Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1 év után mekkora fizetésemelé...

1 év után mekkora fizetésemelést kaptatok, mikor pályakezdők voltatok?

Figyelt kérdés
Ez az első munkahelyem. Diploma után vettek fel. Multiról van szó. Szoktak adni ilyenkor emelést? Ha, igen kb. mennyire lehet számítani? Hogy megy ez a multiknál?

2020. jún. 5. 17:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
4-10 százalék, teljesítménytől függően.
2020. jún. 5. 18:30
 2/18 anonim ***** válasza:
93%

Cég függő. Multikra inkább jellemző, hogy van bérfejlesztési program, bár ritka, ahol 5-10%-nál többet adnak (főleg éveken keresztül - sok helyen még ennyi emelés sincs).

Munkahelyváltással nagy valószínűséggel nagyobb emelést tudsz elérni.

A jelenlegi helyzetben nem várnék sokat, de ez nyilván szakma függő (nem írtad mivel foglalkozol).

2020. jún. 5. 18:36
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Multinál szokott lenni évente emelés, függetlenül attól, hogy pályakezdő vagy-e. Viszont van, ahol annak adnak csak, aki mondjuk már az egész előző évben is ott dolgozott (tehát 2019 január 1-jén már ott voltál). Én tavaly februárban kezdtem, áprilisban szokott fizuemelés lenni, idén már kaptam, 3%-ot. Akikről tudok, ők is 3-4%-ot kaptam, más multinál 5-6%-ot is hallottam. Egy korábbi munkahelyen kaptam egyszer 10%-ot is, szintén egy év után.
2020. jún. 5. 18:43
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk éves 6% emelés jár mindenkinek, beleértve a pályakezdőket is.
2020. jún. 5. 18:56
 5/18 A kérdező kommentje:
Konkrétan a Boschról van szó. Tavaly júniusban kezdtem.
2020. jún. 5. 19:01
 6/18 anonim ***** válasza:
83%
Akkor még szerintem nem fognak emelni.
2020. jún. 5. 19:05
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
Én úgy tudom ott év végén vannak az emelések, ha vannak. Ezek szerint te kimaradtál a körből. Feltételezve, hogy Bp-ről van szó.
2020. jún. 5. 21:21
 8/18 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy az elmúlt egy évben nem beszéltél a kollégáiddal? Azért ilyen alapvető dolgokról lehet tapogatózni (nem konkrét összegekről).

Azt is érdemes tudnod, hogy általában a cégek nem fognak puszta jóindulatból értelmes mértékben emelni. Kérni kell, érvekkel alátámasztva. De sokszor inkább munkahelyet kell váltani hozzá.

2020. jún. 5. 21:25
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ott dolgoztam, és nem nagyon van fizetésemelés.

Nekem 3 évig nem volt, utána eljöttem 50%kal magasabb bérért.

De hallottam olyat is hogy állítólag 6 éve ott dolgozó kevesebbet kap mint egy frissen felvett pályakezdő, bár nem tudom ennek mekkora a valóságalapja.

Azt se felejtds el hogy autóiparnak most nagyon nem megy.

2020. jún. 5. 21:37
 10/18 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk az a 6 éve ott dolgozó is megérhet egy misét, ha kevesebbet keres, mint egy pályakezdő.
2020. jún. 5. 21:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!