Szerintetek mennyire lesz nehezebb allast talalni a mostani koronavirus helyzet miatt?
Sokkal nehezebb.
Engem kirúgtak a vírus miatt, másfél hónap volt mire találtam munkát, pedig folyamatosan jelentkeztem, de odáig nem jutottam el, hogy visszahívjanak.
Nálunk folyamatos felvétel volt a nagy korlátozások alatt is és ez a korlátozások csökkenésével sem változott. A korlátozások óta csak az osztályomon lett 4 új kollegám.
De kerestek meg fejvadászok más cégektől is ajánlattal. Az hogy minden szférát érint szerintem nem igaz, de tény, hogy sokat igen.
Minden területre kiterjed, egyrészt ahol volt még elérhető munka oda most túljelentkezés van. Pl: Aldi, Lidl, Spar CBA is, bár kérdéses, hogy pl az utóbbinál milyen kereseti lehetőségek vannak.
Reptéren dolgoztam előtte, és több száz embernek megszüntették nemrégiben a munkaviszonyát, a forgalom még mindig alacsony. Az biztos, hogy a vendéglátás és turizmus területére mérte a legnagyobb csapást, és az ezen területeken dolgozókra. Ezen a területen lesz a legnehezebb a visszaállás is. Méginkább megnehezíti a visszaállást, és a munkakeresők helyzetét, hogy a második hullámról beszélnek a médiában...
Szakácsok vagyunk a Vőlegényemmel... hagyjuk is... az a szerencsénk hogy az albérletet 4 hónapig nem kellett fizetnünk, két kezem össze teszem a tulajunkért. Munka.. én holnap megyek próba napozni (pultosként) a Szerelmem pedig ugyan arra a helyre megy majd vissza ahonnan bezártak.. kérdés mennyiért. Engem 08:00-22:00 munkáért napi 10 ezret adnak (1000/óra), a Kedvesem pedig a netto 300at pedig remélhetőleg ugyan úgy megkapja majd... lósza* ez az ágazat. Komolyan.. sose hittem volna szakácsként ilyet megélhetünk..
N-Budapest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!