Mekkora havi jövedelemtől számít valami gazdagnak?
A kiszámoló szerint:
"A gazdag az, akinek nem kell dolgoznia a megélhetésért, ennek ellenére olyan életszínvonalat tud fenntartani, ami az átlagos középosztálybelinek nem elérhető. Ehhez szerintem alsó hangon másfél-két milliárdos vagyon kell."
12-es vagyok.
Azz én bérem pedig kicsivel van 500 nettó alatt van, feleségem nettó 350 körül keres. 36 négyzetméteren élünk, saját lakás, amit nem sokkal az ingatlanpiaci mélypont után vettünk részben szülői segítséggel, egy 60-70 négyzetméteresre gyűjtünk,nami ezt eladva még lesz vagy 5 év. Van egy viszonylag fiatal autónk, kb. 2 milliót ér, tudunk nyaralni belföldön, szomszéd országokban, 2-3 évente repülünk is valahová.
Akkor hogy élnek meg egyesek 150-ből?
Otthagyom a francba akkor az egyetemet
Elmegyek katás vállalkozónak akkor inkább,
Itt is megírják, hogy szart se ér a fizetés.
Legalább nettó 800 kell a megélhetéshez, ezt meg max szakmával lehet keresni
"de ez egy átlagos nyugati középosztálybeli család életmódja"
Na itt bukik el a teória. Mivel mi kelet-európában élünk, talán az itteni középosztálybeli életmódot nem a nyugathoz kéne hasonlítani! Az itthoni fizetések és életkörülményeket tekintve igenis gazdag, aki 500-at tisztán hazavisz minden hónapban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!