A családtól kapott életindító összeg általános?
olyanokra gondolok mint babakötvény...etc.
A legtöbb ismerősömnek tettek félre aszülei, gyűjtöttek nekik vagy a nagyszülők és most diplomázás után kapnak egy 4-5 milliónyi lökést.
Nekem határozottan nem szegények a szüleim de nem is rongyrázósak viszont semmit nem kapok. Én biztos teszek majd félre a gyerekemnek.
Nagyon jól élnek ebben az országban.
Nem családi felfogás függő, az átlag család annak örül ha 1 hónapban kijön a fizuból.
Bojkottáljuk a szegényeket, köttessük el őket, csak a gazdagok szaporodhatnak el mostantól!
Idióta...
14 latszik hogy nincs gyereked.
Tudod van aki taníttatja, van aki félretesz neki. De ne haragudj már, én tisztelem es becsülom aki küszködve felnevel egy gyereket, és mi van ha nem tesz neki félre? Talán tragédia, najd elmegy dolgozni, eppen hogy nagy segitseg az is hogy eltartjak mig dolgozik, illetve lakhat otthon.
Nem felelotlenseg, a gyereket nem azert vállaljuk hogy pénzeljük.
Az meg meg sem fordul senki fejében hogy a családi potlekert szüljön.
Szégyeld magad. Te meg még lusta is voltál hogy gyereket vállalj.
17, te nagyon sarkítod a dolgokat, rögtön a mélyszegénység jut eszedbe, meg a düledező viskók és az előttük szaladgáló maszatos gyerekek. Rettenetesen rosszindulatú vagy és ítélkezel.
Engem pl egy belvárosi tégla építésű társasházban neveltek fel az átlagos keresetű szüleim, mindenünk megvolt, ha szépen néztem rájuk, megkaptam a hőn áhított játékot, nem koszos és szakadt ruhákban járattak, mindig volt mit enni, még édesség is jutott egy héten többször is, viszont félretenni nem tudtak arra hogy nekem majd százezreim vagy millióim legyenek ha betöltöm a 18-at. Amit megkerestek az pont elég volt arra hogy tisztességesen felneveljenek engem és a testvéremet, félrerakni nem tudtak. És erről szólt a kérdés is, nem a mélyszegénységről. Hanem arról a pluszról amit nem mindenki tud megadni a gyerekének, de attól még nem rossz szülő, és ugyanúgy joga van gyerekeket vállalni. És gusztustalannak tartom hogy ennyire lenézed az átlagos színvonalon élő embereket. Mert bizony akárhogy magyarázhatod, az a büdös nagy magyar valóság hogy egy átlagfizetésből élő család éppen be tudja osztani a pénzt. Ez ma is így van, a 80-as évekre meg hatványozottan igaz volt. A környezetünkben az összes család ugyanezen a színvonalon élt, nem tudtak a gyerekeiknek félretenni, de mindig megvolt mindenük, ráadásul ellentétben veled még normális értékrendet is kaptunk a szüleinktől és nem lettünk ilyen ignoráns, lenéző, magas lovon ülő majmok.
Hátráltatott az életben hogy nem tudtak a szüleink a seggünk alá tolni ezt-azt? Nem, mert amíg tanultunk, eltartottak minket, mióta munkába álltunk, azóta meg el tudjuk tartani magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!