Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ebben a helyzetben?...

Mit tegyek ebben a helyzetben? Mi a feletteseim szándéka azzal, hogy nem osztanak rám munkát?

Figyelt kérdés

Már lassan 1 éve dolgozom egy helyen a közigazgatásban, és az utóbbi pár hétben nem szól hozzám a vezetőség, nem adnak feladatot, az iratok aláírásával húzzák az időt. A köszönésemet se mindig fogadják a folyosón.

A gond az, hogy nem a szakmámnak megfelelő helyen vagyok, és bekerülni is csak protekcióval tudtam, mert anélkül valószínűleg még ma se lenne állásom...

Az itt töltött idő alatt csak alantas munkát végeztem, olyat, amit egyszerű érettségivel meg lehet csinálni, semmi szaktudás nem kell hozzá.

Az egyik kollégám mondta, hogy kell ide az ember, a munkaerő, de én ebben nem hiszek. Fölösleges a munkám, nincs fejlődési lehetőség, nincs önálló hatásköröm, még feladatköröm se.

Azt hittem, hogy ez majd meg fog változni, de betelt a pohár.

Más helyre viszont nem kellenék, mert releváns tapasztalatot nem szereztem, és a fellépésem is elég rossz. Szorongok ismeretlen emberek között. Ide is nehezen illeszkedtem be.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a családommal közösen gyűjtjük a pénzt egy lakásra, és az itteni fizetés még mindig magasabb, mint amit a versenyszférában vagy más szervnél egy kezdőnek fizetnének.

Az lenne a legjobb, ha kirúgnának, mert megkönnyebbülést hozna. Reggelente 30-40 percet kések, délután is 20 perccel korábban lelépek, mivel úgy se csinálok semmi érdemit ott bent.

Munkaidő közben pedig erős gyomorgörcsöm van a szégyentől.

Azt már eldöntöttem, hogy elhúzok innen, csak azt nem tudom, hogy miért lettek ilyen passzívak a feletteseim. Arra játszanak, hogy belefáradok a semmit tevésbe? Legalább a szándékukkal tisztában lennék... Nem mernek szerintem elküldeni, mert egy feljebbvaló nevezett ki, tudom, hogy ez etikátlan.

Alig volt valami végzettségemhez illő feladatom, inkább ilyen kisegítő gyakornoki munkát végeztem/végzek.

2020. okt. 15. 13:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Dolgoztam én is a közigazgatásban, baromi kevés feladat volt, kb..1-2 ora alatt meg lehetett csinalni.. A többi időben tanultam a gépen, fejlesztettem magam, nyelvet tanultam stb. Nem ertem, hogy lehet unatkozni?
2020. okt. 24. 08:53
 12/18 anonim ***** válasza:
76%
inkább unatkozz a munkahelyen mint othon munkanélkul.
2020. nov. 5. 08:11
 13/18 anonim ***** válasza:
2. válaszolóval értek egyet, szinte szerelmes lettem beléd a valaszod alapján 😅
2021. febr. 15. 12:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, alig van feladatom, de már szóltam párszor, így jelenleg nem izgat nagyon. Az a kevés viszont jól mutat a CV-mben, így egyelőre még nem mondanék fel :D
2021. febr. 16. 21:40
 15/18 anonim ***** válasza:

Szintén közszféra, én összetenném a 2 kezemet és hálálkodnék, ha olyan jó sorom lenne, mint neked, de sajnos a másik véglet jutott!

A csapatban én kapom a legkevesebb bért, amikor valaki kiesik szabi, betegszabi, kiküldetés, stb., akkor én helyettesítem a többieket a saját munkám elvégzése mellett, néha heti 20-25 óra fizetés nélküli túlórát lehúzva.

Hihetetlenül hangzik, hogy te erre vágynál, ne kamuzzál kérdező!

2021. febr. 22. 15:59
 16/18 anonim ***** válasza:
Utolsó: nem mindenki olyan h.lye ám, hogy fizetés nélkül elvállalja a túlórát
2021. febr. 22. 16:48
 17/18 anonim ***** válasza:

Csinálj nyelvvizsgákat vedd fela nyelvpótlékot is!

Majd ha többet keresel mint ők, kapsz munkát tőlük nyugi, addig is képezd magad tovább!

2021. febr. 22. 16:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyébként te tisztában vagy a helyzeteddel?

Mert nem úgy tűnik nekem!

A versenyszféra és a közszféra teljesen más munkajogilag, és nem szoktak csak úgy kirugdosni, főleg ha nem is követsz el semmilyen hibát!

De mégis hogy követnél, ha dolgoznod se kell?

2021. febr. 22. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!