Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún szerencsés...

Állásinterjún szerencsés lenne ezt magamtól elmondani, előnyt jelentene a többi jelentkezővel szemben?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a munkáltató nem kérdezhet rá, de én szívesen elmondanám magamról, hogy külföldön sterilizáltattam magam, így nem lehet gyermekem és nem is szeretnék sosem. Ezáltal látná a munkáltató, hogy velem hosszú távon számolhat és nem kell azon aggódnia, hogy vajon mikor megyek el szülni vagy a gyerek után hányszor leszek táppénzen/ szabadságon. (Húszas éveimben járok.)
2020. szept. 28. 13:41
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
76%

Vagy nem is igaz a sztorid (de lehet nem is nőnemű vagy), vagy pedig büszke vagy arra hogy sterilizáltattadd magad. Mindenesetre valamilyen pszichés zavarod van, legalábbis hr-esként ez jön le elsőre. Így nem vennélek fel ilyen kijelentés után.

Neked miért nem elég annyi, ha már mindenképpen közlési ingered van, hogy nem lehet gyermekem egészségi okok miatt?

3 negatív forgatókönyv létezik egy hr-es szemében a kijelentésedet követően:

1. Egy hatalmas ku..va vagy, aki fűvel-fával le fog feküdni, hiszen ezzel indít az első találkozáskor hogy nem fogok teherbe esni soha. Egy ilyen munkavállalóra nincs szükség normális helyen.

2. Konfliktust fogsz generálni. Valószínűleg nem tudod elviselni, hogy a gyermekesek többet vannak táppénzen, kedvezményekben részesülnek, többet keresnek mint te. A te nézőpontod szerint ráadásul ők a te lojalitásod közelébe sem érhetnek, hiszen lehet gyerekük. És láss csodát, őket alkalmazzák, nem téged.

3. Az egészségi problémád komoly lehet (nem csak pszichés), így majd gyakran leszel táppénzen. Hormonkezelések, csontritkulás és következményei, stb...

Nem egyszerűbb magadban tartani ezt az egészet?

De te tudod, majd megtapasztalod mit érsz el vele.

2020. szept. 28. 20:34
 22/25 A kérdező kommentje:
A gondolataid egyike sem felel meg a valóságnak. Nem vagyok pszichés beteg, az esetem sem kitaláció. Büszke vagyok magamra, hogy a jelenlegi gyermekvállalást túlzott erővel támogató rendszerben is kiállok a saját nézetem mellett és bevállaltam ezt a beavatkozást, amiről 11 (nem elírás!) éve álmodtam. Igen, már gyerekként nagyon határozottan tudtam, hogy nem akarok felnőttként gyereket. Soha nem feküdtem le fűvel-fával, eddig 6 szexuális partnerem volt, csak kapcsolatban szexelek, ez a megállapításod szimpla rosszindulat. Attól, hogy terhes nem lehetek, a nemi betegségeket ugyanúgy elkaphatom. A 2. pontodban van némi igazság, korábbi munkahelyemen tapasztaltam ezt, hogy a kisgyerekes kolléganőm helyett számtalanszor kellett dolgoznom, az ő munkáját is elvégezve, mert épp hirtelen lebetegedett a gyereke. Ez sokszor azt jelentette, hogy 12-13 órát dolgoztam a napi 8 órás munkaidőm helyett és a fizetésem emiatt semmit nem nőtt. Ez minden embernek rosszul esne, kár lenne tagadni. Engem is alkalmaznak, én magam mondtam fel eddig mindkét munkahelyemen. Most is elmehettem volna egy konkrét helyre, de nekem a tökéletes pozíció kell, nem csak egy hely, ahol kapok havonta fizetést. 3. pontod tévhit, ugyanúgy menstruálok, semmilyen ilyen kockázattal nem járt a műtét, minden rendben van velem nőgyógyászatilag is. Sőt, elárulom neked, hogy a fogamzasgátló tablettától az emberek jelentős részének lesz hormobproblémája, mely szedés alatt kitűnően el van fedve, de miután abbahagyja valaki, akkor nagyon erősen jelentkezik. Nem úgy járok az utcán, hogy úton-útfélen ezt hangoztatom mindenkinek, de szerintem egy munkáltató jobb, ha tisztában van vele.
2020. szept. 29. 08:33
 23/25 anonim ***** válasza:

Legyél büszke magadra, hogy vállalod.

De miért várod el, hogy ez erdekelje a munkáltató, sőt még pozitívan billentse előre az interjúdat.

Az, hogy más helyett dolgoztál és nem lett kifizetve, az akkor is úgy lett volna, ha az illető nem a gyerekhez, hanem szulohoz, balesethez, csőtöréshez megy haza.

Nem kell olyan helyen dolgozni, ahol nincs kifizetve a túlóra.

Ha még megteheted, hogy válogass és megtaláld csak úgy a tökéletes pozit és munkahelyet, akkor hajrá, sok sikert

2020. szept. 29. 14:22
 24/25 anonim ***** válasza:
67%
Oké legyél büszke rá, (igaz nincs mire de legyél, valaki arra büszke hogy sötétbarnát kakált, ergó te is lehetsz erre büszke jogod van rá). De a munkáltót nem érdekli ez, ha kapsz egy jobb ajánlatot nem mondasz fel? - na látod... Senkit nem érdekel, hogy elköttetted magad, ugyanúgy ahogy az sem hogy kutyád van vagy az sem, hogy rózsaszín kerékpárral közlekedsz csötörtökönként. Azért remélem más is van amire büszke tudsz lenni, nem csak ez, mert hááát ez baromi szánalmas:)
2020. szept. 29. 14:26
 25/25 anonim ***** válasza:
63%
Irreleváns, bizalmaskodó dolognak tartanám, flúgosnak nézném a pályázót.
2020. szept. 30. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!