Legtöbb cég minimálbérre jelenti be az alkalmazottakat?
21, bár én semmit nem nyomtam rá, de elmondom, miért lehetsz lepontozva:
"A nemzetközi multik nem. A magyar KKV-k sokszor igen, de ők is többnyire inkább csak a szakképzetlen munkaerőt."
Nem azon múlik, hogy szakképzetlen vagy sem- gondolom, némi "lenézést" véltek felfedezni eme mondatodban.
A pincér, a szakács , a büfés eladó jó esetben szakképzett, mégis van olyan ismerősöm, aki 1 év munka után tudta meg, egy NAV-os ellenőrzéskor, hogy csak 2 órára jelentette be a munkáltatója. Előző főnöke a büfében egy totál rendes főnök volt, de eladta a büfét, s aki átvette a nőt, az már nem 8 órával vitte tovább, csak 2 órával. Ráadásul szerencsétlen nőnek pár éve volt a nyugdíjig. AZONNAL kilépett, ahogy megtudta.
Nem, szakképzetlen alatt azt értem, hogy a munkája nem igényel szakképzettséget. Az informatikus vagy az asztalos ilyen szempontból ugyanolyannak számít.
Pl egy volt barátnőm is diplomás, de valamilyen irodai munkahelyen aktatologató adminisztrátor vidéken 140 ezerért egy magyar kisvállalkozásnál. Ő is minimálbérre van bejelentve, a többit zsebbe kapta.
Ja, hát így már egy kicsit árnyaltabb a dolog.
De ugyanakkor hallottam én már vállalkozónál dolgozó lakatost is, aki hiába volt szakképzett, a vállalkozó bejelentette segédmunkásnak (pedig szakképzettséget igénylő munkát végzett valójában) és ezáltal minimálbérre - a többit zsebbe kapta. Szóval még a szakképzett- nem szakképzettel is megy a trükközés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!