Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan miért hitelre, Babavárór...

Sokan miért hitelre, Babaváróra, CSOK-ra meg hasonló baromságokra akarják a saját és családjuk életét alapozni?

Figyelt kérdés
Ugyanaz kezd bejönni, mint az előző válságban. 0 megtakarítással miért akarják megint eladósítani magukat egy életre?
2020. szept. 25. 18:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
48%
Már nem azért de a fejlesztését minél előbb el kell kezdeni, hogy hozzá szokjon és sokkal könnyebb lesz neki is később, nem lesz sírás hogy iskolába kell menni, nem lesz sírás, hogy tanulni kell stb., stb. Sokan magán óvodába járatják bizony, azok a gyerekek később óriási előnnyel fognak indulni, akiket lexarnak meg nem számít 2esekkel átbugdácsol majd hozzáállók azok a gyerek majd ha felnőnek pisloghatnak majd nagyokat mit kezdjenek most magukkal, mert sehol nem fogják őket alkalmazni. A gyereket ne érdekből csókért, meg lakásért szüljétek, hanem arra gondoljatok felnőtt lesz és ti indítjátok el. Mert sokunk ezért ragadt a szülő mellett 30-40 felett is, mert semmit nem nyújtanak sokak számára a szülők csak a pénzért kell meg hogy legyen miért élnie, nekem is azért kellett megszületnem, hogy anyámnak legyen miért élnie és hidd el nem vagyok hálás érte! Ku.rvára nem!
2020. szept. 26. 16:35
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Jó, a cégnél az osztályvezetőnk pedig milliós tandíjú magániskolába járatja a gyerekeit. Ők aztán tuti nagy előnnyel indulnak az életben, akkor akinek ez nem fér bele, annak ne is legyen gyereke? Ez nyilván sarkítás, de a gondolatmenetedből el lehet jutni akár erre a következtetésre is.

2020. szept. 26. 16:52
 23/32 anonim ***** válasza:
24%
Háát nézd, persze kellenek a gyári munkások, a takarítók, a buták, mert őket jól kitudják használni és könnyen átverhetőek. Ha nem tud semmit az illető az életről és úgy lép bele a nagyvilágba az nem sokáig fogja bírni, főleg a mai világban, de ti tudjátok. Csi.cskák, cselédek mindig is kelleni fognak, csak nem kell meglepődni, hogy boldogtalanok lesznek és meg lesznek keseredve.
2020. szept. 26. 16:55
 24/32 anonim ***** válasza:
76%
Az, hogy a te gyereked nem kéri, hogy angolra járhasson, az egy dolog. Az enyém meg kéri, mert tudja, hogy ha utazunk, angolul tud a helyiekkel beszélni. Persze gondolom szerinted az utazás is sznobizmus.
2020. szept. 26. 18:31
 25/32 anonim ***** válasza:
87%

Kilátástalanság.

Egyébként amit itt írt valaki, hogy ezek az állami hitelek nem a szegényeknek valók, teljesen helytálló. Nagyon sokan megpályázzák, de csak kevesen kapják meg.

2020. szept. 27. 11:44
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen szinten azért segít családoknak, arról nem is beszélve hogy, akik vállalják jobban megéri a 3 gyerekre felvenni, ők kompenzáljak azt a gyerekszám kiesést, akik nem vághatnak ebbe bele. Csak a borzalmas tudjátok az egészben az, hogy amit természetünknél fogva kaptunk ezzel a földel együtt, milyen dolog már az hogy nem élhet mindenki vele, mert pénzhez van kötve az életünk. Az egyik ember nem ér annyit mint a másik, mert nem keres annyit, miközben arról papolna, hogy egyenjogúság. Persze mindenki szülhet, csakhogy nagyon könnyen a gyámügy el is veheti a gyerekedet. Vagy, ha nincs pénzed szülész nőgyógyászra, akkor felöllük ott a szülész asztalon fel is fordulhatsz! Nah ez a durva a modern világban. A gazdagok mindent a kezükben tartanak és a többi úgy táncol ahogy ők elkívánják. Felvásárolnak területeket, birtokolnak tavakat és te oda csak pénzadás fejében mehetsz be, tiszta nevetséges, hisz a Föld mindenkié, nem így kaptuk hogy valaki, vagy valakik tulajdona, meg csak egy réteg szaporodhat, meg csak egy réteg élvezheti az életet a többi legyen nekik a rabszolgájuk, de ezt csinálták az életből, mert iszonyat nagy az önzőség és a sz.emétség. Most hogy lett csok meg babaváró hitel a lakások árát kb. a háromszorosára emelték, a baba ruhák, pelenkák árát az egekbe emelték, gondolom a szülész nőgyógyászok sem akarnak kimaradni a bizniszből, majd ők és elkérik a jussukat, mert az a felfogás van aki gyereket vállal annak pénze is van, aki meg nem fizet azt nagyon kinézik ám és megjegyzéseket tesznek a kórházban.
2020. szept. 27. 12:55
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Oké és miért kell lepontozni mert én három gyereket akarok. Miért kéne külön órára járatni? Nem kell ötven fele beiratni én meg úgy gondolom. Jó ha te gyereked ezt igényli meg még tudod engedni akkor oké. De had dontsem már el hogy mi az amit tudok vállalni.

A másik dolog hogy én keresek 200 felett nettóban a párom pedig fél milliót akkor az a havi szinten a fenntartásra én úgy gondolom elég három gyereknel is! Ne keverjük össze a havi kiadásokat meg azt hogy ingatlant akarsz venni!!

700ezerbol szerintem meg lehet élni.. már bocs. És képzeld el nekem is két húgom van és ennek a toredekebol is szépen fel lettünk nevelve. Mindenre jutott még ha szűkösen is néha de soha nem volt az hogy ne jött volna ki. Szóval le lehet pontozno ezek után is hogy mit képzelek hogy három gyereket akarok. Gratulálok

2020. szept. 28. 06:44
 28/32 anonim ***** válasza:
Te nem fogsz dolgozni gyerek mellett, mert gyesen leszel, tehát 3 gyerekkel lesztek 5en 500 nettóból, meglehet lenni belőle persze, de a család nem kevés pénz valljuk be
2020. szept. 28. 08:09
 29/32 anonim ***** válasza:
0%
Meg ugye szépen el akartok adósodni, szóval a hitel levonása után marad vagy 400. Az meg három gyerekkel nagyon sovány. Őszintén 2 főre is az lenne.
2020. szept. 28. 09:14
 30/32 anonim ***** válasza:
2 fore 400 keves??? Azert,mert nektek mindenfele flancos igenyeitek vannak,ne altalanosits!! Mi ketten 430bol (ugy,hogy en utolso eves egyetemista vagyok,ugyhogy meg semmi jovedelmem,csak gyerektartas apamtol) lazan megelunk,ugy,hogy 300at felre is teszunk. Rokonnal elunk egyelore,igy lakhatasert nem fizetunk, szoval kaja-berlet-mozik-illetve egyik rokont havi rendszeresseggel segitjuk ki penzzel-ezekre boven eleg. Nem jarunk etterembe,mert nem akarunk,nem igenyeljuk. Miert nehez felfogni,hogy sok ember,sokfelekepp el? Anyamek havi 260bol fel tzdtak nevelni kettonket,es nem panaszkodunk,felnottunk,es sztem atlagos-jo gyerekkorunk volt. Egyikonk se kozmunkas,egyetemre jarunk mindketten.
2020. szept. 28. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!