Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Történelem szakkal milyen...

Történelem szakkal milyen állásra lehet sikerrel pályázni?

Figyelt kérdés

Van egy Miskolci barátom. A streamjeit szoktam nézni online tankos játékos. Régen ő volt az egyik legjobb streamer, játékos, de ma már lecsúszott. Úgy egy éve diplomázott történelem szakon egyetemen. MSC. Most nincsen állása, próbál a donatekből élni, de nem megy és nagyon együttérzek vele.

Milyen pályára lehetne mennie? Milyen állások jöhetnek szóba? Gondolom történelem egy szak az kevés egy tanári állásra. Mik vannak még?

2020. máj. 26. 17:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
100%
#60: Az a baj, hogy nem ő az egyetlen. Én megértem, hogy azt akarta tanulni, amit szeretett, de azt nem, hogy utána nem akarja hasznossá tenni magát. Ha szakmán kívül dolgozik, akkor szakmán kívül, sok bölcsésszel megesik ez (akár átmenetileg, akár hosszabb távon), mert nincs annyi szakmába vágó állás, amennyi fel tudná szívni a végzetteket. De, hogy valaki még 24-25+-osan is elvárja, hogy a szülei eltartsák, az nekem érthetetlen. Később, ha a szülei már nem tudják majd eltartani, mit fog csinálni? Hová fogják felvenni 0 tapasztalattal?
2022. aug. 1. 14:09
 62/89 anonim ***** válasza:
100%
Foodpanda
2022. aug. 25. 02:44
 63/89 anonim ***** válasza:
100%

2 év alatt már tanulhatott volna valami értelmes szakmát

Ki az a balek aki eltartja?

2022. aug. 25. 07:18
 64/89 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek én is ilyen embereket, életképtelenek.

Egyébként meg be kell adni az önéletrajzát minden közeli suliba, hátha behívják valahova. Sokszor nem is hirdetnek, és van üresedés. Meg ilyenkor fel kell rá készülni, hogy más tantárgyakba is be kell segíteni, mert nincs mindenhol szakos tanár. Általános iskolai tananyagból fel lehet készülni bármelyik tantárgyra. Persze nem lesz könnyű, de tegyen már magáért valamit!

2022. aug. 25. 08:07
 65/89 anonim ***** válasza:
100%
#64: Az a baj, hogy valószínűleg nem is akar tenni magáért, hiszen van, aki eltartja. Szégyen. Ha saját magán múlna a megélhetése, nem lehetne "életképtelen".
2022. aug. 25. 08:26
 66/89 anonim ***** válasza:
100%
Hát valószínűleg igazad van, ha akarna dolgozni, már talált volna helyet.
2022. aug. 25. 08:31
 67/89 A kérdező kommentje:
2022. szept. 7. 19:08
 68/89 anonim ***** válasza:
88%
Turkisi kebab
2022. szept. 7. 20:10
 69/89 anonim ***** válasza:
100%
Baratodnak a hozzaallasaval vannak kemeny gondok. Szulok helyeben mar reg kib@sztam volna mint macskat sz@rni.
2022. szept. 8. 21:15
 70/89 anonim ***** válasza:
88%
Én is hasonló voltam, érdekelt a töri, meg az irodalom, diákmunka után jelentkeztem efféle szakokra, felvettek könyvtárinformatikus szakra. Előtte már rájöttem, hogy felesleges ezt csinálni, főleg, hogy csóró az anyám. Be se mentem egy előadásra sem, diàkmunkából összegyűjtöttem a pénzt, és elmentem külföldre raktárosnak. Egyik haverom, meg az anyám csalódottak voltak, de így legalább pénzem van, most ha lenne ilyen kamu diplomám, akkor a sok falusi öregasszony hajbókolna, hogy milyen okos vagyok, de közben ülhetnék egy könyvtárban, vagy irodában. Aztán fene tudja, lehet, hogy bejött volna valami.
2022. szept. 18. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!