Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban szükség van egy...

Valóban szükség van egy diplomára ahhoz, hogy Normális munkád legyen?

Figyelt kérdés

2020. aug. 30. 10:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%
A kérdésnek a kérdésből kellene kiderülnie, nem a kulcsszavakból.
2020. aug. 30. 12:43
 12/20 A kérdező kommentje:
Igazad van, a Kérdés Kulcsszavai nem tartoznak hozzá a kérdéshez. Túl nehez lenne összefüggésbe hozni egy kérdést és a hozzátartozó kulcsszavakat.
2020. aug. 30. 12:57
 13/20 anonim ***** válasza:
54%
Nem a kulcsszavakból kell a kérdésnek kiderülnie, az csak a kérdés összefoglalása. Ha ezt nem érted, akkor sosem lesz normális, akarom mondani Normális munkád.
2020. aug. 30. 13:03
 14/20 anonim ***** válasza:
36%

Ártani biztos nem árt a diploma. Nem feltétlenül a papír miatt, de a különböző tudások hasznosak lehetnek, amikre a megszerzése közben szert lehet tenni. Pl kapcsolati tőke építése hasonló érdeklődésű emberekkel. Még az is lehet, hogy szakmával kapcsolatos tudás is ragad az emberre.

Nagyon sok cégnél fontos a diploma, különben szóba sem állnak az emberrel.

Én több egyetemhez is hozzá kezdtem, de egyiket sem fejeztem be. Nem tetszett, amit ott tanítottak, de nem bántam meg, hogy hozzákezdtem. El is tudtam helyezkedni egy cégnél, ahol nem kérték a diplomát, de a legtöbb helyen szóba se álltak velem diploma nélkül.

Jelenleg szabadúszó programozóként dolgozok (ehhez sem kell diploma), elég szépen lehet így is keresni.

Diploma nélkül te is indíthatsz egy hasonló vállalkozást, viszont egy fontos dolgot nem árt szem előtt tartani:

Ha szabadúszó vagy, akkor te kell tartsd a kapcsolatot a kliensekkel. Csak akkor fog jól működni a dolog, ha a kliensek elégedettek és tovább ajánlanak téged. Ahhoz, hogy elégedettek legyenek nem elég a szaktudás. 120%-on kell teljesíteni, ki kell nyalni a seggüket is. Meg kell tanulni kommunikálni velük. Ahogy látom, neked még a kommunikációdon, a hozzáállásodon még van mit csiszolni.

Ha az alaptermészetedből fakadnak az ilyen kijelentések, mint pl:

"Ezen az oldalon tényleg sokkal több az akadékoskodó paraszt mint a normális válaszolók"

akkor talán mégiscsak jobb lenne, ha megszereznéd azt a diplomát, hogy olyan helyre vegyenek fel, ahol nem kell emberek között lenned.

2020. aug. 30. 13:57
 15/20 anonim ***** válasza:

A mi programozóink közül egyik se diplomás. Jól keresnek. Nem fizetnék többet, ha diplomájuk lenne.

Az számít amit leteszel az asztalra nem az, hogy hová jártál iskolába.

2020. aug. 30. 17:21
 16/20 anonim ***** válasza:
44%
Aztán informatika alatt mit tetszik érteni? Mert ez így olyan mintha azt kérdeznéd napi mennyi pénzből lehet megélni a bolygón. Diploma nélkül sokat nem fogsz kapni ez azért garantálható.
2020. aug. 30. 17:30
 17/20 anonim válasza:

havi 200 ezer is elég ha olyan munkát nézzel.

Sok példa:Lakatos,hegesztő,vilanyszerlő,autószerelő,buszvezető.

2020. aug. 30. 17:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szamit a diploma, ha anelkul is igazan ertesz a szakmadhoz, de azert diplomával konolyabban vesznek.
2020. aug. 31. 08:52
 19/20 anonim ***** válasza:
54%
Nezegess allashirdeteseket es majd meglatod. A legtobb IT-s hirdetesben kernek felsofoku vegzettseget, mashol nem irjak, de ott meg 3-5 ev tapasztalaltot kernek, szerintem lehet melot talalni diploma es tapasztalat nelkul is, de lehet az elso par evben valami kis cegecskenel talalsz csak IT melot. De tapasztalatnak jo lesz, ha a kezdo fizetesed nem is lesz olyan rengeteg.
2020. aug. 31. 09:05
 20/20 anonim válasza:
Nem kell diploma hogy komlyan vegyenek,elég a szakma.
2020. aug. 31. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!