Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1 év után mekkora fizetésemelé...

1 év után mekkora fizetésemelést kaptatok, mikor pályakezdők voltatok?

Figyelt kérdés
Ez az első munkahelyem. Diploma után vettek fel. Multiról van szó. Szoktak adni ilyenkor emelést? Ha, igen kb. mennyire lehet számítani? Hogy megy ez a multiknál?

2020. jún. 5. 17:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem autóipar és nem Budapest.
2020. jún. 5. 21:56
 12/18 A kérdező kommentje:
3 évig egyáltalán nem volt? Még inflációkövető sem?
2020. jún. 5. 22:10
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#12 nem, még inflációkövető sem, de ez Budapest volt, lehet vidéken másként van.

Sőt lehet az én esetem egyedi, más osztályon másként van.

2020. jún. 6. 06:18
 14/18 anonim ***** válasza:
A fizetésemelés hiányán kívül amúgy milyen volt, mint munkahely? Több pénzért visszamennél?
2020. jún. 6. 09:01
 15/18 anonim ***** válasza:

#14 ilyen szempontból szinte biztos hogy egyedi az esetem: ugyanabba a munkakörbe nem mennék vissza, mert úgy éreztem egy nagy szélmalomharc az egész, sok stresszel, csekély előrehaladással. Hosszú, nem akarok belemenni.

Szvsz kerüld el az autóipart.

Ha valamilyen oknál fogva mégis az autóiparban kell dolgoznod, akkor viszont a Bosch fejlesztési részlege egy nagyon jó hely, a fizetést leszámítva (megintcsak: lehet egyedi eset a tapasztalatom), egy gyárhoz képest mindenképp.

2020. jún. 6. 21:47
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 10-es válaszoló!

Az, hogy a régebben ott dolgozó kevesebbet keres mint az, aki új, nem egyedi eset. Én a munkahelyeim kb. a felében ezt tapasztaltam. A testvérem is számolt be ilyesmiről. Sokszor nem véletlen, hogy a szerződésben ki is van kötve, hogy nem beszélhetsz a saját bérezésedről. Valószínűleg azért, hogy ez ne derüljön ki, mert bérfeszültséget generálna. De mindig van olyan, aki "csacsog", vagy más vonalon derül ki.

Ez saját tapasztalat, valamint a férjemnél is ez van. Ott is egy-két új elszólta magát. Nála egyszer el is szakadt a cérna emiatt, a legkeményebb, határidős meló közepette eldobta a szerszámot, elküldte a főnökét az anyjába, aztán eljött haza. Én teljesen igazat adtam neki. 2 nap múlva keresték, hogy sikerült-e lenyugodnia, és mikor jönne dolgozni? Ez 2 éve volt, azóta is ott dolgozik, megdöbbentően több fizetésért.

Mondjuk én nem multiról beszélek, mert ha ott dobná el a szerszámot...:)

2020. jún. 7. 05:21
 17/18 anonim ***** válasza:
50%

#16 ez nem elfogadható magatartás sem munkaadó, sem munkavállaló részéről.

Egyfelől mi az hogy egy tapasztaltabb embernek kevesebbet adnak mint egy újnak aki kevesebb hasznot hoz? Èrtem, megtehetik, attól még pofátlanság.

Másrészt mi az hogy a munkavállaló elkezd - már bocs - bedurcázni, ès nem végzi el a munkáját? Az ilyen munkáltatót faképnél kell hagyni, de ezt írásban kell bejelenteni és új helyre menni.

2020. jún. 7. 06:21
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #16,

#10 vagyok. Persze, egyértelmű, hogy ez létezik és munkáltató oldalról ez teljesen rendben van (miért emelné a cég a fizetést, ha a dolgozó elvégzi a munkáját így is, ne adj isten még csak nem is kér emelést? ha új kolléga kell, akkor annak természetesen ki kell fizetni az aktuális piaci bért, hogy ide jöjjön) - kapitalizmus van, a cégek nem jótékonysági szervezetek.

Arra irányult a megjegyzésem, hogy aki 6 év alatt nem érzett motivációt arra, hogy kifizettesse a munkája árát - emelést kérjen, vagy munkahelyet váltson - az meg is érdemli a sorsát.

Azért nem értem, mert onnantól, hogy elkezdett dolgozni, minden egyes hónappal többet ér a piacon, mint egy pályakezdő, tehát bárhova váltana, minimum az aktuális pályakezdő fizut könnyedén megkaphatná. De inkább többet. Persze most feltételezem azt, hogy az x év az nem láblógatással és 0 szakmai fejlődéssel telt. Ha mégis, akkor teljesen érthető, hogy semmilyen emelést nem kapott.

A bedurcizáshoz meg no comment. Gyerekek szoktak ilyet csinálni. Pár év múlva ugyanígy fog fizetésemelést "kérni" vagy addigra megtanul normálisan kommunikálni és kiállni magárt, esetleg keres egy másik munkahelyet? Az ilyen jellegű sztrájkot én nem tolerálnám, ha munkaadó lennék. Ha valaki korrektül, érvekkel alátámasztva emelést kér, azt jobban díjaznám és adnék is neki.

2020. jún. 7. 09:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!