Ha szabadságról hív vissza a főnök akkor köteles vagyok visszamenni?
Most nem akarok a jogi oldalába belemenni a dolognak, elég legyen annyi hogy bizonyos körülmények között visszahívhat, ilyenkor köteles lenne téríteni a károdat és semmiképp sem jogos indok annyi, hogy "há' gyere má' be, mer' úgyse nyaralsz". Egy munkaügyi bíróságon ez nem állja meg a helyét. Egyébiránt ha tudtad, hogy a főnököd ekkora patkány, akkor inkább azt kellett volna hazudnod, hogy belföldön nyaralsz és nem tudsz menni, pont.
Viszont ami a számomra agyeldurrantós része a dolognak az az, hogy az ilyen sz..rrágó kis fos magyar cégeknek miért nem esik le a tantusz, hogy az ilyen kretén hozzáállással az égvilágon semmit sem érnek el, maximum annyit, hogy a semmibevett, fenyegetett dolgozó az első adandó alkalommal lelép a p..csába, de ha nem is, akkor motiválatlan lesz a munkában.
Ez a magyar KKV-k világa: fenyegetés, sunnyogás, feketézés, okosba és zsebbe mindent, szabadságra ne akarj menni, ha beteg vagy akkor is inkább gyere be (csak elkapja mindenki), gyereket sose merj vállalni meg egyébként az lenne a legjobb, ha fizetést se kérnél és halálod után is bejárnál. Nem kell vállalkozást csinálni, ha ennyire futja és csak félig illegálisan működik.
Ilyenkor azt kell mondani, hogy habár elmaradt a német nyaralás, de az asszony rágta a fülem a családdal hogy nyaralni mennek ezért lementünk Tiszafűzibadacsonyba.
Nem mondhat semmit
Persze utolsó akkor már még hazudjunk is mert félünk a konfliktustól.
Nem kell diploma meg 3 nyelv ahogy valaki fentebb írta.
Baszki a saját életedet vállal amr felelősséget és ha nem tudsz szaklamn belül váltani képed magad koltozz el stb.
Sok ha van géped meg interneted rengeteg dolgot tanulhatsz.
Előre sejtem hogy ezt lepontozzatok, de ettől még igaz marad.
13 Pedig sajnos a munka világában ilyen az élet. A munkáltató úgy képzeli, hogy onnantól ha fizeti utánad az adót a rabszolgája leszel. Simán ad olyan munkát ami messze van a munkakörödtől. Sajnos ez ellen nincs mit tenni. Az állás nagyon fontos, hiszen abból élsz meg; fizeted a rezsit, albit, kaját, mindent. Ha meg ellenkezel kiesel a pixisből és sokkal rosszabb helyzeteket teremt számodra. Ilyenkor a legegyszerűbb valami ürügyet jó előre kitalálni
Most pl így utólag még mondhatod azt, hogy koronavírusos tüneteid vannak. Nem érzed az ízeket, szagokat. Nem akarod a többit összefertőzni. Csak még pár napig had maradj otthon. Nagyon rosszul vagy.
Ha még ezután is behív, menj betegszabira. Úgysem tudja milyen állapotban vagy. És sűrűn köhögj a telefonba
"Max keresel másik munkát, vagy vállalkozol, vagy elmész elköltözöl olyan régióba, ahol tudsz érvényesülni"
Jah...és keresel másik munkát a koronavírus 2 hulláma elején. 13%-os gazdasági visszaesés közepette
És elköltözől egyik napról a másikba borsodba. Magyarországon csak Bp-en vannak értelmes munkák tudod ?
A mi cégünknél alá szoktak iratni egy nyomtatvány, hogy adott évben hány napig mentesülünk garantáltan a munkavégzés alól.
Ez általában 7 nap szokott lenni.
Ha kiveszek 10 napot, 7 napig nem hívhat vissza szabadságról, 3 napra visszahívhat, de ha külföldi nyaraláson vagyok például, akkor teljes kártérítési kötelezettséggel tartozik felém a munkáltató.
A kérdező ezzel kapcsolatban nem tudom mit írt alá.
13as vagyok... Ezért írtam hogy képed magad, oké max nem váltás egyből.
Ne akarjátok nekem megmagyarazni hogy a munka világa ilyen, mert nem. Növeld az értékes a munkáért piacon és nem leszel így kiszolgaltatva.
Mellesleg pont a korona közepén váltottam munkát.
"ez ellen nincs mit tenni"
Anyám, dehogy nincs, ahogy írtam a saját életedet te felelsz. Ezzel a hozzaallassal tényleg nincs mit tenni.
Azt nem mondja senki hogy egyszerű, én pl 35 évesen a mai napig se hagytam a bba a tanulást és munka mellett folyamatosan fejlesztem magam több területen is.
Ha nincs család a költözés is marha "egyszerű".
Értelmes munka pedig nem csak Pesten van, annak ellenére hogy a területi berkulonbsegek nyilván érzékeltetik hatásukat.
Lehet nyelvet is tanulni e skukdfoldre menni. Én pl lakást így vettem hitel nélkül. Annyi hogy be kellett aldoznom rá évekig minden fajta szórakozást és csak a munka, de megérte.
Ez is, szintén nem egyszerű, csak bátor ak kell lenni és nem mástól várni a sült galambot.
Felnőtt emberként szedjük már össze magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!