Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ausztriában, Németországban...

Ausztriában, Németországban dolgozó magyarok, hogy viszonyulnak hozzátok a helyi állampolgárok?

Figyelt kérdés
Nem nézik le a "csóró kelet-európai" vendégmunkásokat? Nem feketemunkára gondolok, hanem ha valaki kimegy dolgozni valamelyik hiányszakmába, középfokú német nyelvtudással és legalább 3 év szakmai tapasztalattal, megfelelő hozzáálással. Érdekelne a tapasztalatotok Ausztriába kijárósként is és kint élőként is (Németország, Ausztria).

2020. jún. 23. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem néznek "csóró vendégmunkásnak", ahogy nem is vagyok az. Van rendes végzettségem, tudom rendesen a nyelvet.

Viszont kezdetben lesznek fenntartások veled szemben is, éppen az általad említett réteggel való tapasztalatok alapján, ugyanis a többség nem csak csóró, hanem primitív és bunkó is, ezért valamennyi elöítélet van a magyarokkal szemben.

2020. jún. 23. 11:49
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Mára saját mérnöki irodát üzemeltetünk, de alkalmazottként jöttünk ki 7 éve.

Komkrét negatív élmény nem ért, de aki azt mondja, hogy nem érez nagyobb távolságtartást, mint ami egy német anyanyelvűt fogadna, az hazudik.

Nincs is ezzel baj, pár hónap és már nem "egy magyarként", hanem a "Példa Mártonként" (pontosabban: "Márton Példaként") :) fognak ismerni.

2020. jún. 23. 11:53
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Kevésbé becsülnek meg, mint Magyarországon, de mérnökként még mindig több tiszteletet kapok, mint a helybéliek többsége, akiknek nincs diplomájuk.
2020. jún. 23. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!