Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora havi jövedelemtől...

Mekkora havi jövedelemtől számít valami gazdagnak?

Figyelt kérdés
Nettó 500 felett?

2020. okt. 6. 10:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
52%

"Melyik az az autó ami havi 40bol megvan ? Kéne nekem egy"

Miért nem szóltál hamarabb? Egy hónapja adtam el a Suzukimat. 13 éves kocsi, kevesebb, mint havi 40 volt. Ha a benzint leszámítjuk, akkor csak havi 12 ezer volt a fenttartása: biztosítás, adó, szervizek. És nem volt elhanyagolva. Igénytelen, kis fogyasztású kocsi.

2020. okt. 6. 19:20
 52/62 anonim ***** válasza:

Azért roncs az nem kell. De matekoltam, nálam igy néz ki.

Telj adó és biztosítás 100 évente. Kötelező szervizek 50 évente.

Palyadij apróságok 50e Ft

4 gumi 200, mivel téli nyári van 5 évet vannak meg 5 évre 400e Ft, csere miegymás 500e Ft 5 évre évi 100 az okés.

Más meghibásodás etc nincs mert japán autóm van és volt és viszonylag új.

Már 300e ftnal járok fekbetetet nem cseréltem de mindegy

Marad 180e forintom az éves ertekvesztesre, és az értékére számított magyar állampapír 3.5 százalékos kamatvesztesere mert ugye nincs kamat ha benne áll a pénz.

Mar elnézést de ahhoz hogy ennyiből normális autó legyen , nehéz elképzelni. Nekem legalábbis.

2020. okt. 6. 19:30
 53/62 anonim ***** válasza:

Hát, az a kocsi egyáltalán nem volt roncs. 13 évesen is szépen ment és nem ette a rozsda sem. De kinek milyen kocsi az igénye.

100 ezer a biztosítás évente? Itt mindenki A0 bónuszban van? :P

200 ezer 4 gumi? Max akkor ha iszonyat peres gumik prémium márkából. Egy normális kocsira 18-20 ezer egy középkategóriás gumi.

2020. okt. 6. 19:43
 54/62 anonim ***** válasza:
50%
Nem hitvànysàgnak szàntam.Bèrbeadva többet termel egy haszongepjarmű, mint amibe kerül a fenntartàsa.De pl a kis fogyasztasu futar jàrművek is pluszban tudnak lenni.Nàlam is van mindkettőre pèlda, holott jogsim sincs 🙂. Pedig mindkettőt tudod sajàt cèlra is hasznàlni mellette. Màs kèrdès,hogy itthon divat a hitelre vett munkàbajàrós vagy csalàdi autó kategória. Szóval nem olyan földönkivüli dolog ha egy auto 40ből vagy kevesebből is meglehet havonta. 🙂
2020. okt. 6. 19:47
 55/62 anonim ***** válasza:

Feleségem viszi vele a gyerekeket, és padlofek padlogaz megy neki csak. Múltkor csesztem le O vezetett lányom volt lovagolni m7en jövünk haza érdi emelkedő asszony 190el megy labterben a lz üveges bomba energiaital, hátul két gyerek, szóval van vita belőle. Amit tudok tenni az a jó gumi és biztonságos auto. Dunlop sportmaxx rt2 225/45 r19, onnan tudom mert most padkazta le igy vehettem gumit :)

Mellette hegyen lakunk így a fékbetét és tárcsa is úgy cserélődik mintha tankolni járnánk. (Ja automata is, így motorfek szinte nulla)

De azt beleszamolhatom az olcsóbb gumiba.

2020. okt. 6. 19:49
 56/62 anonim ***** válasza:

Akkor ez valami bazinagy SUV, ha ekkora peres gumi kell rá. Ja kérem, aki nem éri be kisebbel?!

Nekem a Corsán 15-ös gumi van, de azt is túlzásnak érzem egy ilyen kis autóra, elég lenne a 14 is.

2020. okt. 6. 20:21
 57/62 anonim ***** válasza:
53%

#23 "Akkor hogy élnek meg egyesek 150-ből?"

Erre tudok válaszolni, mert konkrétan annyit keresek. Keleti megyeszékhely, állami szféra, back office.

Mielőtt belekezdek, hozzá kell tennem, hogy az én esetem egyedi és sok szerencse kell hozzá. Ha nem úgy alakult volna az életem, ahogy, akkor valszeg anyáméknál gyűjtögetném a pénzemet, amíg ki nem tudok jutni nyugatabbra egy jobban fizető állásért.

Viszont, a helyzetem úgy alakult, hogy 5 éve van egy párom. Neki a szülei gazdagok. Vettek a páromnak lakást szülinapi ajándékként, melyben élünk. Ők állják a rezsit. Az étkeztetést nagyanyámék, illetve anyum állják, ugyanis ők arra voltak nevelve, hogy ipari mennyiségű ételt készítsenek. Van egy kezdetleges gépjárművem, melynek az éves biztosítási díja 40ezer, alacsony fogyasztású dízel, szóval havi 10ezerből megvan a tankolása, egyéb szervízköltség éves szinten talán 50ezerből jön ki rá.

A fizetésemből elrakok havi 100ezer forintot, 50ezret ruháztatásra, az említett kocsira, szórakozásra, egyéb minimális kiadásokra költöm. A felgyülemlet pénzemet MÁP+-ban tartom.

2020. okt. 6. 20:25
 58/62 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ha nem kell se lakhatásra, se kajára költeni, úgy könnyű. Ellenben én nem érezném jól magam, ha a szüleim vagy anyósom fizetnék a dolgaim. Amíg anyámékkal éltem, addig is beadtam rezsibe, kajába, mert felnőtt dolgozó emberként ez a normális. Párod nem bánja? Én egyedül eleget keresek, hogy megéljünk, de ha a feleségem nem szállna be a költségekbe, rosszallanám. Ketten toljuk a szekeret, ne én tartsam el a másikat!
2020. okt. 6. 21:18
 59/62 anonim ***** válasza:

#58 ez egy kicsit bonyolult kérdés. Más a családomnak és a páromnak, illetve a párom családjának is az értékrendje és elvárása.

A családom semmiképpen sem fogad el pénzt tőlem. Ha próbálok nekik pénzt adni valamiért, egyenesen megsértődnek. Párom családja szintén visszautasította eddigi próbálkozásaimat e téren. Viszont ami nem derült ki a szövegemből, hogy én is rendszeresen segítem őket szinte mindenben, ami lehetséges és igénylik. Ez szembetűnőbb a saját szüleimnél, ahol ha mást nem, a heti bevásárlást mi végezzük el nekik (csak nekem van gépjárművem).

A párom nem bánja, szintén kicsit komplexebb az elvárás-értékrendje, de a fő ok az talán az, hogy ő is alig tud elhelyezkedni a versenyképtelen szakmáival és a rátermetlenségével. Ő jelenleg közmunkás bérért dolgozik.

Egészre válaszolva: nem, nem bánom a jelenlegi helyzetem. Még nem. Egyelőre úgy fogom fel, hogy tőke gyűjtés gyanánt ez a lapító időszakom. Amint összegyűlt elegendő pénz megkísérlek egy saját vállalkozást kiindítani.

2020. okt. 6. 22:01
 60/62 anonim ***** válasza:
100%
Vicces, hogy a kérdés gazdagságról szólt, aztán már azon megy a kukacoskodás, hogy egy kétszobás pesti lakás luxus, miért nem főz minden napra az egyik válaszoló, és nem kell Adidasba öltözni tetőtől-talpig. Nos, csak szólok, hogy akiknél ilyen dolgokon múlik a megélhetés, vagy pusztán a megtakarítás, az a középosztálybeli szinttől is messze van, nem hogy a gazdagságtól.
2020. okt. 6. 22:26
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!