Melyiket érdemesebb csinálni? Elmenni egyetemre és diplomát szerezni vagy kitanulni egy szakmát és egyéni vállalkozóként dolgozni?
Persze, 10 éves távlatban érdemesebb szakmát tanulni, 20 éves távlatban határeset, attól függ melyik egyetemi szak, melyik szakma. 30 éves távlatban egyértelmű, hogy a diploma éri meg.
Feltételezve, hogy az elméleti emberünk mindkét területen hasonlóan motivált, képzett, és az affinitása mindkét területhez hasonló
A 17-esnek teljesen igaza van és nem tudom, hogy miért pontoztátok le - ja, tudom, mert nem értetek hozzá, de bizony ma ilyen az élet és a diplomáknak ma már csak a presztízse maradt meg, de a piaci értéke sok esetben közelít a nullához - tisztelet a kevés, valódi szaktudással rendelkező diplomás SZAKEMBERNEK!
Bizony, én is úgy tapasztaltam, hogy egy jó szobafestőt, burkolót lasszóval is alig lehet befogni és ahhoz képest, hogy milyen sokat elkérnek, mindenki be van táblázva októberig....
Értem én, hogy kemény fizikai meló, na de a jobbak idősebb korukra már csak dirigálnak meg szervezik a munkát - így kell ezt és ha fiam lenne, tuti nem egyetemre küldeném, hanem szakmát tanulni és utána, ha akar mindenáron egy papírt még, és van rá kapacitása, üljön be hallgatni a nagy előadóba. De mindenképpen legyen vállalkozó, mert egy alkalmazott soha nem lesz a maga ura!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!