Ebben az állásban konkrétan milyen jellegű feladatok várhatóak? (BM)
Tudom, le van írva, de frissen diplomáztam, és ilyen jellegű tapasztalatom sajnos nincsen.
A másik kérdésem: tényleg létezne ennyi fizetés az államigazgatásban? A kormány-főtanácsos kategória legalsóbb fizetési sávja 400 ezer bruttó, amit mondjuk egy kezdő vagy max. pár éves tapasztalattal bíró jogász a versenyszférában is elvétve kap meg.
A 400.000 bruttó, az 266e nettót jelent, ami teljesen átlagos fizetés, főleg Budapesten. Ha azt veszed, hogy ugyanezt a pénzt keresi meg a villamosvezető is, akinek nem kellett 5 évet lehúznia az egyetemen, akkor méltatlanul kevés is.
A feladatok elég sokrétűek, gondolom jogszabály-tervezeteket kell jogilag lektorálni, véleményezni. Szerintem klassz munka lehet, bár ott van a hirdetésben, hogy határozott idejű, tehát ideiglenesen keresnek embert egy pont ilyen besorolású álláshelyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!