Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A családtól kapott életindító...

A családtól kapott életindító összeg általános?

Figyelt kérdés

olyanokra gondolok mint babakötvény...etc.

A legtöbb ismerősömnek tettek félre aszülei, gyűjtöttek nekik vagy a nagyszülők és most diplomázás után kapnak egy 4-5 milliónyi lökést.

Nekem határozottan nem szegények a szüleim de nem is rongyrázósak viszont semmit nem kapok. Én biztos teszek majd félre a gyerekemnek.

2020. szept. 9. 22:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Az hogy régen hogy volt meg ma hogy van két különböző dolog! Amikor mi születtünk szocializmus volt, sokkal nagyobb biztonság, munka és lakhatás terén, nem volt gáz hogy nem tudott valaki betenni pénzt a gyerekének, de azt a kort a maival hogy lehet össze hasonlítani? Nem önzőségből nem vállalunk sokan gyereket, hanem azért mert nincs hova, mire vállalni és nem szeretném ha gyermekem majd miattam szenvedne az életben mert nem tudok neki semmiben segíteni sem anyagiakban, sem tanulásban, sem elhelyezkedésben, rettentően rosszul érezném magam, ha szenvedni látnám a gyerekem és kénytelen volna még 30 éves fejjel is mellettem, vagy melletünk élnie, toporogni egy helyben nagyin rossz és mivel nincsenek kapcsolataim, nincsenek nekem sem lehetőségeim így a megszületendő gyermekem is hatalmasat szo.pna miattam, ezt én nem akarom. Az hogy ki mire, hogy vállal be gyermeket saját dolga de én nem tudom azt elismerni aki aztán sír, hogy nem tudja etetni, ruháztatni meg nem is rá, mert akkor felelőtlenül vállalta be és erre nem lehet büszke, előbb gondolkozni kéne aztán cselekedni. A semmire nem szülünk gyereket hogy majd lesz valahogy mert annak tragikus a következménye, látom, mert van nem egy példa előttem, és inkább nem vállalok gyereket, mint ilyen szerencsétlen utódom legyen mint amiket felnevelnek ezek az agytröszt, felelőtlen, önző id.ióták.
2020. szept. 11. 08:06
 22/27 anonim ***** válasza:

A kérdés még mindig nem arról szól amikor az ember a semmire szüli, és nen tudja etetni meg ruháztatni, ne sarkíts.

Annyiról szól, hogy ma általásos szokás-e a babakötvény és társai, a szülők pénzügyi helyzetétől függetlenül.

Van aki vért izzad amiatt a havi párezerért, de mégis berakja a gyereknek, meg olyan is van aki megtehetné, de nem él a lehetőséggel. Ennyi volt a kérdés hogy mennyire divat manapság, nem kell erőltetni ezt a gazdag-szegény vonalat.

2020. szept. 11. 08:25
 23/27 A kérdező kommentje:

Pedig lényeges itt az emberek hozzáállása. Valaki irta, hogy addig tartja el es tamogatja a gyereket mig nem lesz egy piacképes diplomája nem tudja eltartani magat. Akkor tegyuk fel, hogy itt 24 evesen keres 220at. Abbol nem tartja meg el magat.

En igenis neheztelek a szuleimre mert megtehettek volna hogy felre tesznek egy kicsit es lenne onerom sajat lakasra, ehelyett mentek a draga nyaralasok, sielesek tele veszekedesekkel, meg az uj autos rongyrazas.

Megnyugtato hogy masnak is ez a hozzáállása: aki gyereket vállal legyen annyira anyagilag támogató hogy ne a szenvedesbe toljon valakit a világba.

2020. szept. 11. 08:44
 24/27 A kérdező kommentje:

Ja es igen a kornyezetemben is azt latom, hogy a nagyszulok hazat megkapják a gyerekek vagy az abbol

Befolyó összeget.

Az en szuleim kocsit vettek belole.....en meg elek az alberletben es nem tudok felretenni

2020. szept. 11. 08:47
 25/27 anonim ***** válasza:

23. Ezt magyaráztam, te ezt kaptad, becsüld meg, ezt tudták nyújtani a szüleid. Nyaralás, telelés, világot láttál. Másnak meg útlevele sincs, sem autójuk, sem nyaralás.

Te mindent akarsz, minden nem megy egyszerre.

Amúgy meg mitől nem tudsz megélni 220 ból? Én csp al együtt ennyiből tartok el 2 gyereket meg magamat. Igaz, hitelem nincs, lakásom van, de amig nem volt gyerek, erre gyűjtöttem.

2020. szept. 11. 08:52
 26/27 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező! A szüleid főleg a saját élvezeteikre gondoltak, ennyi, ezért vagy most abban a helyzetben amiben. Albérletben élni szívás mert csak pénzkidobás, költöd rá a sok pénzt amit félre is tehetnél, ha szüleiddel élhetnél, vagy volna saját kecód, így meg csak megy el valami gazdag csókának aki kiadja a kecóját, ő jól jár veled, te meg dolgozol és nincs félretett pénzed sem.
2020. szept. 11. 09:08
 27/27 A kérdező kommentje:
Igen tudom
2020. szept. 11. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!