Segitseget szeretnek kerni. Hova fordulhatnek?
Minden kórházban kell lennie betegjogi képviselőnek. Szerintem először vele kellene beszélned. Továbbá minden papírt kérj ki, amit édesapáddal kapcsolatban megírtak a kórházakban. És persze várd meg a boncolás eredményét (amit szintén kérj ki.
Az állapotokkal kapcsolatban... nem tudom, ha elszánt vagy, akkor elsősorban internetes médiumot javaslok.
praxis.blog.hu
Esetleg valamilyen országos lap, amivel felveheted a kapcsolatot.
Nem leszek népszerű, de ha ennyire érdekelt az apád sorsa, hogy került be egy intézetbe? Nem a beteg anyjának a dolga őt ápolni, hanem a gyerekéé.
Másrészt: hat agyvérzés nem tartotta attól vissza, hogy igyon. Te is írod, hogy 30 éven át alkholofüggő volt, vagyis majdnem egész életében. Az lett volna a csoda, ha a szervezete ezt tovább bírja.
Természetesen nem azt vonom kétségbe, hogy embertelen körülmények között tartották, és nem kapott megfelelő ellátást.
Csak azt mondom, hogy azért gondold te is végig, hogy a vádaskodással csak annyit fogsz elérni, hogy tényleg vizsgálni fogják a körülményeket és a családot.
6-7 ápolónő hány betegre van? Gondolom nem 12-14. Egy ilyen intézményben nagyon sok beteg van, akik 24 órás felügyeletet igényelnek. Egyszer ugorj be önkénteskedni, és mikor a negyedik beteget fogod össze a folyosóról, ahol az oxigénpalack mellett akar rágyújtani, majd rájössz, miért vannak lekötve a saját (és mások) biztonsága érdekében.
Alapvetően siralmas az összes állami egészségügyi intézmény, és mélyen színvonal alatti az ellátás.
De amíg erre telik, addig ezt kapod. Ez van.
Hat agyvérzés után az nem csoda, ha szellemileg teljesen leépült, sajnos reálisan nézve nagyon is várható volt, hogy sok már nem lesz neki hátra.
Őszintén sajnálom a helyzeteteket.
De az alkohol delirium egy leirhatatlanul borzalmas állapot, azok az emberek már egy idő után nem tudnak semmit magukról, csak össze vissza hallucinálnak és rángatóznak, leépül teljesen az agyuk. Ha nem lennének kikötözve akkor összetörnék magukat teljesen. Dolgoztam zárt osztályon, értem mit mondasz. Az ápolók nagy része valóban embertelen módon bánik a betegekkel, de sajnos ez ellen nincs mit tenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!