A kamionosok mire fel kapnak ennyi fizetést ellenben a diplomásokkal??
Nemrég mesélte egyik kamionos ismerősöm,hogy ő havonta 2000 eurót mindig megkeres,de általában többet.
Egyébként tényleg szép bmwje van,kertes hàzuk
Fehérvàron,szóval nem hiszem,hogy hazudna. A felesége nem dolgozik semmit és így is bőven jól élnek.
De kérdem én,hogy diplomásként miért keresem ennek az 1/3 át?
Nem pofátlanság ez egy kicsit,hogy egy olyan ember,akinek annyi dolga van,hogy tekerje a kormányt egész nap,jóval többet keres tőlem?
Holott én 5 évig tanultam az egyetemen,2 nyelven beszélek ráadásul.
Azért egy biztonsági őr jó ha kap 150-200 nettót,tőlük nem irigylem azt a pénzt,mivel,ha nem lennének,akkor sokkal több lopás lenne.
Viszont a kamionosok hiába visznek több milliós árut,attól még csak annyi a dolguk,hogy vezessenek...
Ráadásul biztosítás is van az árura,szóval semmi felelőség nincs rajtuk.
A világ nem így működik. Az emberek fizetésének semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyire nehéz a munka, vagy mennyit kellett tanulni érte. A fizetésedet a kereslet kínálat viszonyától kezdve, az egyhavi munkáddal a vállalatnak termelt összegen át kismillió dolog határozza meg.
Ha ennyire zavar, akkor miért tanultál 5 évig kamionozás helyett? Azért mert kényelmes volt elmenni egyetemre valószínűleg a szüleid pénzén, majd a 8 óra irodai munka után a családoddal egy fedél alatt a saját ágyadban aludni. És ezt nem csak Te gondolod így, hanem az a többség is, akik miatt alacsony a fizetésed.
De egyvalamit ne felejts el: neked van előrelépési lehetőséged. x év múlva kereshetsz ugyanennyit vagy többet, miközben megmarad a kényelmes, kiszámítható életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!