Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan miért hitelre, Babavárór...

Sokan miért hitelre, Babaváróra, CSOK-ra meg hasonló baromságokra akarják a saját és családjuk életét alapozni?

Figyelt kérdés
Ugyanaz kezd bejönni, mint az előző válságban. 0 megtakarítással miért akarják megint eladósítani magukat egy életre?
2020. szept. 25. 18:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
27%

Ja és mi egyébként is három gyereket szeretnénk a terv szerint illetve a párom négyet de ez majd elválik ahhoz pedig tökéletes ez a csok. És nem nem a pénz miatt akarunk 3 vagy négy gyereket hanem mert szeretnénk nagy családot.

Előző voltam

2020. szept. 26. 09:20
 12/32 anonim ***** válasza:
59%
Csak tudnám, hogy ha lakásra nincs pénz, miből akartok 4 gyereket nevelni. Nekem kettő van, az ovis alsóhangon havi 150 ezres kiadás. Ha beleszámoljuk, hogy örökölgetnek egymástól ezt azt (mindent azért nem, mert esetleg van köztük fiú is lány us), akkor is gyerekenként 100 ezer. Erre lesz pénz?
2020. szept. 26. 10:40
 13/32 anonim ***** válasza:
Miert kellene a 3 gyerek? Babavaro eseteben pl mar egy gyerekkel is boven megeri,kettovel vegkepp. Mi is fel szeretnenk venni, es 3 baba egyelore nincs "nagyon" tervben,csak 2. Az elsovel mar terhes is vagyok. (Mondjuk csokot 3 gyerekre en biztosan nem mernek felvenni.)
2020. szept. 26. 12:51
 14/32 anonim ***** válasza:
havi 150? Azt hogyan? Mire?
2020. szept. 26. 12:52
 15/32 anonim ***** válasza:
74%
A CSok is felvehető kettőre.Viszont kevesebb a támogatás akkor.
2020. szept. 26. 12:53
 16/32 anonim ***** válasza:
72%

9-11 írta h három gyereket akarnak.

Csak az ovis költség 40: különórák (semmi extra: angol, sakk, sportok, amit szeret), ebéd, tisztasági csomag, csoportpénz. Emellett ruhák, kaja, játék, programok, vitaminok, gyógyszerek, fejlesztések, ha kell (megint nem nagy dolgok, iskola előkészítő meg logopédus) oltások. Már az első két választható oltás 100 ezer. Nem aprópénz egy gyerek, ha valaki normálisan akarja csinálni. Persze hozzá lehet úgy állni, hogy majd lesz valahogy, legfeljebb gyári munkás lesz. Csak én nem úgy akarok.

2020. szept. 26. 14:16
 17/32 anonim ***** válasza:
86%

Ez azért meglehetősen sznob hozzáállás. Nem marad le semmiről egy gyerek, ha nem járatják már óvodában angolra, meg sakkra. Ne értsd félre, jó dolog, hogy gondolsz a gyereked jövőjére, de ezek a dolgok, amiket felsoroltál, messze nem számítanak alapnak.

2020. szept. 26. 14:40
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy ovodasnak mire fel kulon orak? Oke,ha magatol akar valami kis pluszt, akkor talan. De egy 3 eves magatol akarna angolt,sakkot tanulni? Ugyan mar. Ez csupan az "engyerekemmar4evesenirniolvasnitudbibii szindroma". Egy gyereknek jatszani kell,esetleg jatekosan,jatszva "tanulni", de ahhoz meg nem hiszem,hogy kell kulon ora feltetlen. En is felnottem ugy,hogy csupan 2 evig jartam also tagozatban drama szakkorre,semmilyen mas fizetos kulon orara nem jartam,plane nem oviban. Es lam,2 nyelvvizsgam van,diplomam,illetve vegig jeles tanulo voltam. Szuleim kozep-also kategorias atlag emberek voltak. Apolono-rendor komboval. Ezzel csak arra akartam kilyukadni,hogy egyaltalan nem minden szulo jaratja a gyereket ide-oda, legalabbis az rokonaim/ismeroseim kozul kb senki. Ezaltal akiket en ismerek,naluk 1 ovis gyerek nagyon nem kerul 100,de megcsak 150 ezerbe sem. Kajadij,berlet,mikor szukseges ruha, vitamin+gyogyszer, most hirtelen ennyi jut eszembe. Ez pedig maximum 30ezer ft/gyerek/ho. Nagyon max. Eleg buta vagy,ha ugy gondolod,a szerenyebb anyagiak kozt felnovo gyerekek legfeljebb gyari munkasok lesznek. Sajnallak.
2020. szept. 26. 14:41
 19/32 anonim ***** válasza:
60%

Én is úgy nőttem fel, hogy nem járhattam különórára, ruhát is csak az unokatesóimtól kaptam, meg enni sem nagyon adtak. De a gyerekemnek pont hogy nem ezt akarom adni. Az ovi pedig nem csak háromévesekkel van tele, egy 4-5 évesnek pedig nem baj, ha másmilyen ingerek is érik, nem csak a csoportszoba 4 fala. És bizony a négyéves kérte, hadd menjen focizni.

Ha szerinted havi 30 elég egy gyerekre, akkor én sajnállak. Meg a gyerekedet is.

2020. szept. 26. 15:24
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Te IS? Azert en enni mindig kaptam,ruhakat is ujakat kaptam, nem voltunk szegenyek. Csak szimplan a szuksegleteken felul nem gyakran kaptunk mast. Azert a kettot ne keverd ossze. Sajnalom a gyermekkorod. Foci azert nem egyenlo a sakkal tovabbra is ugy gondolom,hogy nem sok ovis kisgyerek akar magatol sakkra-angolra menni. Nem csak szerintem eleg a 30, kornyezetemben eleg sokmindenkinek. Vannak ovodas unokatesoim,akik testverek,es kepzeld,nekik sem tobb. Ok sem szegenyek,ami kell,azt megkapjak. Teljesen boldogok. Ami boven eleg egy gyerek normalis fejlodesehez fizikaileg/lelkileg. Ha nem veszed eszre a lekezelo stilusod,az a te bajod. Te talan gyari munkas vagy? Es az en gyerekeimet miert is veszed a szadra,es sajnalod oket? Mert nem kapnak meg mindent,amit kivannak/felesleges dolgokat?

Itt meg mindig azon vagyok kiakadva,hogy valaki szerint altalanos es mindennapi dolog az,hogy egy ovis gyermek 100-150 ezer ft-ba kerul! Hat egyaltalan nem! Azert,mert o adott esetben t0bbmindent megengedhet maganak,ami nagy resze siman nelkulozheto, nem kell altalanositani. Van aki igenis 30bol is kintudja hozni,es igy sem szenvednek semmiben hianyt azok a gyerekek.

2020. szept. 26. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!