8 éves kisgyerek miért forgolódik még 1-1,5 órát az ágyban? Mit tegyek, hogy elaludjon?
Kész csoda, ha 1 órán belül elalszik. Mindig is így volt ez ovis korában is. Akkor betudtam annak, hogy nem elég fáradt.
De most hogy már 2. osztályos, jár más foglalkozásokra is hetente 4szer és mégis olyan estére mintha nem is lenne álmos, nagyon rossz ez így, reggelente nagyon rosszul kel, úgy kel könyörögni neki :-(Nem csoda, hogy nem tud felkelni, hisz későn alszik el. Lefekszik este 9kor, olvasunk egy fél órát és van, hogy 11kor elmegyek az ajtaja előtt és még mozgolódik. Próbáltam már, hogy 8kor ment el aludni, akkor is képes volt 10ig - fél 11ig ébren lenni, sose alszik el időben. értelmes kislány beszéltem vele erről, hogy miért nem alszik el, zavarja-e valami, de nem tudja megmondani.Próbáltam már citromfűteát is, az se segített, nem hiszem, hogy ez így normális lenne, pláne, hogy az ő és az én napom el van rontva a reggeli civakodással, hogy keljen fel(25-30 percig is kel ébreszteni).Kérem aki találkozott ilyennel, ossza meg velem tanácsát, minden pozitív, segítőszándékú hozzászólást köszönök!
Gondoltam már arra, hogy valami mozgásos foglalkozásra kellene járnia, de ő annyira nem az a típus :)
Hegedüli jár heti 2x és ez mellett szolfézsra szintén heti kétszer kell mennie. Nagyon szeret ezekre járni, de már nem férne bele az idejébe valami 3. foglalkozás is, és nem is örülnék neki, ha még kevesebbet lenne itthon.Hegedülni nagyon szeret, a szolfézs meg kötelező a műv. suliban, ha hegedüli akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!