Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Testvérem elájult a munkahelyé...

Testvérem elájult a munkahelyén kimerültség miatt. Perelhető a cég?

Figyelt kérdés
Üdv! Testvérem egy multinál dolgozik és folyamatosan 6 napot megy, 1 napot pihen verzióban, ilyen a beosztása. Rengeteget van bent és tegnap a kimerültség miatt elájult és a mentő vitte el a kórházba. A kérdésem az, hogy ilyenkor perelhető a cég?
2020. júl. 30. 08:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%
Attól függ mit írt alá, volt e szerződés megszegés a munkáltató részéről, valóban a kimerüléstől ájult e el? Erre orvosi bizonyíték is kell és arra, hogy a munkáltató mit vétett? Lett-e felé jelezve, hogy rosszul van? Vagy ilyesmik. Nem könnyű dolog ez, mert itt bizonyítani kell azt, hogy a munkáltató vétett valamit, ha nem akkor nincs miről pereskedni, az hogy ő aláírta a szerződést és nem bírja a munkát, az nem a munkáltató hibája. Én is tudok olyanról nem is egyről aki kereskedelmi, pakolászós munkától elájult, mert nem bírta. Régebben amikor én is benne voltam, folyamatosan pakoltam a konzerveket, megállás nélkül, beleszédültem rendesen, ha nem állsz meg akkor te vagy a hülye, nem a munkáltató, ha rosszul vagy mert nem ettél reggel óta és 13 óra elmúlt az sem a munkáltató hibája, vagy hogy nem iszol egész nap, erre jogod van és megállásra is, pont ezért, hogy ne ájulj be.
2020. júl. 30. 09:49
 12/25 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy bekéne vezetni a 8 órás munkaidő helyett a napi 4-6 órás munkaidőt. Akkor több idő jutna pihenésre és nem lenne olyan sok munkanélküli sem. Ezt a 8 órás munkaidőt nem tudom annak idején ki találta ki vagy kik találták ki de úgy hülyeség ahogy van. Az emberi szervezetnek szüksége van a pihenésre illetve szabadidős programokra és nem csak az hogy dolgozik aztán hazamegy alszik és másnap vissza. A 4-6 órás munkaidővel ez megoldható lenne.
2020. júl. 30. 11:02
 13/25 anonim ***** válasza:
32%
#12-es, abszolút egyetértek! Nem normális így dolgozni. A munkának egy szükséges rossznak kellene lennie, nem szabadna meghatároznia az emberek életét, és nem szabadna ennyit elvennie belőle.
2020. júl. 30. 11:12
 14/25 anonim ***** válasza:
76%
4 óra fele pénz, akkor tényleg maradna időd aludni, mást nem nagyon tudnál csinálni!
2020. júl. 30. 11:29
 15/25 anonim ***** válasza:
16%

Nyilván nem fele pénzért..

De tudom, kapitalizmus, stb. stb..

Undorító ez a világ. Az ember nem azért él, hogy gürcöljön.

2020. júl. 30. 11:34
 16/25 anonim ***** válasza:
76%
Ok maradna a mostani fizu, mellé dupla árak, vagy hogyan képzeled?
2020. júl. 30. 11:39
 17/25 anonim ***** válasza:
93%
12-es igazad van, mert tényleg elveszi az egész életét az embernek, de gondolj bele abba, hogy alig találni 8 órás munkát, mert legtöbb helyen a 10, 12 órát sőt 14 órát is várnak el itt Mo.-on, Bp.-en! A 3 műszakos 8 órázásról, vagy a 2 műszakos váltott 12 órázásról nem is beszélve havi 180-190, vagy 240 órázások vannak évteizedek óta! Nem hogy csökenni fog az óra szám hanem nőni és az órabér azzal együtt csökkenni, hogy dolgozz még többet. Ez van. :/ A 4-6 órás munkákat úgy fizetik meg hogy éhenhalj, pont ezért, hogy reggeltől, estig gürizzen mindenki és ne legyen időd semmi másra és ne legyen igényed sem már a végén semmire, hogy a nagyurak jól érezhessék magukat, ők kilegyenek szolgálva olcsó pénzekért. Csak ez számít, ez a modernkóri rabszolgaság.
2020. júl. 30. 11:44
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
#16, nyilván nem dupla árakkal. Meg lehetne oldani, hogy az emberek nagyon nagy része felső-középosztálybeli szinten tudjon élni, de nem úgy, hogy van 1%, akiknél a pénz 99%-a van.
2020. júl. 30. 12:18
 19/25 anonim ***** válasza:
20%
Kezd el a LÉT pénzt.
2020. júl. 30. 14:11
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
18, aha. Ha az eddig nyolc órás dolgozód 4 órás lesz, ugyanannyi bérért, akkor vagy nem veszel fel embert, de akkor fele annyit termelsz; vagy lefeded az eddigi munkaidőt, kétszer ennyi dolgozóval, kétszer ennyi bérrel. És nem emelsz árat? Hát, hallod, sok sikert a tönkremenéshez.
2020. júl. 30. 16:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!