Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a feladata egy HR-esnek?

Mi a feladata egy HR-esnek?

Figyelt kérdés

Nekem mindig furcsa volt, hogy ezt egyetemen tanítják meg hogy miért kell ehhez ilyen nagy Corvinusos diploma.

Egy állásinterjún bárki el tud beszélgetni, meg egy céges bulit 8 általánossal is meg lehet szervezni.

Meg elég jól is keresnek, pedig csak a dolgozókat sanyargatják. Jobban meg vannak becsülve, mint egy szakmunkás, aki legalább ért is valamihez

2020. jún. 9. 18:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%
Nem tilos ám neked sem "nagy corvinusos" diplomát szerezni. Csak hát fel se vennének, annyira ostoba vagy.
2020. jún. 10. 05:51
 12/17 A kérdező kommentje:

Egyetemre járok.

A leírás alapján ezt 8 általánossal is el lehet végezni. Semmivel sem bonyolultabb egy betanított gyártósori munkánál. Mire fel ilyen nagyképűek a HR-esek?

2020. jún. 10. 15:11
 13/17 A kérdező kommentje:
Egy nettó 140 elég lenne nekik ezért a munkáért
2020. jún. 10. 15:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Ez a HR csak ilyen burzsuj áltudomány.
2020. jún. 10. 15:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Sok cégnél a Hr-hez tartozik a bérszámfejtés/munkaügy. Az oktatás ( sok multi fogad diákokat/hallgatókat, és erre csoportot hoznak létre, nem pedig külön osztályt). Szervezetfejlesztés, amibe felvételtől kezdve minden beletartozik. Ha nincs külön marketing osztaly, akkor a pr is itt van. A hr a humán osztály, egy belső hivatal, ami képviselő a cég érdekeit, de segíti a dolgozókat. Bérekkel, adókedvezményekkel, mindenféle kedvezménnyel kapcsolatban, táppénzel kapcsolatban minden ügyet intéznek és segítenek a dolgozónak. Ott dől el, hogy ki milyen beosztásban lehet, mennyi fizut kapjon, hány órás muszakok legyenek. Ők készítenek elemzést és kimutatást, figyelembe véve a gyártás igényét, majd ügyvezetés elé tárják. Én ilyen dolgokat nem bíznék egy 8 osztályt végzettre. De ügye ez változó, ki így látja, ki úgy. Szerintem egy multi munkáját nagyban megkönnyíti ha van Hr, mint ha nem lenne és minden területnek magának kellene megoldani a személyzeti dolgokat. Egy 500 főnél több embert foglalkoztató cégnèl már elég nagy káosz lehet. Nekem is van olyan mérnők ismerősöm, aki szerint mindenki hulye csak ő az okos, aztán amikor nem tud vmit meg fut Hr-re mert elképzelése sincs.
2020. jún. 10. 17:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hogy gondoskodjon róla, hogy a hozzád hasonlóakat véletlenül se vegye fel a cég
2020. jún. 10. 18:43
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak a buta emberek tartják hülyeségnek azt, amit nem értenek.

btw, az ősember is félt a tűztől. Aztán megértette a "működését", ma meg már nem tud meglenni nélküle.

Ez nem jelenti azt, hogy minden HR-es baromi fontos munkát végez, de alapvetően szükség van a HR-es munkakörökre és egy jól szervezett cégnél fontos a munkájuk. Előttem már le is írták, hogy miket szoktak csinálni.

2020. jún. 10. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!