki saját magát (és a környezetét, de ez az előbbiből fakad) ilyen szinten lenézi. Másrészt a munkaerőpiac sem úgy működik, hogy a jelölteknek egymás alá kellene licitálniuk. Hogy metaforákkal éljek, ha vásárolsz, te sem biztos, hogy mindenből a legolcsóbbat és legsilányabbat választod. Ár/érték arány. Vagy kicsit más példa, autót vásárolnál, kikalkulálnál erre egy 5 milliós keretet, te sem a 100 ezres, leharcolt suzuki swiftek közt nézelődnél, hanem olyan autót választanál, ami a következő pár évben visszahozná a befektetett árát (jól fogyaszt, nem kell havonta szervizelni stb., stb.). Interjúkon meg tényleg nincsenek tökéletes válaszok.
2020. okt. 18. 10:18
 16/32 A kérdező kommentje:

"Az interjú egyfajta elemzés is, hogy mennyire felelsz meg az elvárásoknak. Nem csak pénzügyileg, emberileg is."

Szerintem nem érted a kérdésemet. Ha két ember pontosan ugyanazokat válaszolja, ugyanolyan mimikával, a bérigényt leszámítva, akkor melyiket veszik fel? A minimálbérest vagy a 300 ezrest?

2020. okt. 18. 10:25
 17/32 A kérdező kommentje:

"Nincs tökéletes válasz."

De, van tökéletes válasz. Az a tökéletes válasz, ami miatt téged fognak kiválasztani. Már hogyne lenne ilyen?

2020. okt. 18. 10:26
 18/32 anonim ***** válasza:
Valszeg tok alkalmatlan vagy a munkára meg ahogy látom a stílusos is borzalmas, én se vennélek fel.
2020. okt. 18. 10:52
 19/32 A kérdező kommentje:
Mondja, akit eleve azért HR-esnek vettek fel, mert a többi munkára alkalmatlan.
2020. okt. 18. 10:57
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Full kretén vagy, azért nem vettek fel.
2020. okt. 18. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!