Valaki az én képemmel jelentkezik hirdetésekre, hova fordulhatnék ez ügyben?
Az elmúlt hetekben bejelölt pár pasi Facebook-on. Nem igazoltam vissza, mivel nem ismerem őket. 1 hete egy másiktól kaptam Facebook-on üzenetet (profilképe nincs, de a fiókja régebbi), hogy folytassuk messengeren a beszélgetést. Nem értettem, mivel sosem beszéltem vele, meg is kérdeztem, hogy miről van szó. Elvileg én jelentkeztem az ő szexhirdetésére, azzal a képpel ami a profilképem. Írtam neki, hogy ez kamu, megkértem, hogy küldje el, hogy én mit írtam neki. A keresztnevemből formált citromail-es e-mailről kapta az üzeneteket, csatolva a fotómmal..
Vele ezt le is zártam. Tegnap egy másik pasi is írt, az ő hirdetésére is "jelentkeztem", és fel volt háborodva, hogy miért nem akarok napok óta találkozni vele..
Próbáltam rövidre fogni, nagyjából ez a lényeg. Ha a rendőrséghez fordulok, érek vele valamit? Vagy mit tehetnék ez ügyben?
Rendőrséghez fordulhatsz személyi jogok sértésével.
Ott majd részletesebb felvilágosítást adnak az üggyel és nyomozással kapcsolatban.
Feljelentést is tehetsz ismeretlen elkövető ellen.
Nekem is volt hasonló esetem egy Ask.fm nevű oldalon. A nevem és a képeim használták fel mások ócsárlására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!