Sokan miért hitelre, Babaváróra, CSOK-ra meg hasonló baromságokra akarják a saját és családjuk életét alapozni?
Ja és mi egyébként is három gyereket szeretnénk a terv szerint illetve a párom négyet de ez majd elválik ahhoz pedig tökéletes ez a csok. És nem nem a pénz miatt akarunk 3 vagy négy gyereket hanem mert szeretnénk nagy családot.
Előző voltam
9-11 írta h három gyereket akarnak.
Csak az ovis költség 40: különórák (semmi extra: angol, sakk, sportok, amit szeret), ebéd, tisztasági csomag, csoportpénz. Emellett ruhák, kaja, játék, programok, vitaminok, gyógyszerek, fejlesztések, ha kell (megint nem nagy dolgok, iskola előkészítő meg logopédus) oltások. Már az első két választható oltás 100 ezer. Nem aprópénz egy gyerek, ha valaki normálisan akarja csinálni. Persze hozzá lehet úgy állni, hogy majd lesz valahogy, legfeljebb gyári munkás lesz. Csak én nem úgy akarok.
Ez azért meglehetősen sznob hozzáállás. Nem marad le semmiről egy gyerek, ha nem járatják már óvodában angolra, meg sakkra. Ne értsd félre, jó dolog, hogy gondolsz a gyereked jövőjére, de ezek a dolgok, amiket felsoroltál, messze nem számítanak alapnak.
Én is úgy nőttem fel, hogy nem járhattam különórára, ruhát is csak az unokatesóimtól kaptam, meg enni sem nagyon adtak. De a gyerekemnek pont hogy nem ezt akarom adni. Az ovi pedig nem csak háromévesekkel van tele, egy 4-5 évesnek pedig nem baj, ha másmilyen ingerek is érik, nem csak a csoportszoba 4 fala. És bizony a négyéves kérte, hadd menjen focizni.
Ha szerinted havi 30 elég egy gyerekre, akkor én sajnállak. Meg a gyerekedet is.
Te IS? Azert en enni mindig kaptam,ruhakat is ujakat kaptam, nem voltunk szegenyek. Csak szimplan a szuksegleteken felul nem gyakran kaptunk mast. Azert a kettot ne keverd ossze. Sajnalom a gyermekkorod. Foci azert nem egyenlo a sakkal tovabbra is ugy gondolom,hogy nem sok ovis kisgyerek akar magatol sakkra-angolra menni. Nem csak szerintem eleg a 30, kornyezetemben eleg sokmindenkinek. Vannak ovodas unokatesoim,akik testverek,es kepzeld,nekik sem tobb. Ok sem szegenyek,ami kell,azt megkapjak. Teljesen boldogok. Ami boven eleg egy gyerek normalis fejlodesehez fizikaileg/lelkileg. Ha nem veszed eszre a lekezelo stilusod,az a te bajod. Te talan gyari munkas vagy? Es az en gyerekeimet miert is veszed a szadra,es sajnalod oket? Mert nem kapnak meg mindent,amit kivannak/felesleges dolgokat?
Itt meg mindig azon vagyok kiakadva,hogy valaki szerint altalanos es mindennapi dolog az,hogy egy ovis gyermek 100-150 ezer ft-ba kerul! Hat egyaltalan nem! Azert,mert o adott esetben t0bbmindent megengedhet maganak,ami nagy resze siman nelkulozheto, nem kell altalanositani. Van aki igenis 30bol is kintudja hozni,es igy sem szenvednek semmiben hianyt azok a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!