Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig várnátok és konkrétan...

Meddig várnátok és konkrétan mit tennétek ha a mai napig nem jött volna meg a fizetés? Aminek 10-ig kellett volna

Figyelt kérdés

Állítólag súlyos anyagi gondok vannak. Na most ez a része nem rám tartozik én ledolgoztam a hónapot várom a bért. Miből fizetik ki nem az én dolgom, de fizessék. 10-ig kellett volna megjönnie, ma 16 van sehol semmi.

Meddig várnátok? MIt tennétek? De konkrétan?

Asztalt verni lehet csak nem hinném hogy lenne értelme

Bírósággal fenyegetni lehet csak értelme semmi mert mire ebből tárgyalás lenne, addigra jövő karácsony lesz.

Nem bemenni lehet, de attól én még nem kapom pénzt max még ki is rúgnak.

felmondani lehet de attól se lesz pénz.

de ha ezek egyike se akkor mégis mi?

2020. aug. 16. 18:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal elkezdenék másik munkahelyet keresni. Közben leülnék beszélgetni a felettesemmel, hogy mi a helyzet és felkeresnék egy munkajogászt, hogy mit lehet tenni ilyen esetben. Én nem nagyon törném magam munkával, amíg lógnak a fizetéssel. Nem vagyok jogász, de szerintem ez ok lehet azonnali felmondásra. Ha meg a munkáltató mond fel neked, azzal jobban jársz, mert mehetsz munkaügyi támogatásért (aprópénz, de pénz), illetve adott esetben jogosult lehetsz végkielégítésre is.
2020. aug. 16. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Volt olyan munkahelyem, ahol ilyen esetben három hónapig ingyen dolgoztam. Néha utaltak egy huszast, mondván csak ennyi van. Aztán három hónap után stabilizálódott a helyzet. Következő nyár elején megint bejelentették, hogy gondok lesznek. Július elejére volt új állásom. Mai eszemmel már előbb lépnék.

Keress másik melót.

2020. aug. 16. 19:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem írnék ki kamu munkaügyi kérdéseket.
2020. aug. 16. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Azonnali felmondás

Álláskeresési igénylése

Fizetési meghagyás

2020. aug. 16. 20:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a munkáltatónak kb az egyetlen dolga, hogy fizessen, ez valóban megalapozza az azonnali hatályú felmondást. A megalapozott azonnali hatályú felmondás esetén járhat végkielégítés is.
2020. aug. 16. 23:04
 6/6 anonim ***** válasza:
52%
Én kiirnek napi 8 kérdést a gyakorira majd bekakilnék
2020. aug. 17. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!