Van még itt olyan, akiknek a koronavírus miatt hónapok óta teljesen minimálisra csökkent a fizetése?
Úgy látom nem sokan panaszkodnak itt a vírus miatt, nem tudom ki hogy van vele, de minket elég rosszul érint.
A vendéglátósegységek is beindultak már, de mi még mindig zárva vagyunk és félek a cég teljesen tönkre fog menni.
Kapunk kormánytámogatást 3 hónapig, de az 60 ezer forint.
Bíztatom magam, hogy így is szerencsés vagyok, mert legalább kapunk valamit, meg hogy mindenki egészséges és nekem tényleg ez a lényeg, de mégis azért nem érzem most túl jól magam, és folyton agyalok, hogy mit kellene máshogy csinálnom..
Meséljen aki még így járt.
Talán segítene pár embernek ha kiírhatná magából, hogy ki hogy éli meg ezt a helyzetet..:)
Volt már pár járvány a világtörténelemben, és még nem pusztultunk ki.
Jó, tudom ez érzéketlenül hangzik, de végig gondoltam már párszor (hiszen baromira ráértem a karanténban :D ), és szerintem azzal, hogy fiatalok életét végtuk taccsra, sokkal nagyobb árat fizettünk és fizetünk, mintha elengedtük volna a leggyengébbek kezét, mint a svédek.
Persze fenntartom, hogy lehet, hogy az emberek nagy többsége itthon nem ért velem egyet ebben. De meg se lettünk kérdezve, hogy ki akarja szétbarmolni a világunkat és otthon ülni munka és jövedelem nélkül, kukába hajítva az egész eddigi életművét és karrierjét, és ki akarja a svéd utat... Ha legalább lenne egy népszavazás, ahol azt mondaná a magyarok többsége, hogy nekik ez a karantén tökéletesen megfelel, akkor tudomásul venném és tiszteletben tartanám a döntést, és lépnék Svédországba, ahol úgy gondolkoznak, mint én. De így, hogy nem lettünk megkérdezve, én egy olyan döntésnek viselem a következményét, amit nem én hoztam meg, és ezt felnőtt emberként eléggé nehezemre esik elfogadni.
Egyébként, mi a másik lehetőség? Játsszuk tovább a csikicsukit, amíg tönkre nem megyünk? Az egészségügyet, a szociális hálót adóforintokból tartják fenn. Ha a cégek, vállalkozások nem nyithatnak ki, egy idő után nem lesz elég bevétel ahhoz, hogy fenntartsuk a cuki kis lélegeztetőgépeinket, vagy etessük a munkanélkülieket, akik pont a csikicsuki miatt lettek munkanélküliek. Én úgy gondolom, hosszú távon sokkal több áldozata lesz ennek, mint ahányan belehalnának a vírusba. De change my mind!
Egyrészt már a svédek sem gondolkodnak így, régen változtattak már.
Másrészt ők gazdaságilag is többet veszítettek: jobban leült a gazdaságuk, mint a miénk. Csak ők ugye sokkal gazdagabbak, tehát ez nem olyan feltűnő.
Harmadrészt erősebb fertőzöttségnél kezdenek ám pusztulni a fiatalok is. Arról nem is beszélve, hogy az idősebbek még jobban, és akkor ki fog ellátni téged?
Vízzel, árammal, étellel, szolgáltatásokkal?
Gondolkozz már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!