Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora havi jövedelemtől...

Mekkora havi jövedelemtől számít valami gazdagnak?

Figyelt kérdés
Nettó 500 felett?

2020. okt. 6. 10:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező:

"Aki szerint az 500 nettó rossz, azt provokációnak tekintem"

Rossznak azért nem mondanám én sem, bár aki ennyit kap, az nyilván nagyon sokat tett (tanult) érte. Nem ez a probléma amúgy!

"Hát nekem nettó 150-ből kell élni"

Hanem ez! Nettó 150 az semmire nem elég. Ha nem kell albérletet vagy lakáshitelt fizetned, akkor elég ahhoz, hogy ellegyé, de ÉLNI nagyon kevés!

Egyébként ha senki nem menne el ilyen kevés pénzért dolgozni, akkor kénytelenek lennének többet adni.

#12 én úgy gondolom, hogy a középosztályhoz tartozom, de...

"- Megvegyenek és fenntartsanak egy jó állapotú, munkaerőpiaci szempontból is jó helyen lévő kertvárosi 200 négyzetméteresnél nagyobb házat."

Minek akkora hodály?! Én egy 100 nm-es házban nőttem fel 2 testvéremmel és elvoltunk. Feleségemmel egy 55 nm-es lakásban vagyunk és elég. 200 nm az már felső kategória!

"- Meg tudnak venni és fenntartani 2 darab középkategóriás autót (8-10 millió/autó)."

2 felnőtt és 3 gyerek esetén oké a két kocsi, de akkor is elég egy családi autó (7-8 millió) és egy kis városi szaladgálós (használtan 2 millió)

Nálunk mivel asszonynak nincs jogsija, egy kocsi elég. És mivel gyerek sincs, egy 4 milliós városi kocsi elég.

"- Megengedhetnek maguknak évente egy tengerentúli nyaralást, télen egy síelős telelést, és jópár hosszúhétvégés utazást."

Évi egy nyaralás megvan. Van, hogy külföld, van, hogy belföld. Síelni nincs indíttatásom, mert nem akarom összetörni magam. Hosszúhétvégés kiruccanás is megvan évi 2-3 alkalommal.

"- A család tagjai tudnak finanszírozni maguknak fejenként egy-egy közepesen költséges hobbit"

Megvan. Nekem a természetfotózás.

"- Nincsenek napi megélhetési gondjaik, napi étkezést nem az anyagi korlátok határozzák meg, emellett heti egy éttermi vacsorát meg tudnak engedni maguknak egy középkategóriás étteremben, ahogy het egy színház, mozi is könnyedén belefér."

Ez is megvan. Nyáron akár heti többször is étterem, mert szeretünk a terszon kint ülni, barátokkal vacsorázni, iszogatni. Színház/mozi az ritkább, mert nem sok érdekes műsor van.

"Diplomával is tök átlagos a 250 nettó fizetés"

Hol? Mert itt (megyeszékhely, nem Budapest) 250 nettó bizony kevés egy diplomás állásban. Inkább olyan 300-350 a jellemző.

2020. okt. 6. 14:27
 32/62 anonim ***** válasza:
87%

26:

A középosztály nem azt jelenti, hogy a társadalom mediánja, hanem azt, hogy a szegények és a gazdagok között van középen. Egy afrikai országban a társadalmi medián mélyszegény szinten van, nálunk szegény, Luxembourgban középosztály.

2020. okt. 6. 14:38
 33/62 anonim ***** válasza:

31:

12-es vagyok. Látom nem olvastad el odáig, hogy amit felsoroltam, azokat elvileg ki kellene tudni gazdálkodni középosztálybeliként, nem azt, hogy ezek minden középosztálybelinek az igényei. Az én igényeim is eltérőek, mint amit leírtam, nekem sem kellene 2 darab 8-10 milliós autó, és 200 négyzetméteres ház sem, és nem is síelek. Nyilván én másra költeném vagy többet raknék félre, ha meglenne az az a jövedelmi, illetve anyagi szint.

Pl. mi inkább költöznénk egy jó helyen lévő 60 négyzetméteres budapesti lakásba, elég lenne a jelenlegi autó is, étteremben sem ennénk többet, viszont a mostaninál többet költenénk utazásra, azon belül főleg alpesi gyalogtúrákra, hobbira is több jutna. Meg persze az anyagi biztonság is erősödne több pénz félrerakásával.

2020. okt. 6. 14:44
 34/62 anonim ***** válasza:

30:

A legfontosabb kérdés, hogy hol laktok, illetve mennyiből tudjátok azt kigazdálkodni. Aztán ha gyereket vállaltok, hogy oldjátok meg az egyik fizetés kiesését. Ha ezt figyelembe vesszük, már nem olyan szuper a ketten együtt 500 ezer.

2020. okt. 6. 14:46
 35/62 anonim ***** válasza:
0%

#20: Azért havi 630 ezerrel már bőven van mit a tejbe aprítanod! Érdekes. Mi az asszonnyal ketten nem keresünk ennyit, de mégis jól megvagyunk.

"Albérlet rám eső része: 80ezer"

Az egy drága albérlet! Havi 160 ezerből már saját ház törlesztőjét is fizethetnéd. Mi havi 50-et fizetünk a lakástörlesztőre és 8 év múlva ki lesz fizetve.

"-Étkezés rám eső része: Átlagosan 70ezer"

Ez is rengeteg! Nem szoktatok főzni? Állandóan drága helyeken esztek? Ketten az asszonnyal havi 90 ezerből megvagyunk, pedig étterembe is járunk és jó minőségű kajákat veszünk.

"-Átlagos autófenntartási költség egy hónapban ebben totálisan mindent beleértve: 40ezer"

Előbb kiemelted a 30 ezer üzemanyagot, ami kb reális. Ezen felül még 40 ezer? Mert akkor az egy drága kocsi!

"-Ruházkodás: 30ezer"

Mi a fenét lehet 30 ezret ruhára költeni MINDEN hónapban?! Éves szinten kb 50 ezer egy embernek ruha, cipő.

Kérdező:

"Akkor hogy élnek meg egyesek 150-ből?"

Tengődve, vagy igényeket leadva. Utoljára ilyen keveset 7 éve kerestem, de az egy vacak munkahely volt, kis cég, éveken át semmi fizetésemelés.

"Otthagyom a francba akkor az egyetemet"

Ez a legnagyobb baromság! A tanulás, önképzés ugyanis az egyik legjobb módja, hogy jobb fizetésed és jobb életed legyen. Persze attól is függ, milyen egyetem. Büfé szak nem jó.

2020. okt. 6. 14:54
 36/62 anonim ***** válasza:

30-as vagyok

Vidéki megyeszékhely. Ha jön a gyerek simán megoldjuk, mert rendesen be vagyunk jelentve, értelemszerűen az adókedvezményekkel együtt simán kijön a matek. Mondjuk lényeges szempont hogy a ház saját (örököltük), hitel nincs. Én is folyamatosan arra törekszem hogy a fizetésem Bruttóban minden évben egyre több legyen. Szerencsére nem úgy néz ki hogy az elkövetkezendő jópár évben munka nélkül maradnánk :)

2020. okt. 6. 14:54
 37/62 anonim ***** válasza:
100%

35-ös:

-Albérlet.

Nem, nem drága albérlet. Ennyi egy másfél szobás lakás Zuglóban.

A XIV. kerület egy viszonylag olcsó környék Pesten, 130+közös költség (17)+ rezsi.

Ez olcsónak számít. Az emberek többsége aki Pesten bérel többet fizet.

Ha megvenném a lakást, nagyjából 40 millio lenne. Ugyanennyi lenne a törlesztő.

-Kaja.

De, szoktunk. De mindketten irodában dolgozunk, este hétkor mire hazaesek nem fogok neki állni főzni. Hétvégén főzünk. Egyébként a céges menzán eszek. Az 1500-2000/alkalom. Egyébként 190 centi vagyok, nyilván többet eszek mint az átlag. Egyébként explicit étterembe, havi egyszer megyünk max.

-Auto.

Havi 70 ezret, simán elvisz az autó. Számold ki. Egyébként ahogy írtam egy 2007-es Focussal járok. Ennél olcsóbb autóval nehéz lenne.

Pesten az éves biztosítás 100-150 ezer, a parkolás egy 10-est egy hónapban, a járműadó visszaosztva havi háromezer, az éves szerviz 200ezer átlagosan oszd szét 12 hónapra. Erre még rájön mêg minden egyéb járulékos költség, plusz autópálya matrica.

-Ruha.

Ezt inkább nem kommentálom. :)

2020. okt. 6. 15:56
 38/62 anonim ***** válasza:
0%

"Havi 70 ezret, simán elvisz az autó."

Ennyivel drágább Budapest, mint egy megyeszékhely? Még egy ok, hogy soha ne költözzek abba az élhetetlen városba!

"Pesten az éves biztosítás 100-150 ezer"

Egy 2007-es Fordra? Mi van?! Én most fizetek évi 16 ezer kötelezőt és évi 30 ezer casco-t egy vadiúj Corsára. Igaz B10 és C10 bónusszal.

"parkolás egy 10-est egy hónapban"

Ez húzós, de Budapesten aligha lehet kikerülni.

"járműadó visszaosztva havi háromezer"

Az hogy? Teljesítményadó egy 13 éves kocsira 185 ft kilovattonként. 250 lóerős a kocsi, vagy mi a fene?

"éves szerviz 200ezer"

EZ is sok. A korábbi 13 éves kocsim évi 80-100-ból megvolt. Olajcsere, légkondi tisztítás, stb.

"-Ruha.

Ezt inkább nem kommentálom. :)"

Mert? Nem kell tökig Adidasban járni...

2020. okt. 6. 16:07
 39/62 anonim ***** válasza:
0%
Bordosi 1500 fős faluban élünk, tegnap jött meg a szeptemberi fizu nettó 3290 euro. Van 3 ingatlanunk 2 autó, nem katás vállalkozásom saját telephelyekkel, vannak hiteleink ( Szabad felhasználású. vállalkozói, diákhitel, rövid lejáratú személyi kölcsönök - provident) is. Jut megélhetésre, tanulásra, fejlesztésre, beruházásra,befektetésre gyerekeknek száz ezres nagyságrendben, mégsem vagyunk gazdagok. Párom április óta munkanélküli pl. de havi fix 500 körül utalok neki mindig.
2020. okt. 6. 16:29
 40/62 A kérdező kommentje:

Minek annyit ruhára költeni? Én semmit sem költök rá, 5 éve ugyan azokban járok!

Céges menzán se kéne enni ha 1500-2000 egy alkalom. 1500 már egy teljes napi kaja. De kijön az 1000-ből is

2020. okt. 6. 16:29
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!