Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyiket érdemesebb csinálni?...

Melyiket érdemesebb csinálni? Elmenni egyetemre és diplomát szerezni vagy kitanulni egy szakmát és egyéni vállalkozóként dolgozni?

Figyelt kérdés
Azt látom, hogy egy szakmunkás sokkal többet keres és könnyebben el is helyezkedik.

2020. júl. 13. 20:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt is hozzátenném hogy a legtöbb kétkezi szakinak ugyanúgy van "normál" mubkahelye és mellette maszekol csak. Azért ez baromi megterhelő, napi 12 óra munka minimum, állandó jövés menés, nincs igazából pihenő, hétvége folyton csak a munka. Az ember ebbe könnyen belefárad, arról nem is beszélve, hogy testileg hamarabb tönkremegy. De.igaz ez azokra is akik főállásban csináljak ezt. Amíg nem tudod a munkát kiszervezni, neked kell menned és konkrétan csinálni, addig hiába több a pénz, ha egyszerűen nem lesz időd kiélvezni, mert folyton dolgozol vagy egyszerűen belepusztulsz 50 évesen...
2020. júl. 14. 08:24
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem tudnám elviselni, hogy kajtatni kell a megrendelések után. Mert nem úgy indul a vállalkozás, hogy akkor válogat az ember a munkák között.
2020. júl. 14. 08:33
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Persze, 10 éves távlatban érdemesebb szakmát tanulni, 20 éves távlatban határeset, attól függ melyik egyetemi szak, melyik szakma. 30 éves távlatban egyértelmű, hogy a diploma éri meg.

Feltételezve, hogy az elméleti emberünk mindkét területen hasonlóan motivált, képzett, és az affinitása mindkét területhez hasonló

2020. júl. 14. 09:35
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Én diplomával vállalkozok már 20 éve...
2020. júl. 14. 15:27
 15/29 A kérdező kommentje:
De az se mindegy milyen diploma.. A legtöbbel nem lehet vállalkozni. Egy szakmával lehet.
2020. júl. 14. 19:10
 16/29 anonim ***** válasza:
69%
Ne adjuk már el megint, hogy a diploma semmire se jó. Az "adhatokszámlátdeakkor27százalékkaldrágább" vállalkozó meg nem vállalkozó, hanem adócsaló. Márpedig szakmával 90 százalékban így "vállalkoznak".
2020. júl. 14. 19:43
 17/29 anonim ***** válasza:
22%
Utolso: Akkor te nagyon nem vagy keppen a vallalkozasokkal. Mi az hogy adocsalo? Adot nem szabad csalni mert arra egybol racsap a NAV tehat egy egyszeru Katas egyeni vallalkozo nehezen tudna adot csalni. A masik meg pont azert mert mindenki diplomat akar es diplomat szerez es ettol fog majd ertektelen lennu a diploma. Egyetemek mar nem olyanok mint regen egyre konnyebbek es egyre konnyebben lehet diplomat szerezni es szereznek is. Pont azert mert mindenki kenyelmes munkat akar es nem akarja bepiszkolni a kezet. Csakhogy nem mindenki kaphat kenyelmes munkat mert nem kell annyi munkavallalo mint ahanyan akarnak es a szakmai fizikai munkakat meg akkor kivegzi el? Mindenki csak tervezni akar meg iranyitani de magat a fizikai szakmai reszet azt akkor kifogja elvegezni? Vagy majd azt is a diplomasok mert mar nem lesz ki elvegezze? De a diplomasok meg nem ertenek majd hozza ezert meg szepen megfog szunni az adott ceg mert nem lesz fizikai munkavallalo es akkor a diplomas is mehet krumplit sutni. Nekem van diplomam ketto is illetve ketkezi szakmam is. Tudod melyikkel boldogulok? A ketkezi munkaval mert sokkal tobb penzt keresek vele diplomaval meg akartak adni netto 300 ezret de plusszban meg angolul is kellett volna dolgozni ketkezi szakmaval meg keresek netto 800 ezer korul katas vallalkozassal. Van olyan hogy az emberek annyira nem ertenek a szobafesteshez sem hogy 2 orara akar 10 ezret is elkerhetek annyira szukseguk van ra hogy valaki megcsinalja.
2020. júl. 14. 22:40
 18/29 anonim ***** válasza:

A 17-esnek teljesen igaza van és nem tudom, hogy miért pontoztátok le - ja, tudom, mert nem értetek hozzá, de bizony ma ilyen az élet és a diplomáknak ma már csak a presztízse maradt meg, de a piaci értéke sok esetben közelít a nullához - tisztelet a kevés, valódi szaktudással rendelkező diplomás SZAKEMBERNEK!

Bizony, én is úgy tapasztaltam, hogy egy jó szobafestőt, burkolót lasszóval is alig lehet befogni és ahhoz képest, hogy milyen sokat elkérnek, mindenki be van táblázva októberig....

Értem én, hogy kemény fizikai meló, na de a jobbak idősebb korukra már csak dirigálnak meg szervezik a munkát - így kell ezt és ha fiam lenne, tuti nem egyetemre küldeném, hanem szakmát tanulni és utána, ha akar mindenáron egy papírt még, és van rá kapacitása, üljön be hallgatni a nagy előadóba. De mindenképpen legyen vállalkozó, mert egy alkalmazott soha nem lesz a maga ura!

2020. júl. 15. 22:06
 19/29 anonim ***** válasza:
30%
Ezt látjátok rosszul. A diploma nem csak még egy papír. És a munkaerőpiacon nem a diplomának van értéke, hanem a tudásnak. És attól, hogy te nem látod, attól még lasszóval kell fogni pl az SSCkbe a nyelveket beszélő diplomásokat, és bizony jól meg is fizetik őket. Fehéren. Nem számla nélkül, okosa, se TB, se nyugdíj, se szabadság.
2020. júl. 15. 23:58
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy fizetik meg őket a ssckbe sem. Most őszintén az ember kimegy kulfoldre 2-3 evet mondjuk es teljesen megtanul perfekt angolul. Nagyon sokan beszelnek idegen nyelvet es egyaltalan nincs hiany beloluk. Egy tisztesseges vallalkozo meg mindig ad szamlat szoval ezt is rosszul tudod. Valoban a tudas szamit de ahogy elnezem az egyetemista fiatalok nagyobbreszet inkabb bulizassal toltik el az idejuket illetve alig ad mar az egyetem tudast tobbnyire csak az van hogy beulsz szemminariumra meg eloadasra ahol 100-an vannak es vegighallgatod a tanar eloadasat. Nem nagyon ad mar tudast az egyetem hanem tanuld meg sajat magad ahogy tudod alapon van. Barmilyen szakmara igaz ez hogy fontos az onkepzes is. Viszont akkor is kevesebben vannak joval a ketkezi szakmunkas emberek es amilyen szakmaban kevesen vannak es hiany van de nagyon szukseg van rajuk azt bizony megfizetik plane vallalkozasban es nem azokat fogjak megfizetni akinek ugyanaz a diplomaja meg a nyelvtudasa mint a tobbi 1000 embernek evente mert nagyon sokan diplomaznak le.
2020. júl. 16. 01:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!