Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért jobb nekik több embert...

Miért jobb nekik több embert felvenni napi 4 órában, mint kevesebbet napi 8 órában?

Figyelt kérdés

Egy call centeres állásról van szó.

Napi 4 órára keresnek dolgozókat, van egy 4 órás délelőtti műszak és egy 4 órás délutáni, szabadon választható.

Miért éri meg nekik több 4 órába dolgozó embert felvenni, mint kevesebbet 8 órába?

Megyek interjúra, szeretném megbeszélni, hogy 8 órára vegyenek fel.

Szerintetek belemennek? Délelőtt és délután is ott maradnék, egyel kevesebb embert kéne felvenniük, ha engem felvesznek. Nem lennék én így olcsóbb, mint két 4 órában dolgozó?

#Munka, részmunkaidő
2020. jún. 4. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Mert több támogatást kap a cég és kevesebbet kell adóznia.
2020. jún. 4. 16:41
 2/5 A kérdező kommentje:

:(

Szoktak még “feketézni”?

4 órára bejelenteni és 8-ban foglalkoztatni...

2020. jún. 4. 16:43
 3/5 A kérdező kommentje:
A 6 órás részmunkaidő is kevésbé érné meg nekik, mint a 4 órás? (mert részmunkaidő mindkettő)
2020. jún. 4. 16:46
 4/5 anonim ***** válasza:
72%

Mert utána már nem jó a munka.

A call centeres munkák (bár én sem szeretem őket, akár ők hideghívogatnak engem, akár én telefonálok be egy ügyfélszolgálatra) nehezek. Rengeteg idióta, bunkó, "kihanemén" ügyféllel kell telefonon intézkedni, ami mentálisan iszonyatosan megterhelő tud lenni pár óra alatt.

Én csak egyszer próbáltam még diákként részmunkaidőben, de már a próbaidő alatt felmondtam, mert néha úgyéreztem falhoz b*szom a telefont.

Call centerben nagyjából 4 óra az az idő, aminek a végén még nyugodt tudsz lenni, helyes információt adni azonnal. Utána egyre jobban lankad az ember figyelme, pontossága, az ügyfél számára hallhatóan unottabb, nem segítőkész hang lesz hallható.

Így jobban megéri inkább két 4 órás embert felvenni az egy 8 órás helyett. Bérköltség ugyanannyi lesz, csak kétszer annyi papír, cserébe a teljes 8 órában tartva lesz a minőség szintje.

Az, hogy neked 8 órás fizu kéne, nem elég a 4 órás meló, az a munkáltatót pont nem fogja érdekelni. Ha mégis felvesznek, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mi a baj a HR-es fejével.

2020. jún. 4. 18:18
 5/5 anonim ***** válasza:
95%

Nem kizárt, hogy belemennek, ezek a cégek tudnak rugalmasak lenni, ha kellesz nekik.

Amúgy nem azért vannak 4 órás emberek, hogy végig kedvesek legyenek, a kutyát nem érdekli, kedves vagy-e random Bélával a telefonban. Egy dolog számít: hogy üljön ott valaki, és vegye fel a telefont, ne ússzon el az Abandoned Rate, mert akkor fizetheti a cég a büntit. A 4órás embereket könnyebb a peakekre beosztani.

2020. jún. 4. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!