Jogász végzettséggel miért mennek el sokan közigazgatásba dolgozni nettó 140-ért ha elvileg a jog egy piacképes szakterület és lehetne vele jól fizető állást találni?
Figyelt kérdés
2020. okt. 11. 16:57
21/28 anonim 

válasza:

Én is szakmunkával vertem össze a saját lakásra valót, pedig 2 diplomám is van, szóval csatlakoznék az előttem szólókhoz :)
22/28 anonim 

válasza:

"Miért megy akkor mindenki egyetemre? " Remek kérdés! Zsaroló szülők miatt, valószínűleg.
23/28 A kérdező kommentje:
Jólvan, elmegyek én is estire szakmunképzőbe. Milliomos leszek
2020. okt. 17. 19:55
24/28 anonim 

válasza:

jó szakmunkás annyit kér amennyit nem szégyell. egyébként igen, milliomos lehetsz belőle
25/28 anonim 

válasza:

Igen, úgy van, ahogy az utolsó is írja. De nem mindegy, mit tanulsz, mik a lehetőségeid, és mihez van érzéked. Illetve, hogy mennyire tudod levetkőzni az előző generáció agymosását. És az sem mindegy, milyen diplomát cserélsz be szakmára, illetve, hogy az ország mely területén élsz. De amúgy nem hülyeség.
26/28 A kérdező kommentje:
Milyen agymosásra gondolsz?
Valami olyan kéne amihez nem kell annyira műszaki érzék.
2020. okt. 17. 20:45
27/28 anonim 

válasza:

boomer generáció agymosására gondol, aki belekényszerítette a gyerekeit az egyetemre, mindegy milyen diploma csak diploma legyen alapon. most meg szenvednek ezek a gyerekek mert a diplomák nagy része nem ér semmit és egy ács nagyságrendekkel többet keres náluk. és most a diplomások legalább 80%-ról beszélek
28/28 anonim 

válasza:

Én egy járási gyámhivatalban dolgozom (megyeszékhely) és br. 320-at keresek, plusz 200 cafteria. Első munkahelyem, 2020-ban végeztem.
Azért ez nem nettó 140. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!