A munkaadók valóban szívesebben vesznek fel már állásban lévő embereket?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy a cégek jobban szeretik "átcsábítani" máshonnan az embereket, mint állás nélkül lévőket felvenni, mert az előbbiek valószínűleg jobbak. Mennyire játszik ez szerepet amikor dönteni kell a jelentkezők között?2020. okt. 13. 20:19
1/7 anonim válasza:
Eddigi tapasztalatom alapján azokat preferálják, akik hamarabb tudnak kezdeni.
2/7 anonim válasza:
Ahogy egyes is írja, inkább azokat szeretik, akik rögtön tudnak kezdeni, mert ritka az, hogy nekik csak 2-3 hónap múlva van szükségük arra, akit keresnek. Aki pedi dolgozik valahol, annak van 2-3 hónap felmondási ideje. De elsősorban az alapján választanak, hogy ki a legjobb a pozícióra, aztán jön az, hogy ki mikor tud kezdeni. Ha van két tökéletesen megegyező jelölt és nem tudnak dönteni, akkor tuti azt választják, aki rögtön tud kezdeni és nem azt, akire hónapokat kell várni, mert máshol dolgozik és fel kell mondania.
3/7 anonim válasza:
Azért az sem mindegy, mióta van valaki állás nélkül. Ha az van az önéletrajzban, hogy 2 hónapja keresel állást, de előtte 5 évig voltál ugyanott, akkor valószínűleg nem indulsz hátrányból egy állásban lévővel szemben. De ha 3 éve nincs munkád, akkor ott a nagy kérdés, hogy vajon mi az oka...
4/7 anonim válasza:
Amit 1-es és 2-es ír, az betanított munkánál lehet hogy igaz, de diplomát vagy komoly szaktudást igénylő munkánál az én tapasztalatom az, hogy inkább átcsábítani szeretnek, pályakezdőt vagy munkanélkülit kevésbé szeretnek felvenni. Saját tapasztalat is, mikor munkahelyről váltottam munkahelyre, sokkal könnyebb volt.
5/7 anonim válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, hogy diplomás munkaköröknél inkább előny, ha van munkája az embernek. Akkor válik hátránnyá, ha hosszabb a felmondási idő, mint egy hónap.
6/7 anonim válasza:
irodai, szellemi szférában mozgok. Ha tetszel nekik, van tudásod stb, akkor persze várnak. De van, hogy nekik gyorsan kell ember és nem feltétlen előny ha azonnal tudsz kezdeni, de szívesen veszik.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Most a koronás időszakban nyilván sok ember keres munkát, jó lenne tudni hogy ezt figyelembe veszik-e a kiválasztásnál, azaz nem pontozzák le egyből azt, aki nem dolgozik.
2020. okt. 14. 13:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!