Mennyit teszel/tennél félre a gyermekednek születésétől kezdve?
A kérdésemet egy tegnapi kérdés ihlette.
Hamarosan gyerekünk lesz, már a tervezésénél megállapodtunk, hogy csak akkor vállalunk gyereket, ha belefér anyagilag. Szerencsére most eljött ez az idő. Azt is megbeszéltük, hogy minden hónapban teszünk félre neki pénzt, amit aztán lekötünk, kamatoztatunk stb, hogy ne inflálódjon el.
Ti mennyit tennétek félre a saját gyereketeknek? Ha jól számolom a leendő gyesemet, akkor kb 50.000 ft megtakarítás tuti biztosan marad a gyerek költségein felül. Mennyit raknátok el belőle gyereknek? Milyen formában?
Persze, ha visszatérek dolgozni, akkor még jobb lesz a helyzet, de az első 3 évben ennyi jutna rá.
5000/gyerek babakötvénybe.
A többit magamnak tenném félre, aztán ha lesz rá lehetőségem, abból adnék még a gyereknek felnőtt korában pluszban lakás önerőre vagy ilyesmire.
Egy 18-20 éves gyereknek nincs annyira szüksége sok pénzre. Én emlékszem amikor egyetemre mentem már 2-3 millió forintnak is örültem volna, mert annyiból kihúztam volna az egyetem 4 évét úgy, hogy még mellette nyáron dolgozom.
Nyilván nem mindegy, hogy koliban vagy albérletben laksz, vagy állami támogatásúra vesznek fel vagy neked kell fizetni az albit, de emlékezzetek, egy 18-20-25 évesnek még nincsenek akkora igényei anyagilag, mint egy 30-40-50 évesnek.
Mennyit tennék félre? Amennyit csak lehet.
Mennyit tettem félre? Semennyit.
Kap egy másfél szobás lakást, amit még én vettem lánykoromban. A lakhatását így biztosítom, a többi az Ő dolga lesz...
Köszönöm mindenki válaszát!
Mindenképp az a cél, hogy legalább az önerővel tudjuk majd támogatni mire végez a tanulmányaival (már ha akar továbbtanulni) és normális munkája lesz. Minket nem támogattak és bizony szuper lett volna nem albérletben lehúzni ennyi évet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!