A 2011-es évre megállapított bruttó 78000 Ft-os minimálbér megadása kötelező minden munkadó számára teljes munkaidős alkalmazottaknak, vagy csak adható? Munkaszerződést kell módosítani az emeléséhez? A meg nem adása milyen szankciókkal jár?
Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 09:45
1/5 anonim válasza:
Heti 40 órás munkaszerződéssel kötelező a minimálbért megadni. Egy módosító lapot kell kapnod, ami szerint a béred legalább bruttó 78000Ft-ra változott. Ezt neked és a munkáltatónak is alá kell írnia, egy példányt te kapsz, egy a munkáltatóé (könyvelőé).
2/5 anonim válasza:
Az előttem szólónak teljesen igaza van. Ha mégsem kapod meg a törvényben előírt összeget, akkor a Munkaügyi Felügyelethez tehetsz bejelentést, akár névtelenséget is kérhetsz.
3/5 anonim válasza:
Névtelenség? :P Apeh és Munkaügy is kapott tőlem egy szép anyagot a volt cégemről (lefénymásoltam :D), mert nem akart kifizetni a tulaj és utólag kiderült, hogy nem voltam bejelentve - amikor házidokihoz mentem derült ki, hogy nincs TB-m.
A tulaj megkérdezte az ellemőröket, hogy milyen alapon és ki. Kiadtak. De tulképp nem érdekelt.
Először a vezetődet kérdezd meg, h miért is nem kaptad meg ami jár...
4/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok! A bruttó bérem teljes munkaidőben 75000 Ft, amit nem emeltek meg a 78000 Ft-os minimálbérre, így a nettóm 61157-ről nem 60600-ra, hanem 58735 Ft-ra csökkent. Az állásom teljesen legális, minden járulékot rendesen fizetnek utánam. A könyvelő nézhetett el valamit? Vagy más oka lehet? A havi bérköltségem br. 3000 Ft-al emelkedne.
2011. febr. 3. 10:16
5/5 anonim válasza:
De olyan is van, hogy a szerződés az említett összegről szól, tehát papíron minden rendben van, viszont a drága főnök naponta fizet neked kézben, jóval kevesebbet, mint a bérminimum, de örülj, hogy van munkád...tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!