Jelentkeztem a Nestlébe csomagolói állásra. A tesztíráson milyen kérdések fordulhatnak elő?
Ilyen egyszerű általános iskolás szintű matekos kérdéseket fognak feltenni, könnyen meg lehet őket csinálni, ne izgulj.
Ilyesmire gondolj:
Egy 23 tagú társaság 10, 11, 12 és 13 évesekből áll (mind a négy életkor elő-fordul), életkoraik összege 253 év. Összesen hány 10 éves lehet ebben a társa-ságban, ha a 12 évesek száma másfélszerese a 13 évesek számának?
(A) 5-nél kevesebb
(B)5
(C) 7
(D)11
(E)11-nél több
Rákócziék négyen élnek együtt: Ági, édesanyja, édesapja és nagyapja. Ha Ági ösztöndíját megdupláznák, a család jövedelme 5%-kal növekedne; ha az édes-anya fizetését dupláznák meg, akkor a család jövedelme 15%-kal emelkedne; ha pedig az édesapa fizetését dupláznák meg, akkor a család jövedelme 25%-kal emelkedne. Hány százalékkal növekedne a család jövedelme, ha a nagyapa nyugdíját dupláznák meg? (Egy-egy családtag minden hónapban ugyanakkora összeget kap.)
(A) 30-nál kevesebb
(B) 35
(C)45
(D)55
(E) ezekből az adatokból nem lehet megállapítani
Egy öttagú társaságban néhányan ismerik egymást, néhányan nem. Az isme-retség kölcsönös. A felsoroltak közül melyik lehet egy ilyen társaságban az egyes emberek ismerőseinek száma?
(A) 4, 4, 4, 4, 3
(B)2, 3, 2, 1, 0
(C)3, 3, 3, 3, 3
(D) 2, 3, 2, 3, 1
(E)4, 1, 2, 2, 2
Első vagyok, és csak trollkodtam. A feladatok egy 8.-kos matek verseny kérdéseiből vannak.
Semmit nem kell magaddal vigyél (talán egy tollat, ha biztosra akarsz menni).
Ha elég értelmes vagy, hogy ide kiírd a kérdést akkor jó eséllyel a teszt nem okoz gondot, szerintem csak a hülyéket szűrik vele.
Gyári munkáknál (hallomásból tudom) a teszten olyan kérdések voltak, hogyha egy héten (hétvégén is) minden nap dolgoznod kell és van 21 kiflid akkor hányat ehetsz meg naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!