Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jelentősen drágult az élet...

Jelentősen drágult az élet tavalyhoz képest?

Figyelt kérdés

Miben érzitek a legnagyobb árváltozásokat?

Én élelmiszerárakon, ruhákon.

2020. okt. 10. 15:15
A kérdező szavazást indított:
igen, jelentősen drágult
igen, csekély változás van
nem drágult az élet
olcsóbb lett az élet
42 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Zöldség- gyümölcsárak nagyon elszálltak.

Ez volt az első év, hogy nem ettem epret, cseresznyét, meggyet, málnát, sárgadinnyét, sárgabarackot egyáltalán nem, görögdinnyét csak egyszer, holott más években egy nyár alatt min. 2-3 naponta veszek. Öszibarackot 2x tudtam venni 300-ért, kishibásat, körtét 1x, mandarint sem, banánt többször, mert azt néha leárazzák. Szőlőt 2x. Ennyi.

Ruhán nem érzem, mert azt olyan helyen szerzem be, ahol eleve nem drága.

Máskor nyáron mindenféle zöldségeket kirántunk: cukkini, tök, ptisson, padlizsán, karfiol, stb - idén egyszer ettünk cukkinit és egyszer tököt.

Instant kávé "lazán" 10 %-ot emelkedett, egyik percről a másikra, 500-ról 550-re. Zabpehely 170-ről először 200-ra, most már 220 ft.

2020. okt. 10. 15:33
 2/9 Fsms ***** válasza:
100%
Igen az élemiszerek szálltak el. Ezen túl a Új gépjárművek Is , nyilván az euró miatt.
2020. okt. 10. 15:44
 3/9 A kérdező kommentje:

1 kg dió a piacon 6000 ft :)) Idén nem lesz diós beigli :D

én se ettem nagyon gyümölcsöt, nem csak azért mert drága, hanem mert nagyon rossz minőségű a hazai gyümölcs. Nem értem mire verik a mellüket, hogy a mgyar gyümölcs a legjobb.

2020. okt. 10. 15:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi kb. 25%-kal költünk többet ételre, mint tavaly, pedig az étkezési szokásaink a járvány alatt sem változtak. A zöldségek jóval drágábbak, de minden más is drágult.
2020. okt. 10. 16:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Szinte felesleges kérdés. Aki eszek az látja, hogy minden az egekben. Le kell adni az igényeket egyre jobban.
2020. okt. 11. 18:18
 6/9 A kérdező kommentje:
sima étolaj is tavaly még 350ft volt, ma már 500+.
2020. okt. 12. 07:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyent veszel: én még most is 380-ért veszem, igaz akkor, amikor akciós és 2-3-at :-)
2020. okt. 12. 07:44
 8/9 anonim válasza:

Nem csak a gyümölcs! Minden drágább, körülbelül 1.5 szörösére drágultak a dolgok.

A rozsos zsömle aldiban pl. lassan már 100ft (40ft volt)

Dörmi csokis 40ft ról 90ft lett sárgabarack1300/kg. Kenyér és a tej műzlim is drágább és így tovább.

2020. okt. 12. 14:55
 9/9 A kérdező kommentje:

én a lidlben szoktam vásárolni. Ugye ezek az olcsóbb boltok.

múltkor elnéztem cba-ba, sparba, auchanba, kb hátast dobtam, olyan árak vannak.

2020. okt. 12. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!