Nők, milyen fizetés alatt nem állnátok szóba egy férfivel?
Természetesen nem havi 10 millió és társaira gondolok (nem lehet mindenki Vajnáné), de azért van egy minimum szint mindenkinél.
Nettó hány ft ami alatt azt mondanátok, hogy köszi, inkább kihagyom ezt a pasit?
"Csak akkor azt nem értem, hogy sok nő miért keres diplomás pasit? Ja, tudom, persze, a műveltség-olvasottság-szellemipartnerség miatt."
Igen, képzeld. A párom néprajzos muzeológus, és az ő és az én tanári fizetésemből éppen kijövünk, mégsem tudnék mást elképzelni helyette. Egy értelmiségi nőnek valóban elsődleges szempont a közös szellemi sík és ezerszer inkább van együtt egy szerény fizetésű entellektüellel, mint egy újgazdag "kapa kiesik a szájból" nagyvállalkozóval. Utóbbiak mellet hasonlóan értelmes "műkörömszakos" nőket találsz.
De mi vagyunk az egyetlenek. Rengeteg olyan értelmiségi házaspár van, ahol mind a két félnek több lábon kell állnia ahhoz, hogy fent tudják a családjukat tartani.
"Csak akkor azt nem értem, hogy sok nő miért keres diplomás pasit?"
Hiszen minden diplomás milliókat kereső mérnök. Köszönjük Emese.
14.-nek.
Nyilván nem, de pontosan tudod, hogy egy diplomás könnyen talál munkát. Könnyebben, mint egy OKJ tanfolyamos. És más a bére is.
A sok nőnek, aki diplomás férfit keres, a 90%-a maga is az. Akkor meg miért is ne lehetne ez elvárás?
És igen, a szellemi szint, de még inkább a közös érdeklődés miatt (pl. a tanárnő, aki muzeológussal van). Természetesen vannak kivételek, a diplomával nem jár ész is automatikusan, de azért ne tegyünk már úgy, mintha átlagban a kőművesek vagy az irodai aktatologató emberek intelligensebbek lennének egy felsőfokú végzettségűnél. Az előbbiek munkájára is szükség van, fontos, de attól még a tények tények. Inkább az lenne a jó, ha mindenki a saját “kategóriájában” keresne.
17.-nek.
" Inkább az lenne a jó, ha mindenki a saját “kategóriájában” keresne."
Fenét. Ha valaki megteheti anyagilag, miért ne kereshetne diplomás nőt, akkor is, ha maga "csak" mondjuk burkoló vállalkozó?
Illetve ilyen alapon egy orvos is kiröhöghet, egy tanárnőt, nem?
Nettó 200000.
Kivétel: tanár,mondanám a kezdő orvost is,de ahhoz már túl öreg vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!