Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most mit csinaljak? A torveny...

Most mit csinaljak? A torveny ki mellett all?

Figyelt kérdés
Szept. 30an beadtam a felmondasom. Ugye a felmondasi ido 1 honap (ezt beleirtam) majd a vegen kertem, hogy a felmondasi idom felet engedje el. Elfogadta, alairta. Szoban megalapodtunk, hogy elenged hamarabb de nem tudja mikor. Ilyen nincs szerintem. Kozben kaptam egy allaslehetoseget 19. Tudnek kezdeni. (Most csutortokon telik le a felmondasi idom fele). Viszont most kozolte, hogy nem enged el es ragaszkodik a felmondasi ido 30 naphoz vagy valaszthatok hogy elenged csutortokon viszont nem fizeti ki az eddig ledolgozott munkaberem. Torveny szerint jar az 1 honapra jaro ber plusz a kinem adott szabadsag.
2020. okt. 12. 10:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha aláírta, aláírta. Hiába fenyeget. Mondhatod, hogy akkor majd behajtod rajta más úton. :)
2020. okt. 12. 10:34
 2/11 anonim ***** válasza:

Tehát beadtad a felmondást, amiben nem volt benne a felmondási idő vagy a szokásos 30 nap volt benne, ezt ő át is vette. De utána szóban meg lett beszélve, hogy csak a felét kell letölteni? (ez is kétféle lehet, vagy előbb lezárjátok a munkaviszonyt vagy a felmondási idő egy részére felment a munkavégzés alól, nem mindegy)

Az, hogy azt mondta, hogy eleged előbb, de nem tudja mikor, az nem egy behajtható ígéret, lehet az is, hogy 1 nappal előbb...

"Torveny szerint jar az 1 honapra jaro ber plusz a kinem adott szabadsag."

Ezt hogy gondoltad, hogy teljes hónapot fizessen is ki és még legyen is jófej, hogy fél hónapot nem kell ledolgoznod?

Nem tudsz mit tenni, ha nem enged el, nem enged el, legközelebb okosabb leszel és nem szóban egyezkedsz. Ha te csütörtökön fogod magad és nem mész be dolgozni, akkor lesznek gondok.

2020. okt. 12. 10:39
 3/11 A kérdező kommentje:

Rosszul ertelmezed. A felmondasom vegen kertem, amit bele is irtam, hogy engedje el a felet. [link]

Ezt irta ala es szoban is megerositette, hogy elenged hamarabb

2020. okt. 12. 10:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy 19-én tudnál kezdeni, biztos nem azt jelenti, hogy ha csak okt.1-jén kezdenél, akkor nem kellenél nekik. Minden munkahelyen tudják, hogy létezik felmondási idő. Ha nem munkanélküli hajléktalanokat keresnek arra az állásra, akkor nyilvánvaló, hogy akit fölvettek, az egy másik munkahelyről jön, és ki kell töltenie a felmondási idejét.
2020. okt. 12. 10:48
 5/11 A kérdező kommentje:

[link]

Ez volt a minta bocsanat

2020. okt. 12. 10:48
 6/11 A kérdező kommentje:

[link]

Ebbol gondoltam hogy a felmentesi idore is megilleti a munkavallalot a tavolleti dij

2020. okt. 12. 10:52
 7/11 anonim ***** válasza:

4-est jav.:

Az, hogy 19-én tudnál kezdeni, biztos nem azt jelenti, hogy ha csak nov.1-jén kezdenél, akkor nem kellenél nekik.

2020. okt. 12. 10:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha te 15 napot írtál, és ő elfogadta, akkor az 15 nap. Ebben az esetben nem arról van szó, hogy +15 napig még fel vagy mentve a munkavégzés alól, hanem arról, hogy ennyivel előbb megszűnik a munkaviszony.

Akkor kapnál teljes havi bért, ha 30 nap lenne a felmondási idő és úgy állapodtok meg, hogy a második 15 napban fel vagy mentve a munkavégzés alól, ekkor valóban jár a bér. De ebben az esetben amit te írsz, nem.

Ha aláírta a 15 napot, akkor a 16.napon nem mész be dolgozni és kész. 5 munkanapon belül el kell számolniuk veled és kifizetni a béredet, bent maradt szabit és a kilépési papírokat átadni. Ezt majd a bérszámfejtő intézi. Az, hogy azt mondja, hogy nem kapsz erre a 15 napra bért, csak puszta fenyegetőzés.

2020. okt. 12. 10:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom
2020. okt. 12. 11:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Majd leírhatnád, hogy végül mi lett.
2020. okt. 12. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!