Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyedülálló anyaként, egy...

Egyedülálló anyaként, egy iskolás kisgyerekkel nettó 200-210 ezerből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
Vidékről lenne szó. Albérletbe lennénk.
2020. máj. 21. 16:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ebben már benne van a családi pótlék is meg minden egyéb bevétel, vagy ez csak a munkabéred?
2020. máj. 21. 20:41
 12/18 A kérdező kommentje:

Minden benne van.

Családi, gyerek tartás. Családi adókedvezményt egy összegbe igénylem.

Úti költség nincs benne. Vagyis annak vissza térítése. Meg néha néha egy egy bónusz.

2020. máj. 21. 20:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem számoltál rosszul?

200 eFt-ban benne van:

10 eFt szja a gyerek után

13 eFt egyedülálló csp

Valami cafeteria

Gyerektartás (átlag 25-30 eFt)

Akkor te minimálbér körül keresel?

Ezesetben rossz ötlet váltani, de:

- jobban fizető munkát keresni

- esetleg túlórát vállalni

- átmenetileg, míg összekapsz egy kis vésztartalékot (kb 500 eFt) hazaköltözni a szülőkhöz?

- a te anyagi helyzetedben luxus a 15 ezres vitamin... valami túlárazott MLM vacak lehet. Ha szükségesnek gondolod, a házi gyerekorvos ennek töredékéért tud ajánlani akár receptköteles, hatásos, gyógyszerkönyvi minőségű szert is- mondd el neki a gondod, kérd a segítségét. Nem lesz gumivitamin meg csiricsálé csomagolás meg ajándék 323. semmirevaló kislabda- de ugyanazt tudja. :)

- átmenetileg egyezkedni a gyerek apjával, hogy tudna-e picit több gyerektartással segíteni, amit mondjuk fél-egy év múlva kiváltasz azzal, hogy 1-2 hónapig nem fizet (ezt csak akkor, ha reális esélyed van valami jobb jövedelemre)

Nem számoltál semmiféle beiskolázási/ovis/bölcsi/szakkörös/osztálypénzes kiadást, de legalsó hangon havi 10-15 eFt-tal kalkulálj (majd csak a gyerek intézményi étkezése lehet 8-10 eFt- ok, most vírus van, de 2-3-4 hónap múlva kell fizetni).

Mit csinálsz, ha szemüveg, fogszabályzó, de akár egy nyamvadt lidl-es téli overal kell a gyereknek 4-5 ezerért?

Képezz tartalékot, legalább 2-3 havit ilyen esetekre, el ne indulj a vakvilágba kisgyerekkel alnélkül!!!

2020. máj. 21. 21:56
 14/18 A kérdező kommentje:

Szülőkkel élünk együtt.

Van vész tartalék, azt nem akarom pontosan leírni mennyi de van.

Most ott tartok, hogy a fölösleges dolgokat próbálom eladni, amiből tudok plusz bevételhez jutni.

Sajnos szemüveges vagyok és most érett meg egy szemüveg csere.(de ha nem futja marad ez). Egy kis autó kellene, mert ami elvileg a nevemen van azt apám használja, így nem kaphatom meg. Autó meg kell az munkába illetve iskolába járáshoz.

A családi adókedvezményt egy összegbe veszem igénybe. Így nyár közepén egy kicsit több bevétel jut.(ebből szoktunk eljárni ketten wellnessre).

A konyhai dolgok megvannak. Azt össze gyűjtöttem, elég jó minőség. Ágyhuzatok, törülközők szintén. Bútorozatlan az ingatlan, ezért bútor kell bele, mert szülőktől szerintem semmit nem vihetünk. De ha ágy van a többit szép lassan megoldjuk. :)

Még ami plusz kiadás az nekem egyetem. Most vagyok első éves. De arra veszek fel diák hitelt, mert a szakmámba többet fizet a diploma, mint egy sima okj.

2020. máj. 22. 17:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, anya magam is.

Wellness ilyen jövedelmekkel?

Ne haragudj, de ha valami pazarlás az élethelyzetedben, az a hátsód áztatása :D

Abból a pénzből gond nélkül kijön ágy, mikro, hajszárító vagy a gyerekednek egy íróasztal meg egy kis forgószék, amin tud tanulni is.

Én elhiszem, hogy trendyyke meg fancykeeee (fujj!) a wellness meg a Balcsi meg a posztolgatás, de le kellene jönni akkor a közösségi médiáról, ha ilyenekre ebben a szegényes helyzetedben kényszert/nyomást érzel.

A való világ egy anyának az, hogy ezerszer előbbrevaló legyen a gyereknek még egy váltás ruha vagy magadnak az egészségedért az a szemüveg... hogy jön ehhez a wellness?

Ne haragudj, de nagyon nem jó a fókuszod.

A bútorokkal kapcsolatban: nézz szét vaterás, jófogásos csoporokban, face-n van ikeás csoport pl- ki lehet fogni szép állapotú dolgokat is kedvező áron.

Tudod nekem nem lenne ez ciki... inkább ezt bújnám, mint a szállodai katalógust.

Szerényen is lehet ízlésesen, tisztán, egyszerűen élni.

Autó: ha a te neved van a forgalmiban, akkor a tulajdonjog a tiéd- nem is értem, miért ne vihetnéd/használhatod a saját tulajdonod. Fogod, elindulsz vele.

Itt valami elmérgesedett viszony van a háttérben?

Meg kellene beszélni... ha ajándékba kaptad a szülőktől (esetleg üzembentartóként vagy max bejegyezve)- talán higgadtan egy egyezkedést is megérne. Esetleg a megtakarításodból felajánlani érte egy méltànyos összeget (papírozni ne felejtsetek és egy forgalmi csere is 10+ ezer, de szükséges).

Egyetem: jogosult lehetsz a mostani kamatmentes diákhitelre- nem hitelekre kapacitállak, tehát csak ésszel, de nézz utána itt:

[link]

Ha a tandíjad gondot jelent, csináld meg ezt a félévet és tessék passziváltatni fél évet, gőzerővel a gyereknek nyugodt körülmények megteremtésén fáradozni!

Az autó fenntartására nem nagyon számoltál semmit, de:

- tankolás min 20.000 ha csak hétvégi bevásárlást meg napi 10 km oda-vissza suli körjáratot használod

- kötelező biztosítás, súlyadó évi min. 50-60 eFt, havi 5 eFt mondjuk minimum

- műszaki vizsga vagy gumicsere, alap dolgok (szűrű, olaj)- amit nőként gondolom te se tudsz megcsinálni, akárcsak én nos éves szinten egy 100.000 lehet ilyenekre számolni tényleg akkor is, ha csak 2 évente van vizsga pl. Ez havi 8-10 eFt félretevést kellene, hogy jelentsen.

Lehet, hogy most 3-4-5 hónapig egy nyamvadt ablaktörlő gumi sem kell, aztán egy klímatöltés, gumiváltás meg egy éves olaj/szűrő csere meg elvisz 50+ ezret.

Ha a moccanáshoz is kocsi kell a bútorozatlan bérlakásból, akkor szerintem a te helyzetedben okosabb lenne megfontolni egy havi 10-20 ezerrel drágább, de legalább szerényen bútorozott/gépesített, iskolához, munkához közelebb lévőt is.

Nem az ágynemű minősège fog aggasztani a bútorozatlan bérleményben, hanem a hűtő/mosógép/mikro/ágy/ruhásszekrény/ sütő/tűzhely hiánya- ezek meg “kicsit” fontosabbak, mint a kocsi, wellness, egyetem együttvéve.

Alapoktól indulj, lépésrôl-lépésre. Ha nem telik, nem kell belelovallni magad semmibe.

Az autó, a tanulmányok, a wellness mondjuk ki: a te aktuális helyzetedben felelőtlen luxusnak számítanak.

(Amúgy nem, félre ne érts!)

2020. máj. 22. 18:44
 16/18 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy egy településre nem megy busz sosem, ezek általában kifogások a lustaságra. Én a 380 ezres fizetésem mellett nem mertem bevállalni egy kocsi fenntartását, nem hogy 200 ezre fizuval albérletben meg egyedülálló anyaként. Ha már anya vagy, akkor gondolkodj felelősségteljesen. Jól írták az előzők, nem kell kocsi, se 15 ezres vitamin se wellness. Amíg minimálbért keresel, addig ezek luxus dolgok. Vagy add lejjebb az igényeidet vagy keress egy jobban fizető állást, mert ebből éhezés lesz. Ha nem is éhezés, akkor majd vehetsz fel hitelt, ha pl a táppénzre kerülsz vagy elromlik a mosógép. Ez nem élet...
2020. máj. 22. 22:23
 17/18 A kérdező kommentje:

Megy busz, igen. Csak ha éppen a gyerek beteg vagy nagyobb bevásárlást kell bonyolítani, akkor van baj.

A wellness elmarad, annak a pénznek más helye van.az egyetem meg... halasztás... valamit valamiért

2020. máj. 23. 20:03
 18/18 anonim ***** válasza:
27%
Heti 1 bevasarlasra kocsit fenntartani ? Ha a gyerek beteg nem mennek érte a szüleid ? Ne már.
2020. máj. 24. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!