Miért nem engem választanak ki állásinterjún, ha hajlandó vagyok minimálbérért is megcsinálni, amit mások csak 250 - 300 ezer forintért?
"Igen, de ha 300 000 forintot mondtam volna bérigénynek, akkor már nem gond, hogy a munkám a minimálbért se fogja megérni?"
Tehát nem a lényeget értetted meg. Azt mondtad, hogy te feleannyiért vállalod, mint más. Aki veled szemben ül, ő nem ismer. De ha te ennyire szélsőségesen olcsó vagy, annak valami oka van. Elsődlegesen az, hogy te magad azt mondod, hogy annyit érsz. Márpedig nekik egy értelmes ember kell. Aki reálisan tud gondolkodni. Nem minden az ár, legalábbis egy valamirevaló állásnál már nem.
És akkor még nem volt szó arról, hogy gondolom nem csak annyi kérdés volt, hogy mennyiért vállalod el a munkát. Ki tudja, hogy ott mennyi baromságot hordtál össze, csak ugye valamire fogni kell...
"Elsődlegesen az, hogy te magad azt mondod, hogy annyit érsz."
Bezzeg ha azt mondtam volna, hogy egymillió a bérigényem, akkor már fel nem merült volna bennük, hogy annyit érek (még akkor sem ha minden másra tökéletesen válaszoltam volna).
Nem a bérigényed miatt nem vettek fel.
Amúgy alap, hogy ha nem vagy tisztában az adott állás bérsávjával, akkor nem neked való. Nagy szerencsével meg lehet kapni, de ez ritka.
Ha minimálbér az igényed, akkor meg menj el bármelyik gyárba. Mivel semmihez nem értesz, lehet az is sok lesz.
"Bezzeg ha azt mondtam volna, hogy egymillió a bérigényem, akkor már fel nem merült volna bennük, hogy annyit érek (még akkor sem ha minden másra tökéletesen válaszoltam volna)."
Igen, mert ez is szélsőség. Nem gondolkodsz reálisan, vagy legalábbis nem adsz reális válaszokat. Az interjú egyfajta elemzés is, hogy mennyire felelsz meg az elvárásoknak. Nem csak pénzügyileg, emberileg is. És persze szakmailag. Rólad lesüt, hogy sötét vagy, mint az éjszaka, elborultan gondolkodsz, totálisan negatív vagy.
"még akkor sem ha minden másra tökéletesen válaszoltam volna"
Nincs tökéletes válasz. Nincs előre betanulható válasz. Embert keresnek, aki képes magát kifejezni, nem (csak) bemagolt interjúbullshiteket.
"Az interjú egyfajta elemzés is, hogy mennyire felelsz meg az elvárásoknak. Nem csak pénzügyileg, emberileg is."
Szerintem nem érted a kérdésemet. Ha két ember pontosan ugyanazokat válaszolja, ugyanolyan mimikával, a bérigényt leszámítva, akkor melyiket veszik fel? A minimálbérest vagy a 300 ezrest?
"Nincs tökéletes válasz."
De, van tökéletes válasz. Az a tökéletes válasz, ami miatt téged fognak kiválasztani. Már hogyne lenne ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!