A családtól kapott életindító összeg általános?
olyanokra gondolok mint babakötvény...etc.
A legtöbb ismerősömnek tettek félre aszülei, gyűjtöttek nekik vagy a nagyszülők és most diplomázás után kapnak egy 4-5 milliónyi lökést.
Nekem határozottan nem szegények a szüleim de nem is rongyrázósak viszont semmit nem kapok. Én biztos teszek majd félre a gyerekemnek.
A kérdés még mindig nem arról szól amikor az ember a semmire szüli, és nen tudja etetni meg ruháztatni, ne sarkíts.
Annyiról szól, hogy ma általásos szokás-e a babakötvény és társai, a szülők pénzügyi helyzetétől függetlenül.
Van aki vért izzad amiatt a havi párezerért, de mégis berakja a gyereknek, meg olyan is van aki megtehetné, de nem él a lehetőséggel. Ennyi volt a kérdés hogy mennyire divat manapság, nem kell erőltetni ezt a gazdag-szegény vonalat.
Pedig lényeges itt az emberek hozzáállása. Valaki irta, hogy addig tartja el es tamogatja a gyereket mig nem lesz egy piacképes diplomája nem tudja eltartani magat. Akkor tegyuk fel, hogy itt 24 evesen keres 220at. Abbol nem tartja meg el magat.
En igenis neheztelek a szuleimre mert megtehettek volna hogy felre tesznek egy kicsit es lenne onerom sajat lakasra, ehelyett mentek a draga nyaralasok, sielesek tele veszekedesekkel, meg az uj autos rongyrazas.
Megnyugtato hogy masnak is ez a hozzáállása: aki gyereket vállal legyen annyira anyagilag támogató hogy ne a szenvedesbe toljon valakit a világba.
Ja es igen a kornyezetemben is azt latom, hogy a nagyszulok hazat megkapják a gyerekek vagy az abbol
Befolyó összeget.
Az en szuleim kocsit vettek belole.....en meg elek az alberletben es nem tudok felretenni
23. Ezt magyaráztam, te ezt kaptad, becsüld meg, ezt tudták nyújtani a szüleid. Nyaralás, telelés, világot láttál. Másnak meg útlevele sincs, sem autójuk, sem nyaralás.
Te mindent akarsz, minden nem megy egyszerre.
Amúgy meg mitől nem tudsz megélni 220 ból? Én csp al együtt ennyiből tartok el 2 gyereket meg magamat. Igaz, hitelem nincs, lakásom van, de amig nem volt gyerek, erre gyűjtöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!