A szakmunkák valóban olyan ártalmasak az egészségre?
Figyelt kérdés
Postás szülőként kérdezem.(a fiam minden segítség ellenére 2-3as tanuló).Úgyhogy valamilyen szakmát szeretne majd tanulni. Csak annyi elrettentőt hallottam: pl kőműves,hegesztő,jelentős részüknél 40 éves korukra már vannak izületi problémák,gerinsérv,halláskárosodás,tüdő ártalmak,szív és érrendzeri problémák...Mennyire igazak ezek?Mik a legártalmasabb,és legkevésbé ártalmas szakmák?
2020. aug. 23. 18:11
1/10 anonim válasza:
Az ülőmunkásoknak meg gerincbántalmaik lesznek, meg mit tudom én. Szinte minden munkára lehet valamit találni, amitől baja lesz az embernek. De nyilván az olyan kétkezi szakmák, amik nagyobb fizikai megterheléssel járnak ott ez hatványozódik.
2020. aug. 23. 18:37
2/10 anonim válasza:
Nagyon ártalmasak, az irodai munkát lehet ellensúlyozni azzal hogy munka után sportol valaki. De az izületek stb hamarabb kopnak el fizikai munkával ezt nem lehet kipihenni , többség már roncs 40-50 éves korára.
Láttál már irodai munkásokat?
Én azt vettem észre hogy 10-20 évvel fiatalabbnak néznek ki koruknál, még a szakmunkások már 40 évesen úgy mint egy 50 éves, 50 évesen meg mint 60 éves, a gyár még ennél is rosszabb
2020. aug. 23. 19:08
3/10 anonim válasza:
Ez megint csak egy általánosítás.
Apám, apósom egyidősek. Mindketten ráadásul kőművesként dolgozták le az életüket. Apósom úgy szaladgál 72 évesen a tetőn is, hogy csak na. Apám viszont évek óta nagyon rozzant állapotban van.
Anyám varrónőként görnyedt 42 évet, testvére irodában 36 évet. A testvérnek vannak gerincproblémái, mozgásában jelentősen korlátozott a nyavalyái miatt.
Minden munkának megvannak a hátrányai egészségileg is. Egyik idegileg készít ki, a másik fizikailag. Most ki dönti el, hogy melyik a jobb? :)
2020. aug. 23. 20:29
4/10 anonim válasza:
Tisztelt szűlő !
A szakinál nem a munkahelyi ártalom miatt kell aggódni .
Inkább az elfogyasztót szesz ami megbetegíti őket .
2020. aug. 23. 23:29
5/10 anonim válasza:
A legtöbb szakember az elhizástól alkohol fogyasztástól cigarettától megy tönkre, nem a munkahelyi ártalmaktól. Szakmukások közt ezek lényegesen elterjedtebbek mint irodában.
2020. aug. 23. 23:56
6/10 anonim válasza:
Nem veletlenul vannak a munkavedelmi eloirasok. Attol kezdve, hogy a tartos egeszsegkarosodas elkerulese erdekeben milyen felszerelest kell viselni (maszk, terdvedo, erintesvedelmi cipo, fuldugo, sisak, csuszasgatlos cipo, munkavedelmi szemuveg, stb.), a tartos munkavegzes poziciojan at (ulesmagassag, kepernyo tavolsag, szemuveg, asztal magassag, stb.), a nehez emelesekig (testtartas, sulykorlatozas, pihenok betartasa) mindenre van eloiras. Csak a legtobb esetben mind a munkaltatok mind a munkaltatok sza_nak ra. Nem poenbol vannak ezek, mar-mar nehol nevetsegesen primitiv modon megfogalmazva szabalyzatban.
2020. aug. 24. 12:30
7/10 anonim válasza:
A masodik munkaltatok helyett munkavallalok lenne. 😄
2020. aug. 24. 12:32
8/10 anonim válasza:
Minden munkanak vanak hatranyai. Irodai munka lehet annyira stresszes hogy az embert leszazalekoljak meg joval nyugdij elott. Ismerek valakit aki idegbeteg lett a konyveloi munkatol. Nem birta az idegrendszer a sok stresszt.
A sok ules sem tesz jot.
40 evesen a legtobb szakmunkasnak szerintem nincs gondja, inkabb 50 felett fordul elo.
Apam most 60 utan jutott el odaig hogy mar nem tud dolgozni de neki fiatal kora ota vannak gerincproblemai es egesz eleteben fizikai munkat vegzett.
Ismertem komuvest aki 70 felett is meg jart maszekolni es ugy ment fel az allasra mint a 20evesek.
2020. szept. 1. 11:29
9/10 anonim válasza:
Itt vagyok 31 a évesen szakmával, 28 éves koromig tudtam benne dolgozni, akkor teljesen bemondta a lábam az unalmast. Azóta is ízületi kopások, gyulladások, szalagpótlás... Normál életet alig tudok folytatni, munkát csak home officet tudok végezni , amit utálok...Doki szerint olyan állapotban vagyok mint egy nyugdíjas. Ha ezt tudom, biztos nem választom a vendéglátózást.
2024. jan. 31. 18:05
10/10 anonim válasza:
#9 Nagymamam meg 45 evig tolta a vendeglatozast es mai napig lepcsozik, meg kerteszkedik. Nem hiaba, a gyengek minden szakmabol kihullanak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!