Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 éves kisgyerek miért forgoló...

8 éves kisgyerek miért forgolódik még 1-1,5 órát az ágyban? Mit tegyek, hogy elaludjon?

Figyelt kérdés

Kész csoda, ha 1 órán belül elalszik. Mindig is így volt ez ovis korában is. Akkor betudtam annak, hogy nem elég fáradt.

De most hogy már 2. osztályos, jár más foglalkozásokra is hetente 4szer és mégis olyan estére mintha nem is lenne álmos, nagyon rossz ez így, reggelente nagyon rosszul kel, úgy kel könyörögni neki :-(Nem csoda, hogy nem tud felkelni, hisz későn alszik el. Lefekszik este 9kor, olvasunk egy fél órát és van, hogy 11kor elmegyek az ajtaja előtt és még mozgolódik. Próbáltam már, hogy 8kor ment el aludni, akkor is képes volt 10ig - fél 11ig ébren lenni, sose alszik el időben. értelmes kislány beszéltem vele erről, hogy miért nem alszik el, zavarja-e valami, de nem tudja megmondani.Próbáltam már citromfűteát is, az se segített, nem hiszem, hogy ez így normális lenne, pláne, hogy az ő és az én napom el van rontva a reggeli civakodással, hogy keljen fel(25-30 percig is kel ébreszteni).Kérem aki találkozott ilyennel, ossza meg velem tanácsát, minden pozitív, segítőszándékú hozzászólást köszönök!

2014. nov. 20. 08:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mindennap van az iskolában testnevelés óra, van hogy dupla órában, ezen kívül heti kétszer kötelezően úszás van az iskolában dupla órában szintén, szerintem ez így neki elég, és ha nem szeretne sportolni/vagy táncolni, stb. akkor nem fogom kötelezően rákényszeríteni.
2014. nov. 20. 09:20
 12/21 anonim ***** válasza:
42%
4-ig suliban ül, 4-6ig a foglalkozáson meg gondolom a járműben hazafelé, otthon meg ülve olvas és gépezik, két étkezés között is eszik és kakaózik. Ez hova vezet? Te sem sportolsz semmit? Senki a családban? Nem érzitek a hiányát a mozgásnak? Most még csak aludni nem tud, aztán emésztési gondjai lesznek.
2014. nov. 20. 09:20
 13/21 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy nem vérengzőssel játszik, egy kislány, és nem is baj, ha játszik egy kicsit. Közvetlenül lefekvés előtt nem ajánlatos, mert izgató hatással van az idegrendszerre. Így értettem.
2014. nov. 20. 09:21
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
Voltál már sulis tesiórán? A sarokban pletykálás, a minél kevesebbet beleadni, mert ha leizzadok, akkor nem lesz idő rendesen mosakodni, stb. A sulis úszáson ha két hosszt úsztam 2 óra alatt sokat mondtam, mert nem férünk el 30-an a medencében rendesen. EZ nem sport, csak egy pipa a tanár naplójában.
2014. nov. 20. 09:21
 15/21 A kérdező kommentje:

Én amikor sulis voltam rendes testnevelés órák voltak, nagy ritkaság volt amikor csak játszhattunk órán. De az akkor volt és most most van. Az úszásán rendszeres ott vagyok, és igen is megmozgatják őket elég rendesen.

Amíg jó idő van hétvégente kint vagyunk édesapám hétvégi házánál ahol végig rohangál, szabad levegőn van, segít kertészkedni nekünk, nem pedig "ül ez a gyerek" ahogy Te írod. Ezt is hiába írom, mert te az a típus vagy aki valószínűleg minden mondatomba bele fog, és akar is kötni. A hétvégi házunkhoz meg muszáj kimenni mert folyamatosan kell ott mindig mindent csinálni. Nem csoda ha otthon is akar lenni a kislány hétköznap, nem pedig valami 3. foglalkozást még bevállalni.

2014. nov. 20. 09:34
 16/21 A kérdező kommentje:

"Járműbe ül"-nagyon sokat tudsz rólunk...

Maximum buszban ÜL, amíg elutazunk a hétvégi házhoz hétvégén, hétköznap gyalog szoktunk jönni-menni mivel nincs autó.

2014. nov. 20. 09:39
 17/21 A kérdező kommentje:
Szokott állva is olvasni, sőt van hogy fekve, és képzeld a hegedülést is állva űzik, de kitudja lehet fekve is menne, csak hogy ne üljön mindig...
2014. nov. 20. 09:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Furncsának tünhet, de talán nem fárasztani kellene. Elég nagy a követelmény már a kisiskolásoknak is+ még heti 4 foglalkozás. Hazaér 6-ra, 8-kor pedig már meni kellene aludni. Hát egy pörgösebb nap után én sem tudok könnyen elaludni. Kell egy kis levezetés, élvezni, hogy otthon vagyok. Nem biztos, hogy az a félóra játék elég neki.
2014. nov. 20. 13:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ilyen, bár ő még csak 4 éves. Szerintem mindent végigvettünk és kipróbáltunk vele. Nem iszik kakaót, nem kap csokit este, mesélünk lefekvés előtt, időben ágyba, mégis egy órát forgolódik. Mielőtt a mozgással jönnétek, nyáron tulképpen egész nap kint volt, és ő nem az az ülős típus. Sokszor én sokkal jobban elfáradtam mellette, mint ő . Mégse aludt el könnyebben. Én arra jutottam, hogy ugyanolyan bagoly típus, mint én. Én se tudok este "időben" meg parancsszóra aludni. Ez van. Csak az életet sajnos nem a mi óránkhoz kalibrálták :)
2014. nov. 20. 13:34
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsóval értek egyet. Szerintem is ilyen típus a kislányod. Megoldást sajnos nem tudok :(
2014. nov. 20. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!