Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A főnökömmel már hónapokkal...

A főnökömmel már hónapokkal ezelőtt megbeszéltem, hogy idén augusztusba nyaralni megyek, most meg azzal fenyegetőzik, hogy ha elmegyek akkor ki leszek rúgva, tehet ilyet?

Figyelt kérdés
Már szállás repjegy mindent kivan fizetve és tegnap elkezdi nekem, hogy mégsem enged el most majd menjek ősszel szabadságra. De már így is annyi plusz órám meg szabadnapom van. Amikor közöltem vele, hogy márpedig ezt már korábban megbeszéltük én igenis elfogok menni, erre annyi volt a válasza hogy rendben de már ide se kell akkor visszajönni dolgoznom.
2020. aug. 7. 11:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A szabadnapjaid közül 7-tel te rendelkezel. Ha ezt írásban, előre közölted a főnököddel, akkor nem tagadhatja meg. Ha viszont csak beszélgettetek a szabiról, akkor valószínűleg ki leszel rúgva, ha elmész.
2020. aug. 7. 11:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Szóban lett lebeszélve, de akkor rúgjon ki a fa.szkalap.
2020. aug. 7. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Ha kirúg akkor írasd rá a papírodra hogy miért rúgott ki, és ne írj alá olyat ami közös megyegyezésről szól. Mivel befizetett nyaralásod van így vagy elenged, vagy kifizeti neked kártérítésnek. Ha nem érdekli és tényleg emiatt rúg ki akkor perelheted.
2020. aug. 7. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hova mentek nyaralni, de ezek szerint külföld. Lehet attól fél, hogy te lelépsz, aztán a célországot besorolják sárgának vagy pirosnak a vírus miatt, te pedig nem hiszem, hogy ki fogsz fizetni fejenként 60-80 ezret a 2 tesztért hogy negatívak vagytok, aztán megtoldod a szabit plus 2 hét karanténnal (megjegyzem, amit nem köteles fizetni, de a munkából így is kimaradsz).

A főnököd helyében én se szívesen engednélek nyaralni külföldreebben a tekintetben, mert 5-10 nap kihagyásból simán lehet 3-4 hét is. Ha épp nincs uborkaszezon, akkor jogos a felvetése.

Amúgy itt a jogszabály magyarázata: A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a szabadság kiadásának közölt időpontját módosíthatja, illetve a munkavállaló már megkezdett szabadságát megszakíthatja. A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni.

A szabadság megszakítása esetén a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre és a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be.

A szabadság kiadásának fenti szabályaitól kollektív szerződés bármely irányban eltérhet.

Igaz, hogy te szabi előtt bőven 15 nappal előre jelezted, hogy menni szeretnél, de lepapírozva nem lett.

2020. aug. 7. 12:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Rúgjon ki, de semmilyen közös megegyezést ne írj alá neki, csak ha anyagilag kifejezetten jobban jársz vele, mint a rendes kirúgással.
2020. aug. 7. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!