Óvodapedagógusi mennyire nehéz szak? Humán beállítottságú vagyok, bár nem a legszorgalmasabb. Rengetegszer kell elolvastam valamit, hogy megjegyezzem azt. Levelezőn sokkal kevesebbet tanítanak, ezért jobb a nappali, ha szépen szeretném elsajátítani?
Utolsó! Egy napig próbálnád ki hogy milyen 25-30 gyerekkel, szerintem befognád a pofád.
Szakképzettnek kell ehhez lenni, a gyerek több időt tölt oviban mint otthon! Itt késuítik fel az iskolára, az életre. Az már más kérdés, hogy vannak szakképzetlen és elfásult óvónők is. Ilyen emberek mindenhol, minden munkában vannak.
Utolsónak:) tudsz olyat mondani amit rendesen megfizetetnek és megbecsülnek ma Magyarországon? 😶 Amúgy az utolsó előtti aki intelligensen "befognád a pofád" színvonalon fejezi ki nem tetszését... Én nem foglalkozok gyerekekkel nyilván nincs türelmem hozzá,de megkérdezhetsz bárkit mi a véleménye a "képzésről" ugyan az mint a tanáról. A többsége naplopó gyatra tudással... Ha nem a 2es érettségivel vennék fel az embereket
Talán nagyobb lenne a megbecsültségük
Kettes: hiába címezted megjegyzésed hármasnak, passzív agresszió még a te "integlligens" hozzászólásodban is bőven megvan.
Gyilkosságra gyilkossággal feleni, majd az embernek önmagát felmenteni, mondván a másik kezdte, nem menteíti a viszont-gyilkolót az alól, hogy a tett elkövetésével ő is lesüllyedt egy bizonyos színvonal alá.
Azonban úgy veszem ki kommentedből, hogy ide te leszólni/beszólni jöttél.
Hiszen a kiírt kérdésre egyáltalán nem adtál választ (én viszont kizárólag a kérdésre várom a hozzászólásokat, ha nem így lenne, nem azt írtam volna ki, ami fent olvasható), ráadásul két fontos dolgot nem vettél figyelembe, ezt két hozzászóló pontosan megfogalmazta:
"Vannak szakképzetlen és elfásult óvónők is. Ilyen emberek mindenhol, minden munkában vannak."
Bemész jó néhány üzletbe és olyan érzése van minden vásárlónak ilyen helyeken, mintha legszívesebben kiutálnák az összes vásárlót a drágalátos dolgozók. Ha meg kérdezel néhány szépreményű csupaszív eladótól valamit, olyan színvonalon szólnak hozzád, hogy legszívesebben fakéépnél hagynád az illetőt. És ez csak egy munkakör volt, van még millió, ahol olyan emberek vannak, akiknek ott sem kellene lenniük.
Nekem néhány tanárról van negatív tapasztalatom, de emiatt nem fogom lenézni az összes többit. Kiváltképp azokat, akik nagyon is jó tanárok, és szerencsére belőlül is van rengeteg.
De hát ez meg az én színvonalam.
"Az, hogy ma Magyarországon az emberek többsége nagyon sok szakmát nem becsül meg, szerinted feljogosít téged arra, hogy te is lekezelően beszélj bármilyen szakmáról? Ez a hozzáállás elég sokat elárul a mentalitásodról."
Ez pedig pontosan az, amiről legfelül beszéltem.
Másoknak pedig, ami továbbra is számomra rendkívül fontos:
"Óvodapedagógusi mennyire nehéz szak?
Humán beállítottságú vagyok, bár nem a legszorgalmasabb. Rengetegszer kell elolvastam valamit, hogy megjegyezzem azt.
Levelezőn sokkal kevesebbet tanítanak, ezért jobb a nappali, ha szépen szeretném ezt a hivatást elsajátítani?"
4-es vagyok. Nagyon sok olyan szülő van, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mi a feladata egy óvodapedagógusnak. Tőlem várják el, hogy megtanítsam viselkedni a neveletlen gyereküket, akivel nem foglalkoznak otthon, vagy épp elkényeztetik és mindent rájuk hagynak. Nekem ezt egyedül a saját gyerekeimmel kell megtennem, az óvodában a gyerekek készségfejlesztésével foglalkozunk, nem a nevelésükkel, mert az a szülő dolga. Valamint sok szülő azt gondolja, hogy a 30 fős csoportban egész álló nap csak és kizárólag az ő gyerekével foglalkozom, és abba nem gondol bele, hogy ott van nekem még a többi 29 is. És ha nem az elvárásaiknak megfelelően teljesítek (ami lehetetlen, mert irreális elvárásaik vannak), akkor általában bunkó módon kezdenek viselkedni velem.
A többihez: szerintem óvodapedagógiát eleve nem is érdemes levelezőn tanulni, rengeteg gyakorlati dologra van szükség hozzá, amikhez nagyon fontos a rendszeres személyes jelenlét. Pl. testnevelési gyakorlatokat nem elég könyvből tanulni, látni kell a gyakorlatban is és ki is kell próbálni. Képzőművészetnél is fontos a gyakorlatban is kipróbálni a technikákat, illetve nálunk sok csoportos pedagógiai gyakorlat is volt, ahol különféle játékokat és fejlesztő tevékenységeket találtunk ki és beszéltünk meg, erre sem lenne elég egy levelező tagozatos kurzus. Vannak olyan tantárgyak, amiket lehet otthon könyvből magolni, pl. pszichológia, didaktika, neveléstörténet, anatómia, helyesírás stb. de a legtöbb tényleg inkább nappali tagozatra való. Ja, és ehhez a szakmához sokoldalúnak kell lenni, a humán beállítottság nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!