Perrel fenyegetőzik a gyakorlati helyem. Megbírságolhatnak?
Nem, nem kaphatsz bírságot.
Ebben az országban ha hagyod, hogy kihasználjanak ki is fognak használni.
Akkor ma 12-kor jött egy telefon, h 14-re mehetsz interjúra. Te cca. 12:10-kor felhivtad a jelenlegi helyedet, h az 50 perc múlva kezdődő műszakodba nem fogsz menni és fel is mondasz.
Na és mi van, ha az új helyre nem vesznek fel?
Először is: gratulálok!
Bátornak kell lenni, főleg ha ilyen gusztustalan módon kihasználnak.
Másodszor: még ha lenne is a szerződésben bármi ezekre az esetekre, a kérdező egy nappali tagozatos diák, és ennek is vannak ám szabályai! Amik a külön szerződésben nem lehetnek hátrányosabbak a diák számára annál, amit a törvény előír! Még ha alá is írta volna egy bamba pillanatában a 100 ft-os órabért, akkor is a 300-at kellene adni, kötelező jelleggel!
Ez egy mocskos legalja hotel lehet, mondjuk a legtöbben ez megy.
Én lehet, nem hagynám annyiban, de először nyugodj le, aztán majd meglátod. Ha az igazgatójuk is ilyen gyökér, és nem szereti betartani a törvényt, akkor hozzá nyilván nem fordulhatsz.
A tanáraiddal még beszélhetsz, de ha van bérpapírod a kevesebb bérről, akkor pl. munkaügyi bejelentést is tehetnél.
Tudom, mikor lenyugszik az ember, akkor már úgy van vele, hogy inkább nem is akar gondolni rá, bíróságra mászkálni meg főleg nem akar.
NEm is azt mondom, hogy pereld be őket, csak egy bejelentést tegyél, igazold hivatalosan, amit állítottál, a béredet tudod, a szünetben történt munkát pedig jelenlétivel. Ezután neked nem kell majd bemászkálnod, a hatóság majd kivizsgálja a dolgot.
Én úgy vagyok vele, hogy aki ilyen szemét módon, szándékosan törvényt sértve átgázol másokon, megkeseríti az életüket pusztán a pénzért, vagy a hatalomért, annak igenis nyaljon vissza a fagyi!
Nehogy már azt higgyék ezek a kiskirályok, hogy nekik mindent lehet, rájuk nem vonatkozik a törvény!
Az a baj, hogy mindenki panaszkodik, hogy milyen világot élünk, de senki nem akar tenni semmit, hogy ez megváltozzon. Hát hajrá, az ilyenek ellen egy jól irányzott bejelentés, te jelenleg ennyit tehetsz, ő meg ha meg is ússza, akkor is szerzel neki pár kellemetlen percet, esetleg még bírságot is kap. Az meg plusz jól jön, hogy az elmaradt béredet kifizeti. Gondolom senki nem akarna 100 ft-os órabérért takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!