Ha a koronavírus az oka mindennek, akkor miért van az hogy egyetlen junior IT-s állás sincs már Budapesten sem? Egy sem. Pedig azt lehet otthonról is végezni
Sokan a koronavírust okolják minden szarságért, a munkanélküliségért, a csökkentett bérekért. Csak akkor valami magyarázza már meg nekem miért ütött be a válság az IT szektorban az amikor az full remote képes munka? Junior fejlesztőt már egyetlen egy darabot sem keresnek az országban. De a Medior/Senior fejlesztőknek is rendesen lecsökkentették a bérüket, illetve nekik is egyre kevesebb a munkalehetőség. Belőlük sincs már egyáltalán hiány, legalábbis Magyarországon nincs.
Ez a gazdasági válság, illetve a magyar vezetés hibája, nem a koronavírusé. Miért nem látják be ezt sokan?
Azért mielőtt kiérsz egy kérdést, érdemes utána nézni a valóságtartalmának.
Leszűkítettem a kört, csak az elmúlt 30 napban meghirdetett - tehát már bőven a vírus után kiírt - munkákra, és Budapestre. Emellett beállítottam a job area-t IT-ra így 2584 nyitott pozíció van MA. Ennél nyilván jóval több hiszen, sok IT-hoz köthető munka nem feltétlenül ebben a kategóriában van hanem pl. gyártásban, vagy pénzügyben. De kiindulásnak mindenképpen jó.
Nem igaz hogy ne lenne szükség új medior/senior emberre.
A juniorok száma valóban jelentősen csökkent, de egy válság közepén te is inkább olyat vennél fel aki azonnal hasznot tud termelni a cégnek.
Sajat korben nem tudok lecsokkentett/kirugott emberrol, cserebe fizetett tulora/premium van, mert felporgott a piacunk (online megoldasokra hirtelen mindenkinek szuksege lett). Es bar ez nem reprezentativ pelda, de a kezdo altalonostasodat remekul cafolja.
Szoval mar a temainditoban sem mondtal igazat, de azt nem tudom, hogy ez neked miert jo?
mennyi rosszindulat. Utalom az ilyen rosszindulat magyarokat akik fennevb erzik magukat es mindenkit leszolnak h.ugyetlen stb.
Ilyenkor élnék inkabb normalis emberek között. Kulfoldon is csak a magyarok voltak a bunkók. Érdekes ez is , az egesz vilagon nincs meg egy ilyen nemzet aki a sajat fajtajaba rug mindig bele. grat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!