Németország, Anglia vagy Ausztria?
Munka, jólét, élhetőség szempontjából? Ti melyiket választanátok és miért?
Német és angol nyelvet is beszélem.
Attól függ, hogy mit dolgoznál.
Mindhárom ország jó, én Angliában élek, ha részletesebb infó kell akkor írhatsz pm.
Meg fontos, hogy mik azok amik jobban számítanak és mik kevésbé. Ausztria ha közel akarsz lenni a családodhoz. Anglia ha nem szereted a túlzottan forró nyarat.
A bajor hegyekben sem forró nálunk a nyár. 😃 Én biztos nem mennék el innen, bár én itt is multinál dolgoztam a kislányom születése előtt, nem mosogattam 😃 Az egésszségügyi ellátás pl. itt olyan mint Magyarországon a jobb magánrendelőkben. Viszont az angol nyelv sokkal egyszerűbb, az biztos Anglia mellett szól, csak jó, ha szereted az esőt. Az emberek viszont tényleg ott sokkal udvariasabbak voltak, de Németországban is a legtöbb kedves...
Ausztriáról fogalmam sincs, de gyö4tájak vannak és még közelebb van Magyarországhoz....
Mivel Németország az EU motorja, azt ajánlanám.
Ausztria sem rossz. Bár ott a szellemi munkásokat nem becsülik meg.
úgy bírom aki azt írja, hogy 500 euróval keresel többet ami elmegy a lakhatásra :DD
Legegyszerűbb példa, gyári alkalmazott, itt kapsz 12 órázásért havi 220at, ott 8 órára közel 500ezret, és lakhatást, bizonyos szolgáltatásokat (de már lassan azt is beérjük) leszámítva kb ugyan annyiba kerül minden, vagy olcsóbb.
Jah, meg raktárban, komissiózósként, itthon nettó 2-220, a Németeknél meg a REWE-nél nettó 650.000ft úgy, hogy a kaja, átlagban ugyanannyi. A szállás meg átlag 30 %-al drágább, mint Magyarországon.
Tény, a szolgáltatás elég drága itthoni szemmel, de azt nem állandóan veszi igénybe az ember.
Átlagban 2-2.5 szeresét éri a pénzed, mint Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!